Fotbal judetean

Au schimbat liderul cu „un gol de Champions League”: Păulișana Păuliș – CS Beliu 1-2







Schimbare neașteptată de lider la finalul etapei a 6-a a Ligii a IV-a. Păulișana Păuliș, formație cu punctaj maxim după patru meciuri, era favorită în disputa cu Beliu de pe „neutrul” din Șiria, dar a terminat partida pe sec, după execuția de autor al lui Cătălin Cohan (foto).


Pe gazonul excelent de pe „Otto Grefner”, belenii au marcat destul de repede. Mai precis, în minutul 16, Cohan a primit o pasă fitrantă în stânga de la Băd și din 10 metri a trimis pe lângă Toma. Păulișul a reacționat imediat, prin ocazia imensă a lui Brândușe. Atacantul gazdelor a ajuns singur în 5 metri, dar a reluat slab și Șoltesz a apărat. Păulișul a cerut penalty la o intervenție asupra lui Ștefan în careu, dar la cabine s-a intrat cu 0-1.


Amfitrionii aveau să primească o lovitură de la 11 metri la 11 minute de la reluarea partidei. Varga a ajuns cu poarta goală, dar a căzut după contactul cu Cotoc și „centralul” Iova a pus mingea pe punctul cu var și l-a eliminat pe mijlocașul lui Filipaș. Brândușe a egalat la 1-1 și se părea ca Păulișul poate să întoarcă partida în 11 contra 10. Doar că, din minutul 61 a fost din nou paritate numerică. Cel care a plecat mai repede la vestiare de la Păuliș a fost Emil Calancea, care a intrat tare la Purtan. Inițial fundașul lateral al lui Georgiu ia „galbenul”, apoi își schimbă decizia după ce vede urmele de pe tibia mijlocașului vizitatorilor. A urmat un joc aprig, pe contre, dar fără ocazii importante de gol. Așa că a fost nevoie de o execuție de excepție pentru ca tabela să se mai modifice, iar aceasta a venit din partea lui Cătălin Cohan, care a primit un balon de la Boroștean în colțul careului de 16, în stânga și a marcat spectaculos la colțul lung. Erau deja prelungirile partidei și belenii au scăpat în câștigători: 1-2.

Georgiu: „Nu trebuia să intrăm în jocul lor bazat pe mult circ”



Păulișana a avut probleme și în sezonul trecut cu Beliu pe teren propriu, când tot așa a cedat toate cele trei puncte, doar că acum se simțea foarte bine în fotoliul de lider. „Meciul a avut câteva momente cheie, nu am profitat de ele și apoi am intrat în jocul urât al celor de la Beliu. Consider că am fi meritat un penalty în prima repriză, dacă am fi intrat cu 1-1 la pauză, altfel ar fi fost lucrurile. A mai fost și ratarea mare a lui Brândușe, cum și eliminarea lui Calancea mi s-a părut exagerată. Oricum, nu trebuia să intrăm în jocul lor bazat pe mult circ. Au stat mult pe jos în ultimele 15-20 de minute, au dat cu mingile pe afară, ca apoi să ne mai surprindă cu un gol, e adevărat, frumos. Asta e, a venit și prima înfrângere, puțin neașteptată, acum vreau să văd cum o gestionăm, mai ales că urmează derby-ul cu Viitorul, care a trecut peste noi în clasament”, afirmă Vasilică Georgiu, antrenorul celor de la Păuliș.

Filipaș: „Îi dedicăm victoria lui Hulbăr, îl așteptăm cât mai repede alături de noi”

După 3-1 la Felnac, Beliu se mai impune într-o deplasare grea a campionatului și ajunge la cota 10 puncte, pe locul 4 în clasament. „Îi dedicăm victoria lui Hulbăr, căpitanul nostru, care are plobleme de sănătate și îl așteptăm cât mai repede alături de noi. Victoria este a copiilor, am avut juniori A1, de 16 ani și în teren și pe bancă, am terminat meciul cu 5 juniori. Am întâlnit o echipă cu un antrenor valoros, printre cei mai buni din județ, care practică un fotbal frumos și se vede și în clasament. Prima repriză ne-am ridicat la nivelul jocului, poate și un pic peste. În a doua repriză, la o minge aruncată la noi în careu, pe o nesincronizare la noi pe stânga, la un duel între Cotoc și Varga corp la corp, s-a acordat penalty și roșu pentru jucătorul nostru. Nu am înțeles nimic din acea fază, am revăzut-o pe o filmare din tribună, este fără cuvinte decizia centralului. Apoi, la un atac grosoloan pe tibia lui Purtan, arbitrul i-a dat inițial doar <<galben>> lui Calancea, dar la protestele jucătorilor noștri și văzând și sânge și dă cartonaș roșu. Apoi, meciul a fost echilibrat, se părea că ne îndreptăm spre un egal, dar în prelungiri Cătălin Cohan a prins un trasor ca în Champions League, direct în vinclu. Una peste alta, victoria este deplin meritată și ne dă un pic de liniște în mini-pauza ce urmează. Etapa următoare stă, după care vine Viitorul la noi și vrem să ne ridicăm la înălțimea liderului campionatului”, a punctat și Costel Filipaș, antrenorul echipei din Beliu.

Formații:

Păuliș: Toma – E. Calancea, Cernat, Pleșca, Nădăban – L. Berar (80 Gîrma), G. Pop (83 Morariu), N. Marc, R. Varga -Fl. Brândușe (83 Grigorian), D. Ștefan (71 Moldovan). Antrenor: Vasilică Georgiu.

Beliu: Soltesz – B. Rusu, Călăceanu, Bogdan, Onoc (57 Jurcă) – D. Covaciu, Purtan – Cotoc, Zamă, Cohan – Băd (64 Boroștean). Antrenor: Costel Filipaș

Arbitri: Cătălin Iova – Cristian Cojocariu, Ciprian Pătroi.

Observatori AJF: Corneliu Tiulea, Andras Mako

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button