ACB Ineu - liga 3 arhivăCrisul Chisineu-CrișProgresul PecicaSocodor - liga 3 arhivăȘoimii Lipova

Deplasări complicate pentru Pecica și Ineu în județul Timiș, Todea își înfruntă fosta formație în Lipova – Cermei! Derby-ul noilor promovate la Socodor!

Seria a 8-a e singura de la nivelul Ligii 3-a ce are angrenate două echipe în grupele Cupei României. Este vorba chiar despre primele clasate, FC Bihor și Progresul Pecica, care au cedat la mijlocul săptămânii pe teren propriu în fața prim divizionarelor FCSB, respectiv Petrolul Ploiești. Goana după puncte este reluată sâmbătă, la ora 17, când sunt programate absolut toate întâlnirile din serie și cel puțin pecicanii au parte de o deplasare de risc maxim, în timp ce formația de pe Crișul Repede nu ar trebui să aibă probleme, pe „Iuliu Bodola”, cu „lanterna roșie” din Periam.

Dar iată ce oferă runda cu numărul șase pentru formațiile arădene:

CS Socodor – CSC Peciu Nou

După un start lansat cu 6 puncte din tot atâtea posibile, nou promovata din Socodor a venit cu picioarele pe pământ. Și nivelul adversarilor a fost ridicat, Poli Timișoara și FC Bihor, în deplasare și Progresul Pecica acasă. Acum e rândul celeilalte nou promovate din serie, CSC Peciu Nou să vină la Socodor, într-un duel ce se anunță pe muchie de cuțit, între două formații ce contează și pe destui fotbaliști experimentați, Țoca, Turcuș, Lezeu, Pirtea sau Copil (cu mențiunea că ultimul lipsește sâmbătă din motive personale), respectiv Rosenblum, Mera, Ignea sau Enciu.

Formații probabile:

Socodor: Mucha – Șulea, Gherheș, Țoca, C. Covaci – Șerengău, Turcuș – Clej, Lezeu, Pirtea – Câmpanu

Peciu Nou: Brașoveanu – Rosenblum, Mera, O. Matei, Ov. Buză – D. Bud, Gania, A. Ignea, Făndel – M. Giuricici – M. Enciu.

Arbitri: Răzvan Necrici (Chechiş – Maramureş) – Krisztian Toth (Petreşti – Satu Mare),
Cristian Mureșan (Cavnic – Maramureş)

Observatori: Dorin Voina (Reşiţa), Petru Boroș (Oradea)

Phoenix Buziaș – Progresul Pecica

Marea provocare a antrenorilor Dan Stupar și Bogdan Bozian este aceea de a-și recupera jucătorii din punct de vedere fizic pentru confruntarea de la Carani. Un meci cu Petrolul, jucat în 10 contra 11 timp de 75 de minute, a consumat destule energii, în timp ce din punct de vedere mental Progresul a ieșit bine din duelul cu „lupii” lui Florin Pîrvu. Pe de altă parte, trebuie luată în calcul și dorința de revanșă a formației din Buziaș, ce a avut un start de sezon sub așteptări și care a avut la dispoziție 8 zile să pregătească duelul de la Carani, de sâmbătă. Wild (suspendat) și Aldan (accidentat) sunt absențele pecicanilor în județul Timiș.

Formații probabile:

Buziaș: Lăpădat – Angheli, P. Nicolescu, Mada, Pamfile – Al. Nagy, Cr. Mitre, Savu, Românu – Bădăuță, Pădurariu.

Pecica: Zamfir – Moraru, Nasiru, Gomboș, T. Bodri – Arsene, Shiaondo – Răchită, Borcea, Adamcsik – L. Bodri.

Arbitri: Csaba Papp (Luduş – Mureş) – Daniel Nistor (Zlatna – Alba), Paul Pojar (Cluj-Napoca)

Observatori: Cosmin Danciu (Hunedoara), Ion Picioiu (Târgu Jiu)

Şoimii Lipova – Gloria Lunca-Teuz Cermei

Teamul lui Todea și Polgar a legat primele două victorii stagionale, suficiente pentru a urca pe podiumul seriei a 8-a după șase runde. Șoimii chiar au avut două prestații solide cu Periam și Ineu, fără gol încasat, iar punctele de weekendul trecut au venit și fără experimentatul Cristi Gavra pe teren. Sâmbătă, trupa de pe Mureș are parte de un nou derby arădean, de această dată pe noua arenă lipovană, unde vine Cermeiul. „Sămădăii” au oprit seria negativă începută sezonul trecut în compania celor de la Buziaș, dar Radu Popa consideră că echipa sa merita mai mult după aspectul jocului și al numărului de ocazii. Cele două efective sunt în formule complete, dacă-l scoatem din calcule pe portarul oaspeților Casian Sas, care a suferit un accident de mașină și a încheiat conturile cu fotbalul până la iarnă. Cristi Todea revine pe bancă pentru lipovani după două etape de suspendare chiar cu ocazia duelului cu fosta sa formație

Formații probabile:

Lipova: Iliescu – Candreanu, Petruț, Bain, Franklin – Brad, Said, Jichici, Șimăndan – Gavra, D. Ciubăncan.

Cermei: Balica – Balazs, Ssemakula, Siminiceanu, Siminic – Piț, D. Lazăr – Wilfred, Vasilcin, Bunea – Sîntean.

Arbitri: Mircea Salomir (Cluj-Napoca) – Marius Matica, Florentin Andrei (ambii din Oradea)

Observatori: Nicolae Grigorescu, Ion Lupșa (ambii din Timişoara)

Politehnica Timişoara – ACB Ineu

Ca și în cazul celor de la Lipova, Poli Timișoara a urcat repede în clasament, până pe locul 4, după cele 7 puncte din 9 posibile în ultimele runde. Fără îndoială, „alb-violeții” pleacă cu prima șansă în fața celor de la ACB Ineu, care ce a luat pe mere la Carani, cu Buziaș, a dat pe pere, acasă, cu Lipova. Spătaru are șanse mici să joace sâmbătă, pe „Electrica” din Timișoara, dar și Kone acuză ceva probleme medicale. Cu 5 puncte în clasament, ACB-ul împarte penultima poziție în clasament cu Cermeiul și Buziașul și ar avea nevoie de un rezultat de moral, dar misiunea în fața echipei lui Paul Codrea e foarte grea, dacă nu, imposibilă.

Formații probabile:

Poli: Murariu – Haloş, Bocşan, Huminic, Taub – Marincu, Pureca, Tudoran, I. Rotariu –  D. Popa, Pașcalău.

Ineu: Merșca – Voștinar, Clipotă, Bekono, Buza – Șerban, Zdrențan – Călin, Susan, Udrescu – Toure.

Arbitri: Leopold Herczeg (Băcia – Hunedoara) – Vasile Gogu (Reşiţa), Cristian Bumb (Băcia – Hunedoara)

Observatori: Răzvan Nistoran, Antonie Burtea (ambii din Reşiţa)

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button