Socodor

Bihorul ar putea fi cu gândul la FCSB, profită Socodorul? Țoca: „Sunt cei mai bine pregătiți din serie, dar mergem după punct sau puncte”





Cu ocazia etapei numărul a SuperLigii, sâmbătă, de la ora 17, CS Socodor joacă pe terenul echipei momentului în fotbalul românesc. FC Bihor a înregistrat un număr record de abonamente vândute în România, 6.863, de „vină” fiind în special partidele-eveniment din Cupa României, din această toamnă, de pe malul Crișului Alb. Peste 6 zile la Oradea joacă FCSB, iar pe 1 noimebrie, Dinamo, iar fanii „roș-albaștrilor” nu vor să piardă ocazia să-și încurajeze favoriții împotriva celor două formații de tradiție. Au plătit câte 100 de lei și au băgat aproximativ 140 de mii de euro în contul clubului bihorean. S-au mai dat și aproximativ 50 de abonamente de fidelitate, cu o mie de lei bucata.

Farcaș: „Încercăm să ne ținem jucătorii cu picioarele pe pământ”

Dar, până la duelul cu vicecampioana României, pe „Iuliu Bodola” joacă formația nou promovată din nordul județului Arad. FC Bihor stă bine și în campionat și conduce clasamentul seriei a 8-a cu trei victorii și remiza (1-1) din etapa trecută de la Timișoara, cu Poli. Antrenorul orădenilor e conștient de riscurile unei întâlniri cu o echipă mai slab cotată înainte de marele duel cu FCSB. „Suntem într-o poziție foarte ingrată, pentru noi, ca antrenori, trebuie să gestionăm foarte bine acest moment. De o săptămână în oraș se vorbește doar despre meciul cu Steaua și de cel cu Dinamo, iar jucătorilor tineri, vrând-nevrând, gândul le zboară la ceea ce se va întâmpla săptămâna viitoare ca eveniment la Oradea. Dar, noi încercăm să-i ținem cu picioarele pe pământ și să le explicăm clar că obiectivul nostru este campionatul, iar Cupa României e doar bonsul a tot ceea ce au făcut ei până acum. Așadar, primul joc, cel cu Socodorul e cel mai important, după care, sigur, ne pregătim de meciul cu Steaua. Întâlnim o echipă incomodă, care are în componență mulți jucători de Liga 3-a din zona Aradului. Chiar au făcut o selecție printre jucătorii experimentați și de calitate de acolo, așa că ne așteaptă un joc greu. Va trebui să fim foarte atenți, bine organizați și lucizi pe faza ofensivă și să și marcăm”, a spus Florin Farcaș.

Țoca: „Mă pregătesc suplimentar, pentru mine este și un meci cu încărcătură sentimentală”

Pe terenul liderului, CS Socodor trebuie să facă un meci defensiv foarte bun, iar Bogdan Țoca e om important în acest sens pentru trupa lui Tibi Darazs și Gigi Cameniță. Mai mult, experimentatul fundaș central știe exact ceea ce înseamnă un duel oficial pe „Iuliu Bodola”, fiindcă a evoluat pentru FC Bihor în trei ocazii în Liga a 2-a. „FC Bihor mi se pare cea mai pregătită echipă din serie, este echipa mea de suflet, am debutat acolo la Liga a 2-a, au un oraș mare în spate. Am jucat cu ei un amical și am urmărit și ce au jucat în primele etape, sunt cei mai pregătiți și candidați cerți la unul dintre locurile de baraj. Noi, în schimb, venim după două rezultate slabe. Nu-mi explic mai ales jocul modest făcut de noi cu Pecica, ei și-au dorit mai mult victoria. Nu ne-a ieșit nimic în prima repriză, de abia în a doua am pus mingea jos, dar pe un contraatac ne-au prins și ne-au tăiat elanul. Probabil ne-am crezut prea buni, eram pe podium după începutul de campionat și credeam că vom continua tot așa. Ne-am pregătit săptămâna asta tactic, să vedem unde am greșit, băieții sunt pregătiți. Ne așteaptă o echipă foarte bună, pregătită tactic și fizic. Au și ei jucători cu experiență, dar și tineri care vor să arate ce pot. Mergem încrezători, vrem punct sau puncte, în urma unui joc care sperăm să fie bun. Revine și Turcuș după suspendare, e o piesă foarte importantă pentru noi, are experiență, ne-a lipsit în meciul cu Pecica”, spune apărătorul de 32 de ani din Salonta, care plusează: „Săptămâna aceasta sunt în concediu și mă dedic total pregătirii pentru meciul de la Oradea. Mă pregătesc suplimentar din punct de vedere fizic, pentru mine este și un meci cu încărcătură sentimentală. În general, îmi doresc să joc cât mai mult și cât mai bine, avem un obiectiv minimal la Socodor, să rămânem în Liga a 3-a. Suntem o familie frumoasă și conducerea se străduie să ne asigure condiții bune”.

Socodorul a rămas în clasament cu cele 6 puncte luate după primele două etape, 2-1 la Lipova și 2-0 cu Cermei, după care au urmat eșecurile cu Poli (0-3, la Timișoara) și Pecica, acasă, cu 1-3.

Formații probabile:

FC Bihor: Pînzariu – C. Jurj, Bactăr, R. Farcaș, Al. Stoian – Gunie, B. Vasile – Chitaș, Sorian, A. Moga – Hosu.

Socodor: Mucha – Ciornei, Gherheș, Țoca, C. Covaci – Șerengău, Turcuș – Clej, Lezeu, Pirtea – Câmpanu.

Arbitri: Cătălin Drugea (Buzău) – Mircea Guran (Braşov), Marian Tunsoiu (Sinca Nouă – Braşov)

Observatori: Mircea Ciglenean (Cluj-Napoca), Ionel Poclid (Timişoara)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button