UTA Arad

UTA și…Poenaru văd roșu în fața ochilor, piteșteanul Iulian Călin va conduce confruntarea dintre arădeni și ilfoveni!După principiul „ochii care nu se văd se uită”, cu ocazia disputei cu FC Voluntari, de sâmbătă, de la ora 14,30, de la Arad, Comisia Centrală a Arbitrilor vrea să-i reamintească Bătrânei Doamne că mai există și un Iulian Călin. Este vorba despre „centralul” din Ștefănești (Argeș), care a arbitrat trei „ciocniri” în SuperLigă dintre marile rivale UTA și Rapid și care la ultimul dintre ele i-a enervat serios pe arădeni și pe antrenorul acestora, Ilie Poenaru, cel care mâine, va fi adversar pe „Francisc Neuman”.

În Rapid – UTA 1-0, din august 2022, piteșteanul l-a eliminat pe Idriz Batha cu un sfert de oră înainte de final și actualul tehnician al celor de la FC Voluntari îl ataca la final de meci. „Astăzi a mai fost implicat cineva, care înainte de a ieși pe tunel, spunea că nu vrea să aibă nici o implicare la acest meci. Mi se pare un cartonaș galben-roșu pentru Batha foarte ușor acordat, nu se dă așa ceva niciodată. Este o ținere reciprocă, au căzut amândoi în același timp și primește doar al meu galben. La primul avertisment al lui Batha, acum am vorbit cu el, s-a dus pur și simplu să îl întrebe de ce a luat acea decizie legată de cornerul nostru și i-a dat galben. Nu mai avem voie nici să vorbim, să avem comunicare? Nu te-a jignit, nu ți-a spus nimic deplasat, doar te-a întrebat de ce. Doar pentru faptul că a ridicat din mâini îi dai galben imediat? Au fost și la cei de la Rapid situații de genul și am văzut că nu a răspuns cu galben.  În fine, din păcate noi avem șapte-opt cartonașe galbene și la Rapid orice atac, orice fault…Nu vreau să dau vina acum pe el, dar a avut largul concurs la acest meci în a influența acest rezultat. A scos echipa din joc, a fragmentat foarte mult, au fost multe decizii luate greșit și nu mi se pare normal. Au fost faulturi pentru noi care n-au fost date, au fost lovituri și coate date pe care domnul Călin nu le-a văzut, noi le-am văzut de pe margine. Asta e, nu e nicio problemă, îl înțeleg, greșeala e omenească dar, de fapt, ne lasă în 10 oameni într-un moment bun al nostru, moment în care noi dominam. Părerea mea e că nu se dă galben niciodată în acea situație”, spunea Ilie Poenaru în urmă cu mai bine de un an despre Iulian Călin.

Parctic, acela a fost și ultima partidă cu Călin la centru pentru UTA. Precedentele „roș-albilor” cu arbitrul din Ștefănești au mai fost: : CFR Cluj – UTA 0-1 (sezonul regulat 2020-2021), Universitatea Craiova – UTA 2-0 (sezonul regulat 2020-2021), UTA – Viitorul 1-0 (play-outul sezonului 2020-2021), UTA – Rapid 2-2 (în sezonul regular 2021-2022), Dinamo – UTA 1-1 (play-outul sezonului 2021-2022) și UTA – Rapid 0-2 ((play-outul sezonului 2021-2022). Totodată, Călin a condus meciul de tristă amintire din optimile Cupei României (ediția 2020-2021), „U” Cluj – UTA 2-1.

Mâine, Călin va fi asistat de conjudețenii săi George Neacșu (Câmpulung Muscel) și Romică Bârdeș (Pitești), în timpă ce rezerva vine de la Cluj, în persoana lui Sorin Vădana. În camera VAR se vor afla Istvan Kovacs (Carei) și Ionul Dumitru (Gherghița), toți aceștia urmând să fie notați de Iosif Olah (Sfântu Gheorghe).

Va fi totuși „poker” de piteșteni prin prezența la Arad, ca și delegat de joc din partea Ligii Profesioniste de Fotbal, a lui Viorel Ilinca.Un comentariu

  1. ,, Ultima noapte de dragoste, prima de război ” Camil Petrescu. Romantism de excepție plus dramatismul care merge alături de noi, creduli în epoci luminoase. Cine te mai girează la eșecuri clare.? A nu se confunda Voluntari cu vreun Otopeni ! Voluntari are PIB-ul Constanței !! Acasă, cu risc, nu merge fără doi atacanți. Integrarea în echipa e sarcina jucătorului. Sa iei și asta ca prioritate la club înseamnă să devii muzeu de bunăvoința creștină. E un vârf de excelenta. Sa lăsăm deoparte evoluții demne de lacrimile juniorului neînțeles. La Oradea venim cu aureola multiplei, campioane FCSB, Steaua, CCA, , și speram sa bucuram zilele aradeanului octogenar Jenei !!

    11
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back to top button