Progresul PecicaSocodor

Socodor și Pecica vor să șteargă dezamăgirea ultimei etape! Câmpan: „Luptăm să rămânem sus” v.s. Bălașa: „Puncte importante pentru play-off”







Singurul derby arădean al etapei cu numărul patru al seriei a 8-a a Ligii a III-a se joacă sâmbătă, de la ora 17, la Socodor. Pe terenul nou promovatei vine Progresul Pecica, într-un duel ce se poate încheia oricum.



Câmpan: „Deocamdată clasamentul ne arată că suntem cam de valori egale”

Chiar dacă a pierdut primul meci stagional, 0-3, la Timișoara, cu Poli, nou promovata antrenată de Tiberiu Darazs și Gigi Cameniță încă e pe locul 2 în campionat, cu 6 puncte strânse, exact peste adversarul de peste două zile, ce are 5. Sezonul trecut în tricoul Progresului, Lucas Câmpan e acum la Socodor, pregătit să marcheze împotriva foștilor colegi. „Am ajuns aici, pentru că m-au dorit mai mult și aveam siguranța că voi juca. Am nevoie de cât mai multe minute pentru a rămâne în atenția celor de la lotul național U17, dar și a echipei UTA, acolo unde a ajuns deja colegul meu de generație, Raul Stanciu, plecat tocmai de la Socodor. Acesta este și primul meu obiectiv în carieră, să mă întorc și joc la echipa mea de suflet, UTA. Am început foarte bine campionatul cu două victorii în derby-uri arădene. Din păcate, la Timișoara nu am fost suficient de concentrați pe joc și gazdele ne-au taxat rapid. Ne doream să revenim, dar nu am reușit mare lucru mai ales după ce Doru Turcuș a fost eliminat”, spune atacantul de 16 ani, care a reușit o pasă decisivă chiar în prima etapă, la golul egalizator al lui Lezeu, după care Cipri Covaci întors meciul pentru echipa sa.

Sâmbătă, cei de la Socodor se vor afla, astfel, la al treilea derby arădean al sezonului, după 2-1 și 2-0 cu Lipova și Cermei, însă doar ultimul l-au jucat acasă. „La felul cum ne-am pregătit în această săptămână, ne-am revenit rapid după dușul rece de la Timișoara și ne focusăm pe Pecica. Îi cunosc, am jucat acolo anul trecut, au rămas jucătorii cu experiență care pot face diferența și s-au alăturat jucători tineri dornici de afirmare. Deocamdată clasamentul ne arată că suntem cam de valori egale. Și noi avem un grup de jucători cu experiență care au jucat și ei mai sus și pot câștiga meciuri cu execuții frumoase, plus noi cei tineri care vrem mai mult de la fotbal. Câștigăm împreună și pierdem împreună, iar sâmbătă ne vom lupta pentru a ne menține acolo sus în clasament”, afirmă Câmpan.



Bălașa: „Adversarii sunt de luat în seamă, au câștigat primele două derby-uri arădene”

Unul dintre juniorii care i-au locul lui Câmpan în efectivul pecicanilor vine tocmai de la Pitești, de la FC Argeș. Ionuț Bălașa are 19 ani și a fost utilizat de Dan Stupar în special în banda dreapta, deși postul său e bază e cel de mijlocaș central. „Colegii m-au primit bine, antrenorul îmi dă încredere, vreau să acumulez experiență la Pecica și să mă dezvolt ca fotbalist într-un colectiv foarte bun. La Cermei nu prea ne-a ieșit jocul în prima repriză și am fost egalați după mai bine de o oră de joc pe o greșeală personală. Eu am  intrat de pe bancă după egalare și am simțit că putem să câștigăm, dar –  din păcate – am ratat pe final de meci și ne-am întors doar cu un punct, total nesatisfăcător față de ce ne-am propus. Asta a fost, acum urmează o nouă deplasare pentru noi în județul Arad, la Socodor, unde trebuie neapărat să câștigăm cele trei puncte ca să rămânem acolo sus în clasament. Adversarii noștri au câștigat primele două derby-uri arădene, sunt de luat în seamă, dar vin după un eșec usturător de la Poli și probabil că nu stau prea bine cu moralul. Am înțeles că sunt o echipă agresivă, mai ales acasă, au câțiva jucători cu experiență și cu siguranță își vor dori victoria. Noi ne-am pregătit foarte bine, tot lotul este disponibil, ne vom concentra și vom scoate maximum din această partidă. Vrem în play-off și acestea ar fi trei puncte foarte importante de luat”, susține Bălașa.

Căpitanul Teodor Turcuș e suspendat în tabăra celor de la Socodor, iar portarul Rafael Zamfir al Progresului e incert datorită unor probleme la nivelul șoldului.

Formații probabile:

Socodor: Mucha – Ciornei, Gherheș, Țoca, C. Covaci – Copil, Șerengău – Clej, Lezeu, Pirtea – Câmpan.

Pecica: Zamfir – Moraru, Nasiru, Gomboș, Aldan – Arsene, Shiaondo – M. Salka, Bozian, Răchită – L. Bodri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button