Fotbal judetean

Puncte împărțite printre polemici: Victoria Zăbrani – CS Beliu 2-2





Originar din satul Șiad, comuna Craiva, Leo Pința s-a duelat de pe banca Zăbraniului cu echipa din Beliu, ce a operat cel mai mult pe piața transferurilor în această vară. Victoria încă nu acumulase niciun punct din 6 posibile, în timp ce belenii produseseră deja o mare surpriză câștigând cu 3-1 la Felnac, după care nu au avut probleme cu puștii Ineului. La prima vedere, trupa vizitatoare pleca favorită, a avut și avantaj pe tabelă la pauză, dar s-a întors acasă cu un singur punct.


Cei de la Zăbrani au acuzat finalul slab de meci cu Păulișana și au luat repede gol de la beleni. În minutul 9, Purtan a profitat de letargia apărării adverse și și-a plasat șutul de la 16 metri în dreapta lui Nedelea. Reușita i-a trezit pe jucătorii în alb și roșu și egalarea a venit 12 minute mai târziu. Iercan a dat o pasă de efect în dreapta, Curac a centrat pe jos, Costea a așezat pentru Maxim în 10 metri și mingea s-a dus la vinclul porții lui Șoltesz. Apoi, s-a jucat deschis, cu ocazii de-o parte și de cealaltă, dar și cu proteste la adresa arbitrilor în ultimele 5 minute ale reprizei. Gazdele au cerut penalty la Dancă, dar Vasi a pus mingea pe var pentru oaspeți în primul minut de prelungire al mitanului. Băd l-a fixat pe Nedelea și a trimis în stânga sa pentru 1-2, scor cu care s-a intrat la pauză.

Actul secund a început cu penalty și pentru Victoria. Hodan a fost luat în piept de F. Bogdan la 15 metru, a căzut în careu și arbitrul l-a dus 11 metrui pe jucătorul Zăbraniului doar cu Șoltesz în față. Iar experimentatul fotbalist a trimis puternic la rădăcina barei și a restabilit egalitatea: 2-2. Niciuna dintre combatante nu s-a obișnuit cu gândul remizei și au fost și ocazii ca balanța să se încline într-o parte sau cealaltă. Ocazia reprizei a fost irosită de Roșuț, care trimis pe lângă din 7 metri, în minutul 82, dar și belenii au avut situațiile lor de a lua toate punctele. Onoc a tras exact în brațele lui Nedelea din apropiere și tot portarul amfitrionilor s-a opus la șuturile lui Băd și Purtan.

Pința: „Jucătorii au dovedit caracter și valoare”

Până la urmă, Zăbraniul „dezgheață” clasamentul cu un punct și pasează „lanterna roșie”. „Îmi felicit întreg lotul. Jucătorii au dovedit caracter, au dovedit că au valoare și nu poate nimeni să se plângă de rezultat, din punctul meu de vedere, nici adversarul. Jocul bun din meciul cu Păulișul s-a repetat și astăzi și a arătat fața și drumul bun al echipei. Urmează meciul de Cupă, apoi din nou campionatul, sper să continuăm trendul ascendent, să intre toată lumea în joc. Încă mai facem greșeli personale, luăm goluri din faze care nu anunță nimic. Repet, merită felicitat acest grup valoros care s-a format într-un timp foarte scurt de conducere și de mine”, a spus Leontin Pința, antrenorul celor din Zăbrani.

Filipaș: „Mă cam supără maniera de arbitraj etapă de etapă, azi trebuia să obținem un rezultat mai bun”

Belenii se consideră dezavantajați de arbitri, fazele cele mai contestate fiind penalty-ul dictat pentru gazde, dar și o fază la care Băd ar fi scăpat singur cu portarul dacă nu s-ar fi ridicat offside. „A fost un meci de luptă, am condus la pauză cu 2-1. Apoi, în a doua repriză, am făcut un joc mai hazardat, am primit și un penalty pe care nu l-am făcut și ne-au egalat. Înainte de asta, Băd ar fi fost unu la unu cu portarul dacă nu s-ar fi ridicat eronat offside. Am intrat în jocul echipei gazdă, puteam chiar să pierdem pe final, la ocazia lui Roșuț. Mă cam supără maniera de arbitraj etapă de etapă, în rest, mergem mai departe pe două fronturi, cupă și campionat. Suntem o echipă nouă, avem și jucători de la Liga 5-a, trei de la Buteni, doi de la Gurba. Mai avem mult de muncă dar astăzi trebuia să obținem un rezultat mai bun”, a afirmar și Costel Filipaș, antrenorul belenilor.

Formații:

Zăbrani: Nedelea – Iercan, Vizitiu, Coraș (25 Hodan, 89 Țuța), Benescu – Cleuță, Costea (60 Roșuț) -Curac, N. Maxim, L. Avram – Fl. Dancă (60 Godoci).

Beliu: Soltesz – Rusu, Călăceanu, F. Bogdan, Hulbăr – D. Covaciu, Onoc – Zamă (57 Cohan), Purtan, Cotoc (63 Filimon) – Băd (89 Bărdan).

Arbitri: Alexandru Vasi – Sebastian Pantea, Paul Iovescu.

Observatori AJF: Dan Ologeanu, Gheorghe Sfăt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button