UTA Arad

Marku a luat referințe de la foștii albanezi ai UTA-ei înainte de a veni la Arad, așadar: „A fost o decizie ușoară, la Botoșani e meci de 6 puncte”







Albanezul Herald Marku a fost o piesă extrem de importantă pentru Mircea Rednic în acest debut de sezon. Mijlocașul a evoluat în aproape toate partidele de campionat, excepția fiind duelul de la Galați din prima etapă, iar în șase dintre cele opt meciuri a fost chiar integralist. 


„Se poate spune că e un derby al suferinței, vrem un rezultat pozitiv”


Acum, pentru arădeni urmează disputa de la Botoșani, un duel între ultimele două clasate din Superligă. „Fiecare meci de când am venit aici a fost complicat, toate echipele sunt puternice, în special când joacă acasă. Cred că și această partidă va fi una dificilă împotriva unui adversar puternic. Cred că vom avea un meci complicat, dar ne-am antrenat bine toată săptămâna și trebuie să fim pregătiți. Vom vedea ce va fi când vom intra pe gazon. Vrem să fim mult mai sus în clasament, e un meci de șase puncte, pentru că jucăm în deplasare împotriva acestei echipe de lângă noi. E un meci greu, se poate spune că e un derby al suferinței, e important să mergem acolo și să obținem un rezultat pozitiv. Am muncit mult în această săptămână, staff-ul a făcut tot posibilul ca noi să ne antrenăm bine, am pregătit meciul în detaliu”, susține Marku.

„Suntem o echipă nouă și avem nevoie de timp, chiar dacă nu prea beneficiem de el”

Primele evoluții ale mijlocașului albanez au fost – în general – pozitive, însă nivelul acestora a scăzut în ultimele partide jucate de „roș-albi”. De altfel, stafful tehnic arădean l-a și schimbat pe Marku la pauza partidei de la Sfântu Gheorghe. „De când am venit aici, mă simt bine. Am fost primit foarte bine, acest aspect a fost important în evoluțiile mele. Sunt fericit și la antrenamente, alături de colegi și staff. Cât despre evoluțiile mele, am făcut meciuri bune, însă ultimele au fost mai puțin bune. Așa e fotbalul, cu suișuri și coborâșuri. Suntem o echipă nouă și avem nevoie de timp, chiar dacă nu prea beneficiem de el, pentru că meciurile trec și noi trebuie să dăm totul. Așa e fotbalul, trebuie să muncesc în fiecare zi la antrenamente, ca la următorul meci să joc la un nivel mai bun. Am capacitatea necesară să joc mai bine decât am făcut-o până acum, dar am nevoie de timp să mă simt mai confortabil în această ligă”, mai afirmă mijlocașul lui Rednic.



„Evoluții și rezultate mai bune pentru a le da un motiv în plus fanilor pentru a fi alături de noi pe stadionul pe care vom juca”

După o săptămână cu două meciuri pe terenuri străine, la Botoșani și Buzău, UTA revine pe Arena „Francisc Neuman”, unde o va întâlni pe FC Voluntari pe 30 septembrie. Va fi ultima partidă pe care elevii lui Mircea Rednic o vor disputa la Arad înainte de startul lucrărilor de schimbare a gazonului. „Va fi o mică problemă, acest stadion este casa noastră și avem fanii alături de noi, care ne ajută foarte mult. La fiecare meci, stadionul e plin și ei ne ajută, e foarte bine, ne împing de la spate. Va fi o problemă, dar vom da totul, indiferent unde vom juca sau ce adversar vom întâlni. Sper că vom avea și fanii alături de noi chiar dacă vom juca în alt oraș. Trebuie să ne antrenăm bine pentru a avea evoluții mai bune pe gazon și rezultate mai bune, în acest fel le vom da un motiv în plus să fie alături de noi pe stadionul unde vom juca”, mai consideră fotbalistul de 27 de ani.

„Am primit o părere pozitivă despre UTA de la foștii jucători albanezi”

Marku este al patrulea fotbalist albanez la care UTA a apelat de la promovarea în Liga 1, în vara lui 2020, după Simos Rrumbullaku, Idriz Batha și Erio Hoxhallari. „Am vorbit cu jucătorii albanezi care au trecut pe la aici. Când primește o ofertă, orice fotbalist vrea să știe câteva lucruri despre club, despre țară. Mi-au spus lucruri pozitive, m-au ajutat să iau decizia de a veni la UTA. Cu siguranță, a fost o decizie ușoară, pentru că am văzut istoria clubului și condițiile de aici. Când ai doi conaționali trecuți pe la echipă, cu siguranță vrei să primești o părere din partea lor și a fost una foarte pozitivă”, a recunoscut Herald Marku, care începe să se sudeze ca și cuplu în centrul liniei mediane cu brazilianul Freitas. Atâta timp cât joci alături de un coechipier timp de mai multe meciuri, îl cunoști mai bine și el te cunoaște mai bine. E bine pentru jucători când se cunosc, acum mă simt foarte bine alături de Marcelo”, încheie fotbalistul albanez.

Herland Marku este unul dintre jucătorii pe care Mircea Rednic îi nominalizează în dreptul stângacilor, spunând că are cam mulți în echipă, iar raportul a mai fost echilibrat odată cu transferul lui Reagy Ofosu.

4 comentarii

  1. Admin-ule, crezi că dacă pui @@@ in mesajele injurioase, ele dispar? Nu mai vorbim de imbecili, tâmpiți, schizofrenici etc
    Nu e fair-play!

    1
    2
    1. daca le sterg, ziceti ca e cenzura, daca le las, ziceti ca de ce le las … uneori am impresia ca va pare rau ca puteti comenta la articole …

      7
      0
  2. Marku , e noutatea în dragoste.. Totdeauna bine primita. Am fost atenți la evoluția lui. Nici da nici nu. E chiar situația echipei alb-roșie. Cu realizări ce se cer cristalizat. Om de lot totuși. Tip inteligent poate sari la valoare de vedeta. Cum e omul!!?? Gândul ne zboară la un fost UTA-ist cu rezultate palpabile. Alin Roman – – Poli Iași. !!

    8
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button