Baschet

FCC UAV a făcut „dubla” la Târgu Mureș, dar diferența de scor a fost rezonabilă! Popov: „Trebuie să jucăm mai repede în ofensivă”

FCC UAV Arad a bifat trei victorii consecutive în partidele de pregătire, de altfel scontate, pe terenurile unor echipe mai slab cotate. După 72-53, marți, contra celor de la ŽKK Vojvodina 021 Novi Sad, „galben-albastrele” s-au impus și în cele două amicale jucate în acest weekend la Târgu Mureș, împotriva echipei locale.

Sâmbătă, echipa antrenată de Miroslav Popov a câștigat cu 86-35, iar cea mai bună marcatoare a fost noua achiziție, Andie Easley, care a înscris 16 puncte. Au mai marcat Biszak 14, Vitulova 14, Voica-Nagy 10, Ciotir 10, Ghiță 10, Cucu 7, Mititelu 3 și Fleșer 2.

Astăzi, confruntarea a fost mai echilibrată, dar formația „galben-albastră” tot s-a impus la o diferență liniștitoare: 87-61 ( 23-12, 15-19, 29-13, 20-17). De această dată, pivotul Tereza Vitulova a marcat cele mai multe puncte pentru medaliata cu bronz – 21 puncte, fiind secondată de Voica-Nagy 18. Lista marcatoarelor a fost completată de Easley 14, Mititelu 13, Ghiță 8, Biszak 7, Ciotir 4 și Fleșer 2.

În niciuna dintre disputele de la Târgu Mureș nu a jucat americanca Andreona Keys, care acuză probleme medicale, dar s-a și întors la Arad cu câteva kilograme în plus. „Andreona și-a odihnit genunchii, acum sper că s-a refăcut, își va relua pregătirea și să aptă la următorul meci. Aceste două partide amicale au fost foarte bune pentru noi, am putut să ne punem la punct cu apărarea, să fim mai agresivi și în formă pentru următoarele zile. Am avut momente bune, dar și mai puțin bune în defensivă și în ofensivă, deci e clar că trebuie să mai ne pregătim în continuare. Chiar dacă am câștigat primul meci la o diferență mai consistentă decât al doilea meci, în acesta din urmă am avut o organizare un pic mai bună și am și jucat fără o înă jucătoare, Paloma Cucu. Am putut să vedem cum stă fiecare jucătoare în cele două meciuri, dacă sunt pregătite fizic, dacă stau bine în defensivă și în ofensivă”, a spus Miroslav Popov despre confrintările din județul Mureș.

Antrenorul sârb a vorbit în general despre toate cele trei partide de pregătire, inclusiv de cea de la Novi Sad. „Sunt foarte satisfăcut de partea defensivă, dar trebuie să muncim mult să îmbunătățim mișcarea și poziționarea pe parchet, dar prima impresie este ok. Trebuie să jucăm foarte rapid în ofensivă, aceasta este principala noastră problemă acum, pentru că, dacă apărarea este foarte agresivă, trebuie să te miști, să urci cu mingea foarte rapid, să pasezi rapid, iar apoi să faci ceea ce trebuie să faci, în funcție de ce tactică ofensivă vom folosi. La modul general, trebuie să jucăm mai repede în ofensivă. Sunt foarte mulţumit de acest început, vom corecta la antrenamente lucrurile pe care trebuie să le facem imediat şi meciurile următoare trebuie să fie mult mai bune. Pentru mine, nu au fost de ajuns trei amicale, dar în situaţia în care ne aflăm, nu putem juca 5-6 meciuri. Într-o lună, sunt de ajuns trei meciuri. Vom analiza aceste meciuri și vom vedea ce trebuie corectat imediat, iar apoi ne vom pregăti pentru meciul din Cupa României”, e concluzia lui Popov după cele trei teste ale săptămânii pentru echipa sa.

FCC UAV va debuta oficial în noul sezon peste o săptămână, când o va întâlni pe CSM Constanța pe teren propriu în primul tur al Cupei. Meciul va avea loc duminică, 24 septembrie, iar mana secundă pe 7 octombrie, pe Litoral. „Săptămna viitoare ne vom pregăti intens, avem un meci de Cupă foarte greu. Vom face tot ce putem ca să câștigăm, iar dacă nu vom reuși, mergem mai departe, vom munci mai mult și așteptăm să vină rândul nostru. Nu se pot face minuni într-o lună, mai e nevoie de timp, dar în ultimele partide am fost satisfăcut de cum s-au mișcat. Partea ofensivă o rezolvăm mai greu, pe parte defensivă lucrurile evoluează mai repede. Avem jucătoare bune acolo, mai corectăm ce avem de corectat, mai ales în ofensivă”, a mai punctat Popov înainte cu 7 zile de primul meci oficial al stagiunii.

Între cele două manșe cu CSM Constanța, pentru FCC UAV va avea loc derby-ul cu marea rivală CSM Târgoviște, din prima etapă a campionatului, pe 30 septembrie, la Arad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button