Fotbal judetean

„Vameșii” de abia s-au adunat și acum fac valuri în Liga a 4-a: Victoria Nădlac – Național Sebiș 3-1





Prezența celor de la Victoria Nădlac la startul ediției 2023-2024 a Ligii a IV-a Arad a fost în dubiu până cu două săptămâni înainte de startul sezonului. Figura puternică a lui Cornel Augustin Nădăban, fost fotbalist la UTA, dar și CPL, Strungul, Șoimii Lipova, Vagonul și Victoria Nădlac, dar și component al naționalelor de juniori ale României la mijlocul anilor 80, a pus lucrurile pe roate și a făcut un lot ce se află la mijlocul clasamentului după patru etape, cu 6 puncte. Ultima ispravă a „vameșilor” a venit sâmbătă, în partida internă cu nou promovata din Sebiș, câștigată cu 3-1, poate mai clar decât o arată scorul.

Meciul a fost destul de deschis, cu destule faze de poartă de ambele părți, dar cu gazdele mai concrete. Daniel Coriteac, unul dintre supraviețuitorii vechiului lot a făcut – practic – diferența la finalizare. În minutul 29, căpitanul Victoriei a primit o pasă în dreapta de la Nemeș și l-a bătut pe Drăgoi cu un șut la colțul scurt. 1-0 avea să fie scorul pauzei, însă după primul sfert al reprizei secunde ambele echipe aveau să puncteze pe tabelă.

În minutul 54, Coriteac a realizat dubla, de această dată cu o execuție de kinogramă: șut de la 30 de metri în vinclu, iar două minute mai târziu, sebișenii reveneau în joc. Un alt „veteran” a marcat, respectiv Claudiu Feieș, care a beneficiat de o pasă de la D. Florea și a marcat cu un șut plasat pe lângă Stejar. Rezultatul a fost în dubiu până în minutul 80, când Bogdan Stoica a fost la locul potrivit după o fază confuză în careul vizitatorilor.

S-a terminat 3-1 și „vameșii” sunt la mijlocul clasamentului peste destule echipe cu pretenții. „Venirea lui Cornel Nădăban a adus mult entuziasm la echipă, se vede că știe fotbal și ne face să ne simțim bine și la antrenamente. Tot el a reușit să convingă câțiva jucători cu nume la Nădlac, precum Stejar, Pană, Bukva sau Chepețan, suntem câțiva localnici din vechea echipă ce am înțeles că fotbalul din oraș trebuie să rămână cel mai înalt nivel posibil. Știm că mai avem mult de lucru, până la urmă nu am făcut decât să batem două echipe cam de nivelul nostru acasă, pe Macea și Sebiș, păcat că nu ne-am strâns toți la Vinga, căci eu zic că am fi făcut o figură frumoasă și acolo. Ni s-a promis ajutor și de la Primărie, avem și un sponsor, iar domnul Nădăban, prin cunoștințele sale, s-ar putea să lege o colaborare cu clubul din Szeged”, spune Dani Coriteac, căpitanul Nădlacului.

Sebișul e singura echipă fără număr la casă în Liga 4-a după patru runde, impactul cu noul eșalon fiind mai greu decât ar fi crezut unii. „Am avut o deplasare lungă, de  la care au lipsit motivat portarul Creța și fundașul Deliman. Am început cu trei juniori și pe bancă au fost tot juniori. Am început noi mai bine până la gol, Palcu a ratat singur cu portarul, apoi au fost ei mai activi, au avut posesie. În repriza a doua am luat gol după un șut de la distanță, am avut reacție, am marcat eu pentru 2-1. La 40 de ani încerc să ajut și eu cât pot de mult și să dau încredere juniorilor pe care îi formăm pentru anii care vin. Față de echipa cu care am promovat, i-am pierdut pe Ispas, Florin Alb și Sebi Dragoș, parcă eram mai buni. Avem copii de viitor, însă ne trebuie timp, sunt copii din zonă, vom câștiga experiență. Meci de meci am jucat, am fost în meci, am marcat, dar lipsa de experiență și-a spus cuvântul. Nu suntem disperați, vor veni și punctele, ne-am asumat acest lucru, noi plănuiam să ajungem în Liga a 4-a de abia din sezonul următor, dar rezultatele copiilor ne-au dus aici. Avem grupă bună la U18, îi băgăm și la prima echipă, avem 7-8 pe care îi folosim și cu răbdare vor crește. Știam că nivelul la Liga a patra este mult mai ridicat, sunt destule echipe cu jucători foarte buni, dar noi dorim să avem doar jucători din zonă și să creștem copiii de la grupele de juniori”, a spus Claudiu Feieș, experimentatul fotbalist al Naționalului.

Formații:

Nădlac: Stejar – An. Kocsis, Taloș, Cr. Beracko, Seciu (62 Sinkovicz) – Mocriș (82 Mazuch), N. Pană (82 Lăcătușu), Coriteac, Nemeș (62 Stoica) – Chepețan, Bukva (90 Perța). Antrenor: Cornel Nădăban

Sebiș: Drăgoi – Cl. Feieș ( 92 R. Florea), Karmanoczky, Marta (46 Bucur), G. Onoc – Vențel,  D. Florea, Surda (92 Dance), Farău, Buia – L. Palcu (46 Lingurar). Antrenor: Flavius Raț

Arbitri: Dionisie Rus – Dan Cojocariu, Ionuț Sîrban.

Observatori AJF: Gabor Oliver Biro, Marian Nedelea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button