Fotbal judeteanFotbal juniori

Ce weekend pentru Viitorul! Catanzariti și Iancu s-au deblocat în Liga a 4-a, grupa 2016 a defilat la Ghiroda, juniorii C și D – pe primele locuri în Serbia!

Weekend plin de satisfacții pentru Viitorul Arad. Echipa din Liga a 4-a a câștigat clar la Ineu, iar trei dintre grupele de copii ale clubului au obținut rezultate prestigioase la competițiile la care au participat, la Ghiroda, respectiv Zlatibor (Serbia).

Catanzariti și Bulzan, la primele goluri în Liga a 4-a

Sâmbătă dimineață, Viitorul Arad se impunea cu 6-2 la Ineu, în fața echipei satelit a divizionarei terțe, în cadrul etapei a patra primului eșalon județean. Pentru „roș-albi”, au marcat trei dintre veterani, Vezan, Kocsis și S. Popa, dar și trei tineri fotbaliști. Alessandro Catanzariti (18 ani), băiatul cel mare al patronului Giovanni Catanzariti, este la primul gol în Liga a 4-a, iar Abel Iancu (17 ani) a marcat chiar la debutul în Liga 4-a. Alături de Iancu a mai bifat primele minute oficiale în Liga a 4-a și Nathan Bulzan (21 de ani), ambii locuind chiar în Livada, comuna care o găzduiește pe Viitorul pe terenul din Sânleani. În fine, a mai înscris și Claudiu Popa (20 de ani), iar pe teren a reapărut după 8 luni și Marius „Săge” Rotar, care a fost grav accidentat. Viitorul este neînvinsă și pe podium după patru etape, cu 10 puncte, la egalitate perfectă cu Frontiera Curtici și la două puncte în spatele liderului din Păuliș.

 

Viitorul 2016 a dominat „Vest Cup 2023” cu succese pe linie, fără gol încasat!

Grupa 2016 a celor de la Viitorul se demonstrează un aspirator de trofee. În weekendul recent încheiat, puștii în roșu și alb au câștigat „Vest Cup 2023” la categoria lor de vârstă. Arădenii au câștigat tot, pe linie și încă fără să încaseze vreun gol: 5-0 cu CFR Timișoara, 11-0 cu CSC Ghiroda 2017, 16-0 cu Galaxy Timișoara și 12-0 cu CSC Moșnița, în grupe și 2-0 finala competiției cu Academia de Fotbal Ghiroda și Giarmata Vii.

Campionii acestui weekend sunt: Bogdan Palinkaș, Vladimir Țucudean, Rareș Hanza, Rafael Benga, Cezar Resiga, Dominic Orădan și Casian Tușer. „Felicitări copiilor pentru efortul depus pe parcursul celor 3 zile extrem de călduroase, pentru încrederea și atitudinea avută și pentru felul în care s-au bucurat de meciurile avute. Bineînțeles, mulțumiri părinților pentru efortul pe care îl depun pentru a-i susține pe acești copii minunați!”, e mesajul antrenorului Alxandru Hojda.

Viitorul 2011 în vârf la „Serbian Kids Cup Zlatibor”

Echipele de 2010 și 2011 ale celor de la Viitorul au avut parte de o experiență internațională într-un peisaj de poveste, în stațiunea Zlatibor, din Serbia. Copiii au beneficiat de condiții optime pentru o pregătire specifică prin jocuri înaintea începerii campionatelor de juniori C și D, organizate de Asociația Județeană de Fotbal. Iar rezultatele arădenilor au fost excelente, un loc 1 și un loc 2.

La categoria de vâstă 2011, Viitorul Arad a terminat pe locul 2 în grupa din care a făcut parte alături de formații din Serbia, după următoarele rezultate: 1-0 cu Spartak (gol Nagy), 0-0 cu Fk Senjak, 1-0 cu Radnicki (Olariu) și 1-1 cu FK Invictus (Olariu). În semifinală, echipa din orașul nostru a trecut cu 2-1 de FK Senjak Valjevo, după reușitele semnate Balint și Nagy. În meciul cu trofeul de pa masă, Viitorul a bătut formația muntenegreană Bjelo Pole cu 2-0, după golurile înscrie de Herlo și Paven.

Campionii categoriei 2011 de la „Serbian Kids Cup Zlatibor” sunt: Darian Glevan, Darius Jurcă, Dragoș Olariu, Sergiu Herlo, Luca Breban, Alin Paven, Robert Tomescu, Eduard Lupulescu, Fabian Balint, Patrick Nagy, Cristian Belei și Mario Mamescu. Premiu special pentru cel mai bun jucător a mers la Sergiu Herlo.

Viitorul 2010 a pierdut finala la penalty-uri

Și grupa mai mare, de 2010, dar cu întăriri de la 2011, a mers până în capătul competiției. În prima fază s-a jucat în sistem campionat, fiecare cu fiecare, Viitorul obținând următoarele rezultate: 0-1 cu Radnicki, 6-0 cu Zfk Heroj (goluri Sîrb, Pop, Sulea 2, Herlo, Paven), 1-0 cu Sokolac (Sulea) și 1-0 cu Backa (Pop). Ca ocupantă a poziției secunde în clasament, formația arădeană a jucat semifinala cu ocupanta poziției a treia, Sokolac, pe care a învins-o din nou cu 1-0, după reușita lui Pop. Finala a fost pierdută la mare luptă de „roș-albi”, cu 4-5 după loviturile de departajare, după ce scorul la finalul timpului regulamentar a fost 0-0.

Așadar, clasamentul final la 2010 a arătat astfel: 1.Radnicki Obrenovaç (Serbia), 2. Viitorul Arad (România), 3. Zfk Heroj Janici (Serbia), 4. FK Backa Djurdjevo (Serbia), 5. Fk Socolac (Bosnia & Herzegovina).

Lotul vicecampionilor din Arad a fost format din: Mihai Micu, Darian Glevan, Darius Jurcă Denis Tănase, Luca Marincei, David Boka, Ianis Bakalu, Ianis Cotuna, Alex Sulea, Sergiu Herlo, Patrick Trif, Luca Pop, Rareș Sîrb, Eduard Lupulescu, Dragoș Olariu, Robert Tomescu, Alin Paven, Luca Breban, Fabian Balint, Patrick Nagy, Cristian Belei și Mario Mănescu.

„În proporție de 50% adversitatea întâlnită a fost de nivel competitiv, stimulând cognitivul copiilor și capacitatea de adaptare și progres. Mulțumim organizatorilor pentru invitație și pentru modul în care ne-au găzduit, totul a fost la superlativ”, a fost concluzia antrenorului Flavius Moisă, ajutat la ambele grupe de Ciprian Pistrui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button