Baschet

FCC UAV Arad a oficializat al 9-lea transfer al verii: Americanca Easley vine din Serbia în…Liga Națională Getica 95!







FCC UAV Arad a anunțat cel de-al noulea transfer al verii, al treilea internațional după americanca Keys și cehoaica Vitulova. De fapt în cazul celor două baschetbaliste e vorba despre o revenire în „galben-albastru”, în timp ce noua elevă a lui Miroslav Popov va juca în premieră în România. Din SUA vine și Andie Easley, un conducător de joc de 26 de ani, care anul trecut a evoluat pentru finalista campionatului din Serbia, ZKK Kraljevo.
La gruparea de la sud de Dunăre Easley a evoluat în 28 de partide, timp în care a strâns medii pe meci de 14.4 puncte, 3.4 pase decisive, 5.6 recuperări pentru un indice al eficienței de 11.9 unități. A avut procentaje de 44.6% la aruncările de la semi-distanță, 36.4% la cele din afara semicercului și 60.4% la libere.


Până să vină în Europa, Easley a jucat doar la echipele din colegiile americane, Eastern Washington University si California State University Bakersfield. Noua purtătoare a tricoului cu numărul 5 a Aradului a debutat în partida amicală susținută marți, în Serbia, în compania celor de la ŽKK Vojvodina 021. Americanca a contribuit cu 15 puncte la victoria cu 72-53.


 

FCC UAV Arad va juca în Liga Națională Getica 95!



În altă ordine de idei, Federaţia Română de Baschet a lansat, într-o conferinţă de presă, noua identitate a ligilor naţionale de seniori, masculină şi feminină, în urma parteneriatului comercial cu Getica 95, în valoare de 500.000 de euro. Astfel, cele două competiţii vor purta numele noului sponsor, Liga Naţională de Baschet Masculin Getica 95 şi Liga Naţională de Baschet Feminin Getica 95. „Ne propunem ca liga naţională, împreună cu o companie românească, să meargă să creeze modele în liga naţională pentru jucători şi pentru societate. Liga naţională masculină ca şi cea feminină, pentru prima dată, au un sponsor comun, ceea ce arată că egalitatea de gen funcţionează. Avem un partener de nădejde, Getica 95, o companie care se mândreşte cu rezultate deosebite pe piaţa românească. Ligile naţionale vor fi extrem de disputate. În liga naţională masculină, în cele două conferinţe, sunt 18 echipe, dar anul acesta vor retrograda patru echipe, motiv pentru care sunt convinsă că va fi mult mai disputată competiţia. Interesul pe care îl manifestă societatea pentru acest sport probabil că a tras şi sponsorul alături de liga naţională”, a afirmat preşedinta Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală.

Diferență de finanțare între cele două ligi: la fete s-au înscris doar nouă echipe!

Ea a precizat că există o diferenţă de finanţare între cele două ligi, având în vedere că la feminin sunt înscrise mai puţine echipe. „Suntem la început de drum, există o diferenţă între masculin şi feminin, este adevărat, şi academia. Sumele sunt destinate activităţii echipelor componente afiliate federaţiei şi vor fi distribuite după un grafic pe care l-am stabilit împreună cu componentele ligii. La feminin avem doar nouă componente, dar se dezvoltă pentru prima dată şi Liga 1, cu echipe de juniori, care va fi susţinută tot din acest contract. Dacă domnul Tudose doreşte să facă publice cifrele, pentru că va creşte cifra de afaceri, şi probabil de la 500.000 de euro vom ajunge la un milion peste un an, noi aşa ne propunem. Dar sigur şi noi avem obligaţiile noastre, în sensul că va trebui să dovedim performanţă”, a adăugat Tocală.

La feminin, în sezonul 2023-2024, vor lua startul 9 echipe: ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe, CSM Constanţa, FCC Baschet UAV Arad, CSTB Olimpia CSU Braşov, Rapid Bucureşti, CSM Târgovişte, Universitatea Cluj-Napoca, CSM Tg. Mureş şi ACS KSE Tg. Secuiesc. Cele 9 echipe din LNBF Getica 95 se vor confrunta într-un format competiţional care cuprinde, în prima fază, sezonul regulat, iar ulterior vor continua lupta pentru trofeu în cadrul play-off-ului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button