UTA Arad

Rednic nu crede că-și merită criticile: „Pun suflet, unde Dumnezeu am făcut infarct? O să plec singur de la UTA când proiectul o să meargă”







După remiza albă cu FC Voluntari, câțiva spectatori de la tribuna I i-au cerut socoteală lui Mircea Rednic pentru rezultat, dar și pentru calitatea scăzută a echipei. I-au și reproșat că a făcut cea mai slabă echipă din SuperLigă, iar antrenorul UTA-ei le-a răspuns cu un: ”Ce vreți voi, bă!”.


Rednic: „Reacția mea a avut la bază jignirile, mai ales când vorbesc de familie”


Imediat după meci, Rednic a abordat deja subiectul, dar astăzi, la conferința de presă de dinaintea meciului cu Petrolul, a revenit în detaliu asupra acestuia. „Reactia mea a avut la bază jignirile, mai ales când vorbesc de familie sau altceva și când uiți foarte repede. Cei câțiva spectatori, de la tribuna întâi, din spatele băncii, au avut ceva cu mine, dar am înțeles că e ceva normal, căci și predecesorii mei s-au confruntat cu acea situație când rezultatele nu au fost. Și – totuși – nu am avut o reacție urâtă, n-am jignit pe nimeni, dar nu-mi place când se uită repede lucrurile bune într-o situație grea, în care nimeni n-ar fi venit la UTA. Sau, dacă veneau, nu făceau ca mine. Nu erau interesați de situația financiară, profitau și veneau cu pretenții mari. Eu nu am venit cu nicio pretenție, am zis doar dacă salvez echipa…acestea au fost pretențiile mele. N-am discutat de bani cu domnul Meszar, mi-a dat cât a vrut el mult mai puțin sau chiar la jumate decât avea antrenorul de dinaintea mea. Și chiar nu m-a interesat”, a punctat Mircea Rednic.

Domnul Meszar a văzut că e greu să găsești unii jucătorii pe un anume salar, păcat că prea târziu”

Apoi, acesta a ținut să vorbească din nou de procesul de formare al actualului lot de jucători. „Se uită repede în România, se uită repede și cum am pornit noi la drum. Noi am avut un baraj și din cauza asta am mai pierdut două săptămâni. Am fost obligat să le dau o mică vacanță, la care s-a adăugat situația jucătorilor, căci mulți erau la sfârșit de contract. Am început pregătirea cu toată Academia, aveam la un moment dat 15 sau 16 jucători, în meciurile de pregătire, în repriza a doua erau numa tineri. A fost și un lucru bun, dar ceea ce îmi reproșez și mie și celor cu care am colaborat a fost faptul că doar unul decidea. Acum am acceptat să participe toată lumea, să adune cu toții ofertele de jucători, le analizăm și toți își dau acordul. Iar când s-a întâmplat asta, atunci s-a făcut transferul. E adevărat că la început era un buget și ne-am încăpățânat sau s-au încăpățânat să rămână același și din cauza asta jucătorii nu au venit la timp. Au venit pe rând, încă și acum două săptămâni a mai venit un jucător și o să mai vină. Toți care au venit nu erau la punct cu pregătirea fizică, mulți nu erau în lista mea, dar și eu i-am văzut, i-am verificat și mi-au plăcut. Cei care erau în lista mea și i-am propus, aveau alte pretenții și nu am reușit să-i mutăm la Arad. Apoi, domnul Meszar a văzut că e greu să găsești unii jucătorii pe un anume salar, păcat că prea târziu și cei cu care noi am discutat și-au găsit echipe. Cu Conte am tot insistat și ne-am blocat la el. Până la urmă tot la noi a ajuns, dar a ajuns târziu. A acceptat o sumă foarte mică până se pune la punct cu pregătirea, dar pe noi nu ne încălzește. Dar, chiar și așa, totuși, echipa asta slabă, a bătut echipa de pe primul loc. E singura înfrângere pe care o au. Deci echipa are potențial, dar e clar că echipa nu are cum să fie constantă nici în evoluții, nici în joc, la cum s-a făcut pregătirea fizică, în etape. Acum pot să spun că sunt mulțumit, am avut la antrenamente toată săptămâna 24-25 de jucători. Într-adevăr și antrenamentele se desfășoară altfel, noi trei-patru etape nu am putut să punem 20 pe foaia de joc, iar în startul sezonului am avut cinci-șase jucători de la echipa a doua”, a adăugat Rednic.



„Unde Dumnezeu am făcut infarct? În restaurant, în sufragerie, făcând sex, unde am făcut infarct?”

La un moment dat, tehnicianul de 61 de ani a spus că va pleca de la UTA în momentul în care va pune echipa pe picioare . „Legat de jucătorii din vechiul lot, eu am spus că nu am nimic împotriva ca marea lor parte să rămână dacă se încadrează în filosofia clubului, fiindcă eu nu-i cunoștea prea bine. Niciunul nu s-a încadrat și nici eu în locul lui Meszar, ca președinte, n-aș fi angajat niște jucători în continuare când au salarii mari și am fost la retrogradare. Eu vorbesc despre raportul calitate-preț, căci la ce buget de salarii a avut UTA anul trecut ar fi trebuit să fie primele echipe. Și atunci am zis să încercăm altceva. E un proiect la care m-am înhămat. Stați liniștiți, când proiectul o să înceapă să meargă și cât de curând o să meargă, plec eu. Vă spun eu că plec la ce s-a întâmplat aici. Acum nu plec, pentru că și eu m-am implicat, am pus suflet și mi-am dat acordul la jucătorii care au venit. Unde Dumnezeu am făcut infarct? În restaurant, în sufragerie, făcând sex, unde am făcut infarct? Aici la UTA am făcut infarct. Deci eu sufăr și am pus suflet când am venit și am rămas. Nu plec, nu pot să las jucătorii în am crezut și cred. Ăsta sunt, nu ai rezultate, e normal că ești vulnerabil, dar nu părăsesc echipa până nu începe proiectul să meargă”, a mai afirmat Mircea Rednic.

„Ne-ați izolat pe noi, are dreptate Hagi!”

La un moment dat, fostul internațional l-a adus în discuție și pe colegul său de generație, Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul lui U. Cluj. „Am văzut și tot felul de comentarii, că ce caută Rednic, ce caută Sabău? Păi nu s-a văzut, de șapte ani nu a mai antrenat și acum uite ce face Sabău! Au antrenat ăștia jucătorii voștri, care sunt preșuri, marionetele președinților, patronilor, primarilor și impresarilor. De aia am ajuns unde am ajuns, ne-ați izolat pe noi. Are dreptate Hagi, dar lui nu aveți ce să-i faceți că e și patron”, mai sună mesajul manifest al lui Rednic.

UTA ocupă locul 14 după 11 etape în SuperLigă, cu 9 puncte acumulate, avându-le sub ea doar pe Dinamo și FC Botoșani.

3 comentarii

  1. Dramatic.! Un antrenor cu CV. bălăcărit ca la ușa cortului de câțiva care scăpa pe la banca cu rezerve Nici Kloop nu ar rezista. A ocolit cât a putut amestecul propriei fiice, poate a dat aviz negativ unora, de care nici noua nu ne pare rău, alții, adevăr, nu au dorit diminuare financiara. Te întrebi cine ar mai antrena în condiții de adversitate în grad înalt. Tehnic și logistic. Din prea binele dorit de toată lumea, iese din păcate ce e mai rău. Alte echipe vor profita, căci sa nu se creadă ca nu ajung și la jucători ecouri. Rezultatele nu iartă. Rednic știe. Meszar or sfătuit ori singur cam ghicește pericolul la timp. Banii unor investitori , pestriți ca intenție, nu ar salva o echipa sfâșiată de neînțelegeri perpetue. Degeaba schimbam gazonul, dacă nu credem omul. Sau banii nu fac nici…. doua parale.!!

    15
    3
  2. Succes in continuare, munca de titan are tot stafful ! Dacă vine alt antrenor acum UTA se alege praful ! Necesita timp , timp, și iar timp ! Speram la final sa fie bine și sa ne revedem din nou in Liga I !

    14
    2
  3. Sper sa judece un pic la rece Rednic si sa ia decizia sa nu plece. Ar fi pacat…echipa chiar are potential…greu de crezut, dar inca se mai fac transferuri. Greseala a fost a lui Meszar. Oricum, campionatul e lung, e maraton, nu e sprint. Dupa injumatatirea punctelor e alta treaba…stim noi bine. Deci sanse inca sunt…chiar mari, daca echipa incepe sa adune puncte.

    9
    2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button