Progresul Pecica

Pecica repetă cu Peciu Nou pentru vizita „lupilor galbeni”! Pilan: „Meciul următor e mereu cel mai important, iar primul obiectiv este calificarea în play-off”





Progresul Pecica se pregătește să intre în lumina reflectoarelor la nivel la național odată cu meciurile din grupele Cupei României, cu Petrolul, Hermannstadt și Corvinul Hunedoara, însă obiectivul stagional e legat de campionat. „Galben-albaștrii” își propun să joace în play-offul seriei a 8-a a Ligii a III-a, iar punctele puse în joc sâmbătă, de la ora 17, pe arena „Pădurice” sunt extrem de importante. Cu atât mai mult cu cât acestea ar putea fi obținute în fața unei concurente directe, ambițioasa formație nou promovată din județul Timiș.

CSC Peciu Nou a strâns 7 puncte din 12 posibile, e pe locul 3, imediat în spatele pecicanilor care sunt pe 2, la „cota” 8. Bihorul e lider cu 10 puncte. „Întâlnim o echipă necunoscută pentru noi, dar – totuși – cunoscută prin numele  care evoluează acolo. Și mă refer la Ronsenblum sau Enciu, jucători care au evoluat și la Pecica, ca să nu mai vorbim de Scutaru, Mera sau Alin Ignea. Lângă aceștia, sunt câțiva copii talentați de la LPS Banatul, pregătiți de un antrenor preocupat, în persoana lui Sorin Gheju. E o echipă care, de exemplu, a pierdut greu la Oradea, din minutul 75 încolo. Așadar, va fi un meci foarte greu pentru noi”, a spus Cristian Pilan, directorul sportiv al Progresului.

Una dintre provocările din weekend ale elevilor lui Dan Stupar și Bogdan Bozian este legată de conectarea la miza unei întâlniri ce vine cu 4 zile înainte de ceea ar trebui să fie întâlnirea toamnei la Pecica, cea cu Petrolul Ploiești, din etapa inaugurală a grupei A a Cupei României Betano. „Într-adevăr, urmează un meci eveniment pentru comunitatea noastră, după 24 de ani, o echipă de Liga 1 va juca din nou la Pecica, dar luăm totul pe rând. Pe unde e normal ca jucătorii să se mai gândească și la meicul cu Petrolul, dar atât antrenorii, cât și noi, cei din conducere le-am zis fotbaliștilor că cel mai important meci e mereu cel care urmează. Vrem să luăm cele trei puncte, să ne îndeplinim primul obiectiv al sezonului, calificarea în play-off. Dar da, vrem să facem și o ultimă, bună repetiție pentru meciul cu Petrolul, împotriva unei echipe, așa cum am spus, bună, incomodă”, a adăugat Pilan.

După succesul cu 3-1 de la Socodor, Pecica pare să fi șters cu buretele peste cele două meciuri mai nereușite, remizele cu Ineu și Cermei. Etapa trecută pe lista marcatorilor a apărut și Alex Adamcsik, ultimul transfer al Progresului, care a evoluat în stânga liniei de mijloc la debut. Eliminat la Socodor, Sergiu Aldan va absenta cu timișenii lui Gheju.

Formații probabile:

Pecica: Zamfir – T. Bodri, Nasiru, Gomboș, F. Nortey – Arsene, Shiaondo – Răchită, Bozian, Adamcsik – L. Bodri.

Peciu Nou: Brașoveanu – Rosenblum, Mera, Scutaru, Ov. Buză – D. Bud, Gania, A. Ignea, Fandel – M. Giuricici – M. Enciu.

Arbitri: Răzvan Lădar – Alexandru Turian (ambii din Zalău), Flavius Seiche (Sânmihaiu Almaşului – Sălaj)

Observatori: Răzvan Nistoran (Reşiţa), Valentin Stanciu (Târgu Jiu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button