Stranieri aradeniUTA Arad

Finaluri „horror” pentru tricolorii arădeni: Vulturar și Pop, la U 21 și Mihai, la U20!

Problemele structurale ale fotbalului românesc se oglindesc și în rezultatele naționalelor de tineret. Ambele au pierdut în această seară, cea U21 înregistrând chiar rușinos în fața Albaniei.

În debutul preliminariilor pentru EURO 2025, România a condus cu 2-0, la Elbasan, după reușitele semnate de Grameni (47) și Borza (58), dar gazdele au întors partida până la final, prin  Shpendi (63), Medon Berisha (71) și Pajaziti (88). Cătălin Vulturar, mijlocașul arădean al lui Lecce, a fost titular și a fost schimbat de Daniel Pancu după golul de 3-2 al Albaniei, în timp ce utistul Rareș Pop a fost introdus în minutul 76, la scorul de 2-2. Alexandru Roșca, portarul UTA-ei împrumutat la CSC Șelimbăr, liderul ligii secunde, nu s-a aflat nici măcar pe banca de rezerve pentru România U21.

Tot în această seară s-a disputat și meciul Portugalia – România din U20 Elite League, iar gazdele s-au impus cu 2-1. România a deschis scorul după doar 9 secunde, prin Ștefan Duțu, care a profitat de o gafă uriașă a portarului Mouquet și a punctat cu un șut de la peste 70 de metri. Cu mijlocașul UTA-ei Cristian Mihai pe teren toate cele 90 de minute, România părea să ducă la bun sfârșit disputa de la Santarem, dar lusitanii au scăpat câștigători după reușitele semnate Nabian (85) și Felix, în al 8-lea minut de prelungire.

A existat totuși și un rezultat bun pentru „tricolorii” UTA-ei, la U 19. În amical, naționala a batut cu 3-1 Israelul, după reușitele semnate Sali (44), Stan (66) și Cărăușu (90), în timp ce pentru gazde a înscris Ayash, după 32 minute de joc. La fel ca în prima partidă amicală dintre cele două echipe, Ionuț Anișorac până la mijlocul mitanului secund, în timp ce Fabiano Duarte Cibi a jucat din nou o repriză, în a doua de această dată. UTA l-a împrumutat pe Anișorac la Chindia, iar pe Cibi la Dumbrăvița, ambele fiind grupări din eșalonul secund al fotbalului românesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button