UTA Arad

Căpușă a încheiat „o vară grea din punct de vedere mental” prin venirea la UTA: „Una e să joci ca adversar la Arad și alta e să fii de-al casei”





La finalul partidei de la Botoșani, Mircea Rednic anunța că UTA s-a înțeles cu Tiberiu Căpușă, iar o zi mai târziu transferul a fost oficializat. Apărătorul nu a fost în lot pentru meciul cu Voluntari, dar ar putea să își facă debutul în tricoul „roș-alb” sâmbătă, când arădenii joacă la Ploiești împotriva Petrolului.

Era pregătit și nu prea pentru meciul cu Voluntari

Astăzi, fundașul a fost prezent la conferința de presă premergătoare meciului și a prefațat disputa de pe „Ilie Oană”,  stadion ce i-a fost casă Chindiei timp de trei sezoane. „Ne așteaptă o deplasare dificilă, cu o echipă care se află pe poziție de play-off. Știm că nici ei nu au mai câștigat de cinci-șase meciuri, dar și noi trebuie să ne gândim doar la victorie. Cunosc cel mai bine acel stadion, am repere, pot juca și vreau să o fac la cel mai înalt nivel. Cât pot să duc, dacă o să fie nevoie de mine o să dau tot ce am mai bun. Mister a decis că e mai bine să nu mă includă în lotul pentru meciul cu Voluntari și nu am putut să zic eu dacă eram apt sau nu. Dar, într-adevăr, săptămâna trecută am avut ceva probleme din punct de vedere fizic, dar acum m-am pus la punct. Mai simt ceva, dar nimic major”.

„Vară dificilă din punct de vedere mental, acum pot spune că am luat cea mai bună decizie”

Rămas liber de contract după despărțirea de Chindia, formație care a retrogradat în Liga a II-a la finalul sezonului trecut, apărătorul a stat mai mult de patru luni fără echipă înainte să semneze cu UTA. „A fost o vară dificilă din punct de vedere mental pentru mine. Au fost trei ani în care am avut continuitate și după această perioadă a urmat o lungă pauză, neașteptată pentru mine. Dar acum sunt aici și vreau să îmi fac treaba cât mai bine, să joc și să ajut echipa. Am avut oferte, nu pot spune că nu am fost curtat de câteva echipe, nu știu dacă am luat cele mai bune decizii, nu știu să dau un răspuns clar. Dar, asta vorbeam cu familia, cu prietena, că nu am niciun regret, mai ales după ce am ajuns aici. Pot spune că am luat cea mai bună decizie, când ești împăcat și mulțumit cu decizia pe care ai luat-o, altfel performezi”, mai susține Tibi Căpușă.

Concurența este peste tot, nu mă sperie”

Portughezul Diogo Rodrigues a fost o prezență constantă în primul 11 al lui Mircea Rednic după ce a semnat cu „roș-albii”, dar acum are un concurent important chiar în persoana lui Căpușă. „Pot spune că nea Mircea îmi dă încredere și îmi acordă timpul necesar pentru a reveni. Astea sunt esențiale pentru mine acum, mai ales după perioada în care am stat. Concurența este peste tot, nu mă sperie. Am venit la un club cu pretenții, cu presiune, pentru că altfel nu poți juca fotbal. Vreau să mă antrenez cât mai bine și Mister va decide dacă pot juca sau nu și dacă aș putea să fiu în teren și eu și Diogo în același timp”, afirmă fotbalistul de bandă dreapta crescut de Academia Hagi.

S-a consultat cu Dumitrașcu și Cooper

La UTA, fotbalistul de 25 de ani s-a reîntâlnit cu doi foști colegi de la Chindia, Denis Dumitrașcu și Godberg Cooper: „Am vorbit cu Dumi, dar mai mult am aflat când am ajuns aici. A fost un impact bun, pozitiv, nu îmi imaginam ca o echipă să aibă o așa influență în oraș. Am mai jucat aici ca adversar la Arad, știam cum e atmosfera de pe stadion, dar altfel e să fii de-al casei și mă bucură că am făcut acest pas”.

Încă nu a renunțat la gândul de a se întoarce „sub tricolor”

În 2021, Căpușă și-a făcut debutul la naționala de seniori a României într-un meci amical cu Anglia, încheiat cu scorul de 0-1. Fundașul a fost implicat la faza din care s-a înscris singurul gol: l-a faultat în careu pe Jack Grealish, iar Marcus Rashford a transformat lovitura de la 11 metri. „S-a vorbit mult pe acea temă atunci, cum că am greșit, că am făcut penalty. Trebuie să am evoluții cât mai bune, constante și, de ce nu? Mereu e cale de întoarcere la echipa națională”, a declarat fotbalistul UTA-ei.

UTA e un club cu pretenții, de asta am și venit

Fără victorie în ultimele patru etape, arădenii ocupă locul 14 în acest moment. „UTA e un club cu pretenții, de asta am și venit. Am fost la meciul cu Voluntari și suporterii erau nemulțumiți că echipa a făcut egal. Pe de-o parte îi înțeleg, pentru că ei vor victoria, vor să ne clasăm pe un loc cât mai bun, acum echipa nu se situează pe un loc foarte bun. Eu cred că fiecare dintre noi ne gândim să facem meciuri cât mai bune și să ducem echipa chiar în play-off” a concluzionat Căpușă.

Pe lângă UTA și Chindia, fundașul de bandă a mai evoluat la Viitorul (actuala Farul) și Universitatea Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button