Fotbal judetean

Remiză vie, Anca încurcat de accidentări: Podgoria Pâncota – Unirea Sântana  0-0







Pe finalul sezonului trecut, când se lupta pentru titlu în Liga a IV-a Arad, Unirea Sântana se impunea cu un clar 5-0 pe terenul vecinilor din Pîncota. Nu a mai fost cazul astăzi, când formația lui Dănuț Mițiți a dat o replică excelentă și i-a impus remiza formației lui Radu Anca. Până la urmă, ambii antrenori au considerat just rezultatul, doar că și-ar fi dorit și goluri la ce ocazii au fost.


Podgoria chiar a avut o situație clară de a înscrie încă din prima parte. Claudiu Bălăban a centrat din dreapta în fața porții, de unde Sulea a dat exact în portar din doar 8 metri în fața porții.I. Bălăban nu a fost nici el precis la finalizare, cum nici cele 4-5 faze fixe nu au fost tratate cum și-ar fi dorit banca echipei gazdă. Dincolo, juniorul Kozma a avut ocazia reprizei pentru Unirea, dar a ratat și el din poziție de unu la unu cu portarul.


Cei din Sântana au avut și mult ghinion prin accidentarea lui Trabalka, încă din prima parte, după care și cel care l-a înlocuit, Martin și apoi chiar și Stanciu au ieșit de pe teren din aceeași cauză. Dar, ultimul intrat pe teren, Roberto Olteanu a fost foarte aproape de gol, dar șutul său a lovit bara. Sântana a avut mai mult inițiativa, și-a mai creat ceva situații, dar ocazia finalului de meci a aparținut amfitrionilor. În minutul 88, Hera a scăpat singur cu Dagău după pasa lui Țop, a trimis pe lângă acesta, dar Nistor a salvat un punct pentru echipa sa.

Mițiți: „Un joc echilibrat, puteau să câștige oricare dintre echipe”



Meciul s-a încheiat cu scorul de 0-0, iar Pâncota îi pune piedică Sântanei. „A fost un joc foarte frumos, din punctul meu de vedere. Un joc echilibrat, puteau să câștige oricare dintre echipe. Am avut ocazii atât noi, cât și ei, dar rezultatul cel mai corect – stând așa și gândind la rece – este echitabil până la urmă. Am întâlnit o echipă cu experiență, cu jucători buni, de calitate, dar ai mei s-au ridicat la nivelul lor și au jucat foarte bine. Puteam chiar să câștigăm jocul, având o ocazie foarte mare pe final, prin Hera, dar situații au mai fost și în prima parte. Asta e problema noastră, din păcate, greu-greu dăm gol, deși ne creăm foarte multe ocazii. Trebuie puțină luciditate, mai lucrăm, dar asta a fost suferința noastră și anul trecut și anul acesta se pare că continuăm. Le-am și spus în vestiar, că antrenorul te învață să duci mingea în fața porții, dar le-am mai și zis: <<Dragilor, piciorul meu nu vi-l pot da!>>. Eu am fost un jucător care nu a ratat unu la unu cu portarul, dar ei o fac, din păcate. Dar, asta e, învățăm, creștem. Am copii foarte buni, juniori, se pregătesc foarte bine cu echipa mare, când perimte scorul îi bag pe rând în echipă, am doar doi de 18 ani, restul de 14-15-16 ani. Stau mult de vorbă și cu ei, le spuns să fie serioși și la jocurile lor de juniori. Am putut să folosesc acuma și portarul de la juniori, a avut două-trei intervenții foarte bune, lucru ce-mi dă și îi dă încredere pe viitor. Are talie bună, îi văd un viitor frumușel. Lucrez și cu echipa și cu el, a revenit și Sergiu Dragalina, așa încet ne punem pe picioare. Am o echipă foarte frumoasă ca și determinare și implicare în joc și vor veni și rezultatele, sunt ferm convins. Va intra și mingea în poartă și atunci nu ne va opri nimeni. Eu zic că anul acesta ne vom bate la primele șase locuri. Am reușit să fac trei transferuri bune, am o singură problemă cu Mâneran, care nu poate să participe la antrenamente, din păcate are un servici de unde nu se poate învoi. Dar Cotoc și Sulea sper să continue la fel de bine, iar Sulea, din moment ce va sparge gheața, vor veni mult mai ușor golurile”, a punctat Dănuț Mițiți, antrenorul formației din Podgorie, care a avut o absență importantă azi, fundașul Beni Cotoc fiind suspendat.

Anca: „În minutul 50 aveam făcute toate schimbările, m-a dereglat puțin la ce am gândit eu”

Din șase etape, Sântana a câștigat doar jumătate, un procent sub așteptări pentru echipa considerată și în acest sezon principala favorită la primul loc în clasament. „Una peste alta poate egalul e echitabil, poate meritam să câștigăm, nu știu ce să zic. Ne-au dat un pic peste cap accidentările din timpul jocului. L-am schimbat pe Trabalka în prima repriză cu Martin, care apoi și-a dislocat umărul, a trebuit să-l schimb cu Stanciu, care a făcut entorsă la gleznă și a trebuit să-l schimb și pe el cu Olteanu. În cinci minute s-au accidentat și în minutul 50 aveam făcute toate schimbările. M-a dereglat puțin la ce am gândit eu pentru meciul ăsta. M-au dereglat schimbările, am început cu Burlă mijlocaș, l-am urcat apoi de nevoie, mai sus. În plus, la încălzire Calvina simțit dureri la coapsă și nu am forțat. A trebuit să schimb practic din minutul zero, ghinion pentru noi. Dar, am avut situații, ocazii, am fost echipa mai bună, dar nu am reușit să câștigăm. E păcat că trec etapele și nu adunăm puncte. Pâncota e adversar bun, eu zic că o să termine acolo în primele 6, Mițiți a făcut echipă bunicică, muncitoare, tânără. Ne așteaptă un meci greu în Cupă miercuri, apoi cu Nădlac, deci trei meciuri în 7 zile. Dar când nu dai gol e problemă. Nu e un capăt de țară, e etapa a șasea, oricine poate bate pe oricine. Nu este încă o favorită clară la câștigarea campionatului, vedem asta eventual după turul de campionat”, consideră Radu Anca, antrenorul „roș-negrilor”.

Formații:

Pâncota: E. Tudosă – Țop, D. Gligor, Fl. Iacob, Pușcaș – Cl. Bălăban, Hera – I. Bălăban (83 A. Tudosă), Bulzan (71 Dan Mâneran), Fericel (71 S. Dragalina) – An. Șulea. Antrenor: Dan Mițiți

Sântana: Dagău – Politic, Nistor, Al. Gligor, Savin – Simion, Burlă –  Kozma, Pașca, Filimon – Trabalka (30 Martin, 47 Stanciu, 51 Olteanu) . Antrenor: Radu Anca.

Arbitri: Tudor Jurcă – Florin Vesa, Denis Calnacov.

Observatori AJF: Romulus Tănăsescu, Daniel Scridon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button