UTA Arad

E război deschis Rednic – Apostu: „Să-și vadă de treabă, zboară dacă dau un telefon la Hunedoara, nu vreau ca FC Corvinul să devină FC Snagov!”





E război total între Mircea Rednic și Bogdan Apostu. Antrenorul UTA-ei, care l-a înțepat deseori pe agentul de fotbaliști de când a preluat echipa arădeană, acum l-a atacat la „baionetă”. Tehnicianul de 61 de ani nu a putut trece cu vederea peste intervenția lui Apostu la emisiunea Digi Sport Matinal, în care – printre altele – era acuzat că minte cu privire la situația jucătorilor la care a renunțat.

„Ronaldo nu joacă în liga a doua din Arabia unde a ajuns Roger”

În conferința de presă ce precedă deplasarea „Bătrânei Doamne” la Ploiești, pentru meciul cu Petrolul, Rednic a început mai light pentru ca în final să facă și amenințări. „Nu îmi place să rămân dator, a fost un om care s-a realizat în perioada cât a stat. Eu știu foarte bine ceea ce a făcut el, a fost un mare intermediar, pentru că și acum, în afară de 2-3 jucători pe care îi are la UTA, la restul el doar a intermediat. Jucătorii care au venit aici au venit cu impresarii lor, dar pe mine nu mă deranjează, am transmis și conducerii, pot să vină de la oricine. Dar, de exemplu, fata mea nu a adus niciun jucător, nu a propus niciun jucător. În fine, el spune că jucătorii care au fost aici s-au dus în Arabia Saudită, unde joacă Ronaldo. Dar eu nu știu să joace Ronaldo în liga a doua, sau Neymar. Eu am antrenat în prima ligă, în Arabia, nu la o echipă cu nume, dar dacă te duci în liga a doua, clar te duci pentru bani. E adevărat că la Roger eu nu am fost de acord să i prelungească înțelegerea și am motive foarte serioase. Nu aș vrea să le spun pentru că eu respect jucătorii, da el n-ar trebui să vorbească, el e intermediar și la Roger, Ubbink sau la Otele. Deci am motive foarte serioase în cazul lui Roger, ca el să nu mai continue la UTA, plus salariul lui. Iar el nici nu a mai menționat, Roger nu mai era jucătorul nostru și știți foarte bine…Și normal că a renunțat la ultimele trei salarii ca să poată să plece în Arabia. Nu e corect să te duci la o emisiune unde-i moderatorul prietenul tău și să vorbești de cineva în ultimele 5 minute de emisiune, fără să ți se poată răspunde.  Cineva m-a anunțat și eram pregătit și vorbeam, puteam să intervin și eu, că așa se face când cineva vorbește de unul. Eu niciodată n-am pronunțat numele ăsta”, a subliniat Mircea Rednic, care – într-adevăr – nu a menționat niciodată numele lui Bogdan Apostu, dar era evident că despre el vorbește.

„Ubbink și Roger, lideri de sindicat, un antrenor fără experiență ar fi reușit să o scoată la capăt”

Apoi, tehnicianul UTA-ei a oferit și alte explicații pentru că a renunțat la Batha, Ubbink sua Roger. „Batha avea doi ani la UTA, în 71 de meciuri a dat un singur gol. Carp, cu un salariul mult mai mic, să nu zic la jumate decât Batha, are două goluri și…un autogol. Îl scădem și rămâne cu un gol. Carp are două goluri ca mijlocaș central, salariu mai mic, deci se poate. Nu am nimic cu Batha, îmi plăcea agresivitatea, răutatea lui, dar atât. Dar recupera 10 mingi și 8 le dădea la ei, dar era bun pentru echipă. Nu a vrut să rămână, a și avut un conflict cu mine peste care eu nu puteam să trec… Când primești indicații și tot zici scoate-mă dacă nu îți convine, e greșeala lui. Dar nici nu a vrut să rămână, v-am povestit de situația lui. Nu știu dacă un antrenor care nu avea experiență ar fi reușit să o scoată la capăt în sezonul trecut. Aici, tot la două zile vedeam jucătorii lângă ușa biroului meu. Iar Ubbink și cu Roger erau șefii de sindicat, tot timpul aveau câte ceva. Ba salarii, ba veneau în civil că nu se antrenează. Ei reprezentau jucătorii, dar nu era așa, deci, a fost o situație grea. Și ca să vedeți cu nu am avut nimic cu el vă întreb care fost primul transfer în vară al UTA-ei? Pe Cooper l-a adus intermediarul sau doar l-a furat de la altul care ni l-a propus cu două săptămâni înainte. Dar nu contează asta, așa se întâmplă între impresari” a mai punctat Rednic.

La momentul când se dădeau bani la licitație pentru palmares, el era la toaletă sau făcea poze”

Apoi, dintr-o dată, „Puriul” a dus discuția către Corvinul, club la care Bogdan Apostu este serios implicat și care rămâne prima mare dragoste a „Puriului”. „El vorbește foarte mult și îi transmit un lucru legat de Hunedoara. Un singur telefon dacă dau, el zboară de acolo cu tot cu staff-ul lui, cu toți prietenii lui și cu toți jucătorii lui. La momentul când se dădeau bani la licitație pentru palmares, el era la toaletă sau făcea poze. Da, Rednic a dat ca persoană fizică cei mai mulți bani. Să nu mai zică că fără el, Hunedoara se desființează. Cât trăiesc eu, Hunedoara nu se desființează, eu garantez, dar nu vreau să îi fac rău. Nu vreau să fac rău, dar dacă vreau, un singur telefon dacă dau… Nu vreau ca FC Corvinul Hunedoara să devină FC Snagov și poate înțelegeți și înțelege și el să-și vadă de treaba lui, pe mine nu mă deranjează. În afară de Cooper, îi mai are pe Iacob și pe Benga. Iar primii jucători pentru care am insistat să rămână au fost Iacob și Benga. Trebuia să aleg între Benga și Erico, dar din cauză că Erico era tot timpul accidentat…Mai mult, Benga a ajutat mult echipa în perioada a aia. La fel și Florin, care, atunci când am venit, nici nu-l vedeam. Era băgat sub scaun și știam că e jucătorul lu Apostu. Oamenii au înțeles momentul, vor să-și termine cariera în prima ligă, nu în liga a doua și și-au văzut de treabă. Eu am insistat pentru Cooper, n-am zis nimic la ceilalți care au venit. Nu am zis nimic, din moment ce au venit și se încadrează și în buget”, a mai declarat Mircea Rednic.

Un comentariu

  1. Nea Rednic cei care te-au jignit sint prea puțini, nici copii de mingi nu avem atâția, marea majoritate a suporterilor te susține, haide UTA, hai ARADUL, HAI ORADEA, ?️?

    12
    2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button