Baschet

Rectorul UAV pune în gardă conducerea echipei de baschet feminin: „Dacă nu vor fi rezultate, vom gândi o finanțare în altă parte”Mariajul dintre echipa de baschet feminin a Aradului și Universitatea Aurel Vlaicu a început în urmă cu trei ani, iar Marcel Urban a subliniat în diverse rânduri cât de important e sprijinul grupării conduse de Ovidiu Șerban.

Chiar Ramona Lile, rectorul UAV, a fost extrem de implicată în proiect, mereu alături de jucătoare la meciurile importante, dar în ultima perioadă relațiile s-au cam răcit. Și astăzi am aflat și de ce. „Încă ne abținem de la comentarii, îi ajutăm, nu-i lăsăm, dar trebuie să avem niște discuții mult mai serioase și mai aplicate pe tot ce înseamnă baschet. Nu am fost la sală, dar meciul (n.a. cu Constanța) l-am văzut și am niște nedumeriri. Am încercat să facem noi o Academie, ca să avem continuitate cu jucătoare românce, din Arad, dar nu am reușit și atunci…Să vedem, poate pe viitor. Dar, dacă nu vor fi rezultate, vom gândi o finanțare în altă parte, să ajutăm un sport care chiar merită. Eu zic că Ovidiu chiar a pus foarte mult suflet și unde a fost ascultat a avut rezultate. Nici ajutorul de la autoritățile locale nu este suficient și chiar nu putem să concurăm cu alții, care au alt sprijin. Oricât ne-am dori și ne-am zbate, nu avem nicio șansă. Nu știu, o să am o discuție și cu domnul primar și cu cei din Consiliul Local, deși nu știu dacă problema la ei. Mai degrabă la cei din eșalonul doi-trei din instituții, care spun mereu că nu se poate. Și nu există așa ceva, de ce în alte județen și localități se poate și la Arad nu? Chiar acum aceeași problemă cu finanțarea complementară la Școala Mețianu. Nici acolo nu se poate pentru că nu are personalitate juridică…”, a declarat Lile.

Și Ovidiu Șerban a avut o nelămurire legată de baschetul feminin: „Apare o academie, apoi o altă academie, este atât de fărâmițat junioratul de baschet, în general. Văd că și Federația a început să pună accent pe românce, eu zic altceva. Trebuie să știi că un jucător-doi este din orașul nostru, de la care să pleci în fiecare sezon. Așa era în echipa mea de rugby, ca să nu zic că cei care deja erau de foarte multă vreme aici erau considerați deja arădeni”.

FCC UAV Arad a început sezonul cu un eșec pe teren propriu, 71-74, cu CSM Constanța, în prima manșă a turului inaugural al Cupei României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button