Alte sporturi

Avem campionii turneului ITF de la Arad – Trofeul „Ion Ţiriac”: Cehul Nicod a câștigat proba de simplu, perechea Tomescu / Klok s-a impus la dublu!





Avem concluziile turneului ITF de la Arad, Trofeul „Ion Ţiriac”, dotat cu premii totale de 15.000 de dolari. Este vorba despre ultimul turneu ITF de seniori organizat în acest an în România, care s-a încheiat cu o finală maraton.

Tenismanul român Vlad Andrei Dancu a fost învins de cehul Jakub Nicod, cu 6-4, 6-7 (8-10), 6-4, sâmbătă, pe terenul central al bazei „UTA-TenisProfi”. Dancu (24 ani, 591 ATP), al cincilea favorit, s-a înclinat după trei ore şi 13 minute de joc, în faţa lui Nicod (19 ani, 823 ATP). Pentru sportivul ceh este primul trofeu ITF din carieră.

Totodată, finala de dublu a fost câştigată, vineri, de o pereche româno-rusă, formată din Dan Alexandru Tomescu (ajuns la 5 trofee ITF de dublu)/Denis Klok. Principalii favoriţi s-au impus cu 6-4, 3-6, 10-6 în faţa cehilor Matthew William Donald/Jakub Nicod, capi de serie numărul patru. Finala a durat o oră și 20 de minute.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de Ovidiu Fereștean (directorul clubului organizator) și Andrei Bardan (arbitrul principal).

Aproape două decenii de turnee internaționale, la Arad

Reamintim că Aradul a organizat, începând cu anul 2004, 15 ediții ale Trofeului „Ilie Năstase”, câștigat de-a lungul timpului de jucătoare precum Tamara Zidansek (Slovenia; actualul număr 47 WTA), Gabriela Ruse sau Andreea Mitu (campioană la ultima ediție, în 2019, cu premii în valoare de 25.000$). De asemenea, pe zgura arădeană s-au desfășurat, între 2004 și 2010, șapte ediții ale unui turneu masculin internațional dotat cu Trofeul „Ion Țiriac” – toate sub conducerea Anelei Freer (CS TenisFan Arad), dar și patru turnee ATP challenger.

F

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button