Baschet

FCC UAV Arad trebuie să se autodepășească pe Litoral pentru a nu părăsi Cupa României încă din faza optimilor!





Fiindcă startul Ligii Naționale de Baschet Feminin a fost amânat pentru weekendul ce vine, FCC UAV Arad leagă dubla cu CSM Constanța din faza optimilor de finală ale Cupei României. După eșecul cu 71-74 din Polivalenta de pe Mureș, „galben-albastrele” merg pe Litoral pentru decisivul pentru calificarea în Top 8.

Partida e programată sâmbătă, la ora 18, iar trupa lui Miroslav Popov ar avea și șansa unei calificări din postura de lucky-loser”. Cea mai bună învinsă accesează și ea următoarea fază a competiției, însă pentru asta diferența la care pierde la general trebuie să fie cât mai mică. Iar lucrurile nu vor fi simple în  fața principalei candidate la titlu, cu jucătoare precum Gabriela Mărginean, cu destul jocuri în Euroligă și ex-arădeanca Annemarie Godri Părău, de zece ori campioană națională.

Iar Aradul are probleme importante de lot, pe stranierele Keys și Mitrovic. Dacă americanca s-a operat deja, sârboiaca sosită în tabăra FCC-ului de două săptămâni are ușoare probleme la genunchi și va fi forțată. În schimb, Miroslav Popov se bazează pe Andreea Mititelu, care a revenit de la naționala de 3×3 a României, unde a câștigat…experiență la Campionatul Mondial rezervat echipelor sub 23 de ani. „Ne așteaptă un meci destul de greu, dar vom da tot ce putem și eu zic că vom scoate un rezultat pozitiv. În tur puteam face chiar mai mult, Constanța are o echipă bună, dar și noi avem, așa că sperăm să ne calificăm , a prefațat duelul de mâine seară.

Sâmbătă se dispută și returul celorlaltor meciuri din optimile Cupei: CSM Alexandria – CSM Târgoviște (în tur 60-45 pentru Târgoviște), Olimpia Brașov – Universitatea Cluj (în tur 75-51 pentru clujence), Olimpia București – Agronomia (în tur 72-58 pentru Agronomia) și Rapid București – Sepsi Sfântu Gheorghe (105-55 pentru Sepsi, în tur). 

Sunt deja calificate la Final 8 Sportul Studențesc (ca lucky team) și CSM Târgu Mureș, ce profită de retragerea din Cupă dar și din campionat a celor de la KSE Târgu Secuiesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button