UTA Arad

Dureri de cap pe „Iuliu Bodola”, din Oradea: UTA va avea dificultăți să obțină omologarea pentru meciurile de SuperLigă!





Zi grea pentru „oficialii” clubului UTA, la Oradea, cu ocazia primei întâlniri cu comisia comună a FRF, LPF și a deținătorilor drepturilor TV în vederea omologării arenei „Iuliu Bodola” pentru meciurile din SuperLigă. Alexandru Meszar, Attila Brosovszki, Codru Grădinariu, Dorin Stana, Tudor Vasil, Mihai Vida și Marius Matei au aflat că mai e mult până departe. Adică, trebuie îndeplinite câteva condiții necesare pentru ca echipa lui Mircea Rednic să-și poată disputa meciurile de acasă, până la finalul acestui an, pe arena de pe Crișul Repede.

Prima dintre aceste partide e programată peste două săptămâni, cu Rapid București, iar gruparea arădeană trebuie să înceapă de urgență…construcțiile dacă vrea să obțină omologarea. De exemplu, pentru ca sistemul VAR să fie pus în funcțiune trebuie să se toarne platforme, cum și camerele TV ar avea nevoie de așa ceva. Ar fi nevoie și de o cabină separată pentru comentatori, porțile trebuie lărgite, e nevoie de cadru pentru reclamele luminoase, iar închirirea nocturnei mobile de la firma din Baia Mare e destul de costisitoare. Până la urmă, gruparea de pe Mureș ar trebui să facă intervenții și la infrastructura stadionului și e o listă întreagă de nonconformități.

Destule probleme de rezolvat pentru UTA în doar două săptămâni

În fine, nici starea gazonului nu este foarte bună și nu trebuie uitat că arădenii vor împărți terenul cu FC Bihor, echipa din Liga a 3-a a orașului Oradea. Iar în wekendul 3-5 noiembrie, atât UTA cât și bihorenii vor juca pe „Iuliu Bodola”, cu Dinamo, respectiv Peciu Nou.

Cert este că UTA este pusă cumva cu spatele la zid de autoritățile locale arădene, care au decis să schimbe gazonul în plin campionat și – cel puțin deocamdată – nu și-au manifestat intenția să o ajute cu ceva în „exilul” de la Oradea. Asta cu toate că Mircea Rednic a obținut ceva promsiuni din partea primarului Bibarț. „Văd că se muncește la stadion, deci trebuia făcut un sacrificiu. Mă bucur că am găsit o soluție care e aproape, am și fost la Oradea. Drumul este foarte bun, am fost acolo, arată bine. Gazonul încă nu arată așa cum mi-aș fi dorit, dar trebuie puțin întreținut și noi o să ne ocupăm de lucrul ăsta. Nici nocturna nu este foarte bună, dar eu cred că este soluția ideală pentru noi și pentru suporteri”, a spus la conferința de presă de astăzi Mircea Rednic.

FOTO: AJF Bihor (facebook)

15 comentarii

    1. Asa-i vorba,da’ nu cred ca e cazu’ aci.. Asta a cam fost facuta cu mana…autoritatilor.Solutiile tehnice au fost la indemana. Da’ ori nu s-a vrut,ori nu s-a priceput. Toata lumea stie saga construirii stadionului.Aproape sa se ceara la bac, in loc de ” Mesterul Manole”. Da’ nu-i prea tarziu…
      HAIDE UTA!!!

      13
      0
  1. Cum plm, pai eu credeam ca s-a discutat deja cu FRF si LPF cand s-a ales Oradea, mai ales ca se stia ca e stadion vechi, pe care nu s-a mai jucat de mult in Liga 1 ! Amatorism total la conducerea UTA, imi pare rau sa o spun ! Nici de FRF si LPF nu mai am ce sa zic…

    22
    2
    1. Sunt in asentiment cu tine, insa aveam o presimtire ca doar se vorbeste si se face mai putin. Asa e la noi, inca, din pacate. Se fac confirmari fara garantii reale. Pacat. Mai putin si ajungem pe Arena Nationala…daca nu merge dinamo acolo sau alti exilati.

      4
      0
  2. Eu unul am avut dubii cand au anuntat ca vor sa joace la Oradea, se stia ca stadionul e depasit pentru cerintele de azi pentru Liga1. Am trai si om vedea dar usor nu o sa fie sa-l omologeze.

    11
    0
  3. Deci într-un cuvânt, refacem gazonul la Arad si multe alte lucrări care nu mai este cazul să le reamintesc, si mai băgăm niste bani si reparam si stadionul din Oradea care este vechi si depasit.

    12
    0
  4. Daca raportul cheltuielilor clubului(drum,cazare,chirie,garantii bancare,etc) Oradea/Medias este in favoarea stadionului mai apropiat de noi,suporterii,atunci merita efortul…
    Acum e momentul lui Balcea,Cionca si restul(pe Bibi nu ne bazam deloc) care doar bat din gura pe spatele imaginii UTA-ei, sa se inteleaga cu seful peste sefi,Bolojan…pentru ca nu va lua UTA acasa platformele betonate,schelele pentru transmisiile TV sau suportii pentru reclame,cabina comentatorilor,deci ar trebui sa le convina si bihorenilor,macar cu o parte in sine.
    Sa nu uitam ca Mediasul,prin compania de gaz care detine stadionul,cere o chirie exorbitanta pentru o arena depasita si ea,gazon mediocru,plus distanta tripla fata de Oradea.
    Consider ca in primul rand pentru noi,suporterii,trebuie facute toate eforturile de a juca la Oradea,ca nu cumva sa ne trezim pe la Cluj sau Severin chiar…La cat ne iubesc FRF si LPF,ar fi in stare…

    15
    1
    1. nu stiu cum s-ar putea cheltui bani publici din Arad pentru un obiectiv public din Oradea … doar bani privati, un efort al comunitatii de afaceri aradene ar putea ajuta UTA in acest demers costisitor

      4
      10
      1. Care om de afaceri serios din Arad da bani pe mâna lui Meszar.
        Spunea careva prin comentarii ca Meszar sa milogit la Apostu pt 10 mii de euro împrumut și Apostu a cerut garanții.
        Ii mai da Tucudean vreodată vreun ban lui Meszar?
        Am spus de varianta Lipova CJ-ul avea portiță legală sa investească acolo dar nu sa vrut.

        10
        2
          1. @lucian pai avem om de afaceri în club Costea deținătorul unui festival de renume internațional nu cred ca pt el câteva zeci de mii de euro sunt un efort atât de mare, altfel nu se înrola în club.

            7
            2
      2. Deci nu ai inteles la ce ma refeream cand am spus ca acum sa-si arate politicienii „prietenia” culorilor…Bihorul are voie sa cheltuie pe Iuliu Bodola,nu-i asa?De asemenea si pentru oradeni le vor fi de ajutor imbunatatirile dar cum prin primarii si CJA dureaza prea mult timp masinaria de veto,atribuiri fonduri,licitatii,contestatii,…..cu zambetul pe buze scriu ca se va face cu firmele „de casa”atat din Bihor cat si din Arad…Probabil…
        Nu in ultimul rand,inclusiv Digi reduce din cheltuieli transmitand meciurile UTA-ei de la baza lor din Oradea,stiind faptul ca echipa si carele,operatorii,tehnicienii Digi vin la Arad din Oradea,deci o cablare pentru transmisii si camera VAR nu le-ar fi mare lucru…

        13
        0
        1. giro stadionul ăla va disparea va fi parc acolo este deja macheta noului stadion de lîngă universitate aproape de sala Sporturilor ori cum stadionul se va darima nu va mai investi

          2
          0
  5. Este clar, planificarea jocurilor din perioada cu bucluc , a fost făcută cu judecată. Made Mesar.
    >>> |Hai să plecăm undeva, nu știu unde plecăm , numai să plecăm. <<<
    Nu cunosc câte persoane formează ” conducerea” FC UTA, dar este clar, nu există nicio SINGURĂ persoană , cu PUȚINĂ materie cenușie în creier.

    5
    1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button