UTA Arad

Ce e de făcut în cazul lui Stroungis? Rednic are rețineri să-l folosească după ce a trăit cu Vrăbioru și Ekeng, dar și pe propria-i piele







În deplasarea de la Sfântu Gheorghe, pierdută dramatic, în prelungiri (0-1), UTA a avut pe bancă doar 7 fotbaliști din 9 posibili. Bulgarul Markov s-a accidentat la unul dintre antrenamentele ce a precedat partida, iar grecul Stefanos Stroungis(25 de ani) este într-o situație specială, așa că după accidentarea lui Benga, în centrul defensivei a jucat Carp, utilizat la „închidere” de Mircea Rednic în debutul stagiunii.


Ce investigații a făcut Stroungis? 


Dar ce se întâmplă mai exact cu Stroungis? Fundașul elen a fost descoperit cu o problemă la inimă în startul sezonului, a făcut investigații amănunțite în Grecia, iar acestea ar fi ieșit bine. A revenit în țară, dar cei de la Institutul de Medicină Sportivă de la București nu și-ar fi asumat riscul să-i dea drept de joc. Totuși, utistul a obținut viza medicală din partea unui medic sportiv din România și – totuși – Mircea Rednic are rețineri să-l folosească și chiar să-l antreneze.

Rednic și-a adus aminte de Vrăbioru și Ekeng după ce s-a întâmplat cu Pop

Prima oară când „Puriul” și-a manifestat temerile în astfel de cazuri a fost cu ocazia partidei cu Hermannstadt, din play-outul sezonului trecut, când Rareș Pop s-a prăbușit pe gazon. Juniorul utist și-a revenit rapid, a fost diagnosticat la acea vreme cu oboseală cronică, dar reacția imediată a lui Rednic a fost următoarea: „M-am speriat, vă dați seama. Are doar 17 ani și l-am aruncat prea rapid în luptă, ținând cont de regula care e bună și nu prea. Eu sunt pățit, i-am prins și pe Vrăbioru și pe Ekeng…A avut și la antrenament o mică cădere din aceasta, dar a fost ușoară, trebuie făcute investigații”.



„Puriul” e și mai sensibil după ce a suferit un infarct miocardic

La finalul lunii august, „principalul” arădenilor suferea un infarct miocardic, în urma căruia s-a ales cu trei stenturi  după operația suferită la Spitalul Clinic Județean și devenea și mai sensibil în astfel de cazuri. Mai ales că i-a văzut stingându-se pe terenul de fotbal, după cum a spus chiar el, pe „astralul” Ștefan Vrăbioru în anul 1999, pe când antrena Rapidul și pe dinamovistul Patrick Ekeng, în anul 2016. „E o situație delicată cu Stroungis, nu vreau să vorbesc acum, mai ales la ce am pățit și eu. Sunt riscuri, o să am o discuție cu domnul Meszar, la mine trebuie să fie totul foarte clar, impresarul și-a făcut datoria”, spunea Rednic la conferința de presă ce a precedat meciul cu Sepsi.

Fundașul grec nu se antrenează cu echipa

Cert este că Stefanos Stroungis nu a început ciclul săptămânal alături de colegii săi pentru că nimeni de la UTA, staff tehnic și medical, nu vrea să-și asume riscuri. Conlcuzia este următoarea, „Bătrâna Doamnă” plătește un fotbalist, dar nu se folosește de el. Grecul – totuși – debutase în SuperLigă, pe finalul partidei interne cu CFR Cluj, după care i s-a descoperit problema la inimă ce-l ține și cum pe tușă. Stroungis a venit la UTA în această vară de la Atromitos, singura formație (din prima ligă elenă) la care a evoluat până acum în cariera de senior.

2 comentarii

  1. Ca și la Tucudean, nu trebuie riscat. Medicina, cu tot progresul în investigație, nu este nici ea matematica. Efortul deosebit plus încărcătură emoțională , dau evenimente dramatice, aparent singulare. De multe ori , privind la statistica curenta, nici mașina sanitara nu e de folos. De gândit, chiar la starea lui Rednic, curajos, dar prea tânăr pentru riscuri de luat în seama. Am mai spus, nu se pot pune alături, liniștea lui Lucescu, antrenor și prieten cu patronii pe unde ajunge, cu situația unei echipe în formare și public titrat.

    16
    3
  2. Daca e nevoit sa se lase de fotbal sau va prefera el sa se lase de fotbal,va primi pensie mult si bine..Vedeti cazul lui Gabi Balint sau al lui Ungur….

    8
    5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button