Liga a 2-a

Andreea Șușcă va ridica steagul (și) în Liga a 2-a, arădeanca țintește de acum ecusonul FIFA!

În vară, Alina Mihoc agăța steagul în cui la nivelul competițiilor organizate de Federația Română de Fotbal, iar martoră la meciul de retragere (Unirea Ungheni – Unirea Alba Iulia, din cadrul ultimei etape a play-offului Ligii a 3-a) era și Andreea Șușcă. Astăzi, tușiera de 22 de ani o ia pe urmele colegei sale, după ce a trecut examenul de promovare în Liga a 2-a, susținut marți și miercuri la București.

Notată cu 8,88 la testarea fizică și 7,50 la proba teoretică, Șușcă și-a devansat cele patru contracandidate pentru singurul loc pus la bătaie de Comisia Centrală de Arbitri la fete. Avansul față de tușiera de pe locul 2 a fost de doar patru sutimi, există și posibilitatea ca aceasta să facă și contestație, dar e greu de crezut că se va mai schimba ceva. La 8 ani de la startul carierei în arbitraj, Andreea Șușcă atinge o bornă importantă, visul ei fiind ecusonul FIFA.

Precedenta promovare în Liga a 2-a a unui arbitru asistent a fost obținută în urmă cu un deceniu Casian Băla, cel care conduce, de trei ani și Comisia Județeană de Arbitri Arad.

Altfel, trebuie spus că ceilalți arbitri arădeni care s-au prezentat la concursul din Capitală nu au luat note de promovare. Este vorba despre Lucian Berariu și Cristian Căsuţ, care au aspirat și ei la un loc în lotul divizionar secund, respectiv Răzvan Rusu și Sebastian Boiț, care ar fi dorit să arbitreze în Liga a 3-a. În schimb, la finalul anului trecut în eșalonul terț au urcat Nicoleta Șușcă, nimeni alta decât sora Andreei și Sorin Saladea.

Așadar, în acest moment, din lotul diviziona  fac parte arbitrii arădeni: Ovidiu Hațegan și Mircea Ardelean (SuperLiga), Casian Băla, Andreea Șușcă (Liga 2-a), Alexandru Gornic, Tudor Jurcă, Sorin Saladea, Lucian Berariu, Cristian Cășuț, Andrei Pîslaru, Sebastian Pantea, Andrei Pantea și Nicoleta Șușcă (Liga 3-a).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button