Minifotbal, futsal

Șoimii Șimand, la prima deplasare în Liga 1 de futsal cu o noutate în lot – Dumitru Copil!





Futsalul românesc revine pe parchet cu întrecerile din elită după o pauză de trei săptămâni, timp în care naționala a pregătit și a disputat două partide importante din preliminariile pentru FIFA Futsal World Cup 2024. „Tricolorii” au repurtat un succes de răsunet în fața Azerbaidjanului, scor 3-1 pe teren propriu, și a cedat la limită, 3-4, în deplasare, în fața Kazahstanului.

În runda cu numărul trei ce începe astăzi și se încheie luni, nou promovata Șoimii Șimand joacă în deplasare, pe terenul vicecampioanei României, FK Odorheiu Secuiesc. Practic, formația pregătită de Daniel Mărcuș și Dumitru Buruiană își continuă parcursul infernal, căci sorții au adus-o până acum față în față cu deținătoarea titlului național, United Galați și cu câștigătoarea Cupei României, CSM Deva. Rezultatul celor două întâlniri de pe teren propriu, zero puncte și golaveraj 2-30.

István Hadnagy, Bálint Andor și Iszlai Richárd sunt internaționalii harghitenilor, care pleacă – fără îndoială – cu prima șansă în fața șimăndanilor, cu atât mai mult cu cât deja au pierdut surprinzător puncte, după 4-5, la Deva, cu ACS West și nu-și mai permit pași greșiți.

Șimăndanii pleacă în această seară spre Secuime, în formula: Jasper Laurovics, Andrei Sechel, Paul Ujoc, Daniel Ujoc, Laurențiu Onaca, Darius Găleancu, Raul Tomuța, Daniel Mărcuș, Dumitru Buruiană și Dumitru Copil. Pentru ex. utistul Copil, cel care la 16 ani era printre cei mai talentați fotbaliști din lume alături de Benzema, Kroos sau Walcott, vorbim despre debutul în prima ligă de futsal. „Oricât aș vrea să fiu de poziitiv și sunt, trebuie să vedem în față și realitatea și anume că împotriva unor echipe ne este greu, dacă nu imposibil să câștigăm. Acum cu atât mai mult cu cât jucăm pe terenul vicecampioanei României. De fapt, cum am spus și la începutul sezonului, obiectivul nostru este primul punct în Liga 1 și apoi vom mai vedea, ne vom juca sezonul în play-out”, a spus profesorul Daniel Mărcuș, înainte de meciul de duminică, 24 septembrie, de la ora 11, de la Odorheiu Secuiesc. .

Altfel, să mai spunem că derby-ul rundei a treia, CSM Deva – United Galați se joacă luni, de la ora 18 și va fi transmis în direct de Digi Sport și FRF.tv.

Clasament: 1. CSM Deva 6p; 2. United Galați 6p; 3. Sepsi SIC 6p; 4. CFR 1933 Timișoara 6p; 5. Odorheiu Secuiesc 3p; 6. West Deva 3p; 7. Mausoleul 0p; 8. CSM Târgu Mureș 0p; 9. Luceafărul Buzău 0p; 10. Șoimii Șimand 0p

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button