UTA Arad

Rednic pune preț pe Cupă, dar are pregătită „linia a doua” la Buzău: „E normal să-i văd la joc și pe restul, împotriva unei echipe mai bune decât în vară”





Chiar dacă nu fac parte din aceeași ligă, UTA și Gloria Buzău ajung la patru dueluri oficiale în niciun an. Seria a început în toamna anului trecut cu disputa din etapa a doua grupelor Cupei României, câștigată cu 3-1 de arădeni pe arena din Parcul Crâng, după care în această vară a urmat „dubla” din barajul de menținere / promovare. „Roș-albii” au tremurat în manșa tur, cu un 0-0 chinuit, dar la Arad lucrurile au fost cât se poate de limpezi, 5-1 pentru echipa lui Mircea Rednic.


Miercuri, de la ora 16, în direct pe FRF TV cele două echipe se află din nou față în față, de această în debutul fazei grupelor Cupei, ediția 2023-2024. Acum pe banca buzoienilor nu mai stă Adrian Mihalcea, ci Andrei Prepeliță, care le-a făcut zile fripte „roș-albilor” ca și antrenor al lui FC Argeș, în SuperLigă. Gloria a început bine și acest sezon de Liga a 2-a, pierzând primul meci doar weekendul trecut, 1-2, la Cisnădie, cu liderul CSC Șelimbăr.

Rednic poate juca și „cartea” Ofosu: „Vreau să profit de acest meci…”

Buzoienii sunt însă în obiectiv, pe locul 4, de play-off, în timp ce UTA ocupă doar poziția a 14-a în SuperLigă, deci de baraj din nou amenințată cu retrogradarea. Iar în acest sens partida de sâmbătă (ora 14,30), de la Arad, cu FC Voluntari devine foarte importantă pentru „roș-albi”, iar Mircea Rednic recunoaște că ar putea odihni jucătorii importanți ai echipei. Și tot „Puriul” susține că echipa din Buzău e mai bună decât cea din sezonul trecut. „Pot să spun că după meciul de la Botoșani, băieții au reușit să se refacă. Față de partida de sâmbătă, nu-l mai avem pe Carp, care a luat cartonașul roșu, dar am completat cu trei jucători, Ofosu, Leidsman și Roganovic, care au jucat mai puțin. E o posibilitate să le ofer minute, e o șansă pentru ei, căci eu am fost obligat să fac selecția prin meciurile oficiale și e clar că e o diferență.  De aceea vreau să profit de acest meci, dar asta nu înseamnă că nu ne respectăm adversarul sau nu tratăm foarte serios această competiție, dar e normal să îi văd la joc și pe restul. Oricum, nu o să fie foarte multe schimbări, o să protejez unul-doi jucători care au evoluat mai mult în această perioadă, dar ceilalți sunt sigur că vor intra și vor intra foarte bine. E o revanșă de luat pentru că nu am câștigat la Buzău, meciul tur de la baraj, cu toate că atunci satisfacția a fost că am rămas în prima ligă. E clar că meciul pe care l-am făcut acolo nu a fost un meci reușit, important e că nu am luat gol, dar e o diferență între echipele de atunci și de acum. Au un lot mai bun acum, decât în vară, zic eu. Eu i-am văzut la ultimul meci cu Unirea Dej, au luat câțiva jucători care au evoluat în prima ligă, pe care Prepeliță îi cunoaște destul de bine. O să fie un meci greu, dar, repet, în aceașlași timp important pentru noi, căci ne-am propus să reușim măcar ce-am făcut sezonul trecut”, a spus antrenorul UTA-ei înainte de antrenamentul oficial din această după-amiază, de la Buzău.

Azi a transpirat alături de colegii și Reagy Ofosu, care a ajuns de urgență în Crâng după ce a fost legitimat și este bun de joc mâine. Probabil, neamțul nu va fi titular, dar – cu siguranță – Rednic îi va da minutele de care are nevoie pentru a-și intra în ritm. Fiidncă Tibi Căpușă a rămas la Arad, probabil Roganovic îi va da posibilitatea lui Rodrigues să se odihnească, în timp ce în față Vucenovic și Leidsman își vor împărți meciul, cu Cooper și el bun de joc în caz că e nevoie de el.

Meszar vrea un nou parcurs lung în Cupă

Și Alexandru Meszar a trasat obiectivul pentru prezenta ediție a Cupei României. „Seriozitate maximă înainte de meciul de Cupă, având în vedere că am jucat semifinale anul trecut. Vrem să ieșim din grupe și să avem un parcurs cât mai lung” – a spus conducătorul de facto de la UTA. Arădenii mai sunt în grupa D a competiției KO cu Farul Constanța, CS Tunari, Universitatea Craiova, FC Voluntari, dar se vor mai duela doar cu ultimele două „acasă”, la Oradea, pe 1 noiembrie, respectiv 6 decembrie.

Formații probabile:

Buzău: Greab – Pashov, Wiktorski, Dobrosavlevici, Nadolu – Trebotic, I. Șerban, Izata – Mihaiu,  Angelov, Cr. Dumitru.

UTA: Kucher – Roganovic, Iurasciuc, Benga, Dumitrașcu – Holst, Marku – Stahl, C. Mihai, Stanciu – Vucenovic (Leidsman).

Arbitri: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe), Daniel Ilinca (Craiova), Răzvan Tudor (Bucureşti). Rezervă: Mihai Ene (Bucureşti – Bucureşti)

Observatori: Eduard Dumitrescu (Piteşti), Simona Renta (Galaţi)

4 comentarii

  1. D-le MESZAR este importanta si cupa Romaniei dar mult mai important este campionatul, vine Voluntari la Arad o echipa care a dat mereu batai de cap UTA-ei,o echipa cu jucatori care joaca impreuna de cativa ani si valorosi in toate compartimentele, dupa 2-0 cu Farul in cupa, vin sa isi vanda scump pielea . Tare imi este frica de meciul acesta !!! Mare mirare daca ve-ti reusi sa mentineti UTA. in Superliga anul asta de unul singur cu salarii mici fara sa aveti sustinere puternica impreuna cu alti investitori !!!

    6
    5
    1. Nelule,uita-te si cu cine a intrat Hagi pe teren…In afara de 2-3 rezerve,restul au fost rezervele rezervelor….El traieste inca in lumea lui,ca are cei mai buni din academie,etc….Pai daca nu mai cumpara Becali de la el,ce mai vinde prin strainatate,se intorc ca si bumerangul,inclusiv Ianis Hagi..
      In campionat a castigat multe meciuri datorita circului si presiunii pe care o pune mereu pe arbitrii.
      Are sponsori,are actionari,da salarii medii spre mici……si ce daca???
      Am marea satisfactie ca Poenaru nu a fost demis(inca) si vine la Arad…Speram ca va fi demis la finalul meciului…:-)))

      5
      2
      1. Da Nelu salarii mici dar uiți că avem prime foarte mari, facem pct facem bani, fi iubit forza uta oriunde, oricând ?️?

        1
        6
  2. Circ necirc, FARUL a luat campionatul majoritatea numai cu jucatori foarte tineri formati la Academia lui proprie. Farul in fiecare an este acolo sus in clasament si joaca in cupele europene ,despre ce vorbim ? Ce conteaza ca, vinde in strainatate si se intorc inapoi,important este ca, si-a luat banii , milioanele,are oferte cu duiumul. VANTER,zici ca, jucatorii au salarii mici dar au prime mari ,dar te intreb eu,cate prime mari au luat jucatorii pana acuma ? Pe ce loc este UTA ? Mie nu imi place asa, imi place o UTA. puternica sa se bata la primele locuri nu sa se multumeasca cu putin . GIRO , zici ca, esti satisfacut ca, a ramas POENARU inca la Voluntari, dar nu uita ca, te bucuri degeaba pt. ca, nu joaca el si cu DUNA pe teren, actorii sunt jucatorii, sa nu crezi ca, UTA va avea un meci usor cu ei pe banca !!! Tie iti place asa ca, UTA sa se complace in situatia de acuma in subsolul clasamentului, asa vrei tu o UTA puternica ? Bravos tie , tineo tot asa ca, este bine !!!

    1
    3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button