Fotbal judetean

Șocul de pe Crișul Alb produce măsuri interne la VI-FE: Național Sebiș – Victoria Felnac 4-0




Au fost deja destule rezultatel surprinzătoare în acest start de sezon în Liga 4-a Arad, dar ceea ce s-a întâmplat sâmbătă, la Sebiș, le depășește pe toate. Nou promovata din oraș, fără victorie după patru meciuri, a demolat-o pe Victoria Felnac, formație cu pretenții de „careul de ași”, care avea și de recuperat teren după startul ratat de sezon. Iar cele 7 puncte din 9 posibile erau un argument puternic pentru statul de favorită a lui VI-FE pe Crișul Alb.


Doar că oaspeții au început slab, iar Florea și Fărău au avut ocazii importante. Totuși, Naționalul a avut 1-0 pe tabelă din minutul 18. Fărău a bătut un corner de pe stânga, Munteanu a deviat mingea printre fundași și Karmanoczky a pus latul din 6 metri. Felnacul a reacționat cu două ocazii mari în dreptul lui Pasăre, care – însă – a finalizat slab din poziții foarte bune și Creța și-a ținut echipa în avantaj la finalul reprizei.

Felnacul nu s-a scuturat de haina mediocrității nici după pauză și cu toate astea, rezultatul a rămas pe muchie de cuțit până în minutul 79. Atunci, Farău a făcut un „un-doi” cu Surda în dreapta, acesta a pasat la marginea careului, de unde David Florea a preluat și a șutat la vinclu. Trupa lui Ciba a căzut total și amfitrionii au făcut și scor. 3-0 s-a făcut în minutul 83, când Surda a trimis o diagonală din stânga, Raul Fărău a driblat scurt un fundaș și a trimis la colțul lung. După alte două minute, Fărău a făcut „dubla”, după „assistul” lui Florea și un nou șut la colțul lung ce a lovit și bara.

Raț: „Băieții au făcut cel mai bun meci de când îi antrenez”

Așadar, succes clar al celor de la Național Sebiș, împotriva tuturor pronosticurilor. „Am avut la dispoziție toată echipa și am jucat foarte bine. Am controlat jocul în primele 40 de minute ale primei reprize și ultimele 40 de minute ale celei de a doua reprize. Creța ne-a salvat din două situații la finalul primei reprize și am intrat la cabine cu 1-0. Adversarii au ieșit porniți să ne egleze, au pus presiune dar am scăpat cu bine, băieții au făcut cel mai bun meci de când îi antrenez, au știut și să sufere și au avut ce ne-a lipsit la meciurile precedente. E bine că începem să facem puncte și să avem încredere în noi că putem mai mult. Sunt sigur că vom mai câștiga și alte meciuri, chiar dacă folosim patru copii de 15-16 ani și încă trei sunt 18 ani. Bucurie mare și descătușare în vestiar, am fost felicitați și de domnul primar Cristian Feieș, care este tot timpul alături de noi”, a spus Flavius Raț, antrenorul Naționalului.

Bătrân: „Este cel mai rușinos rezultat de când sunt eu la Felnac, jucătorii și chiar antrenorul trebuie să-și facă o analiză”

După cele două eșecuri din startul sezonului, Felnacul părea să-și revină, doar că la Sebiș a primit o lovitură în moalele capului. „Multe nu ar fi de spus, felicităm echipa gazdă pentru victorie. Noi am făcut un meci foarte slab, am rămas repetenți în special la capitolul atitudine, dar nu am avut nici prospețime. Personal, nu-mi explic de ce avem mereu probleme cu echipele împotriva cărora plecăm cu prima șansă sau chiar dacă am un răspuns prefer să-l țin pentru mine. Este cel mai rușinos rezultat de când sunt eu la Felanc, iar jucătorii și chiar antrenorul trebuie să-și facă o analiză. Mai departe, vom lua unele decizii interne, avem doar 7 puncte și suntem departe de ceea ce speram noi la începutul sezonului. Ce este de făcut? Simplu, trebuie să jucăm fotbal, căci la Sebiș nu am făcut asta. Ne așteaptă o săptămână importantă, cu meci de Cupă cu FC Sântana și în campionat, acasă, cu Pâncota, așteptăm o reacție imediată”, afirmă Marius Bătrân, președintele lui VI-FE.

Formații:

Sebiș: Creța – Cl. Feieș, Karmanoczky, Vențel (57 Deliman), G. Onoc – Purice, D. Tamaș – D. Florea, Buia (90 D. Brad), R. Fărău (90 R. Florea) – D. Muntean (57 Surda). Antrenor: Flavius Raț

Felnac: Fl Rusu – Beracko, Țugulescu, Istin, D. Morariu – Mitu (63 Buz), S. Măgulean, Rădulescu (58 D. Dancă), Drîglă (58 Merca) – Pasăre, D. Puie (63 Gh. Lasc). Antrenor: Lucian Ciba

Arbitri: Alexandru Gornic – Sergiu Cîrmaci, Ovidiu Dașcău. Observatori AJF: Iosif Vas, Teodor Juşcă

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button