Fotbal judetean

Au întors meciul în 20 de minute pentru saltul pe locul 5: Șoimii Șimand – Voința Macea  3-1







Într-o etapă în care favoritele și-au tăiat pe rând partea leului, Șoimii Șimand răspunde și ea prezent cu un succes conturat în ultimele 20 de minute în fața unei echipe măcene ce a încercat să scoată ceva, în condițiile în care nu a contat pe jucători importanți, precum Lakatos, Cati și Varga. S-a terminat 3-1, iar „șoimii” bifează al doilea succes la rând.


Ca și cu alte ocazii, Ruben Pâncotan a pus în scenă o tactică defensivă, cu Răzvan Fritea (măcinat de probleme medicale) vârf de lance pentru a încerca să mai țină de minge. Iar gazdele nu au avut prea multe spații de manevră și cu toate astea au avut trei ocazii importante, două prin Cordoș și una prin Măgulean, care a nimerit bara. Dincolo, Veliciu a primit o minge bună în adâncime, dar a întârziat finalizarea și a ieșit cu ea în aut de poartă.


Actul secund a început perfect pentru vizitatori, care au obținut un penalty, după ce Peia l-a faultat pe Trif, pătruns pe dreapta în careu. Ștefan Ardelean a transformat precis și Voința se putea baricada și mai bine. A fost nevoie de execuția frumoasă a lui Ieronim Rus, de la 20 de metri, bară-gol! Scorul devenea 1-1 din minutul 69, iar Șimandul a avut timp să forțeze și victoria. Golul descătușării a venit în minutul 82, de la Petre Măgulean, care a sosit chiar de la Macea în vară și care a marcat cu capul, din plonjon, după centrarea lui Sechel. Pâncotan și-a  băgat și tinerii pe teren și trupa lui Jany Ruska a fixat tabela la 3-1. În primul minut de prelungire, Ciupuligă a urmărit minge respinsă de Rus și l-a bătut pe Stănilă.

Șimandul urcă până pe locul 5 cu 10 puncte în clasament și un golaveraj superior în fața celor din Beliu, Glogovăț și Felnac. „Am început mai greu, Macea a venit la noi ca să se apere și să ne surprindă pe contraatac. Am știut ce avem de făcut, am avut răbdare și am întors rezultatul.Cu toate că au tras de timp, am marcat de trei ori și ne-am dovedit superioritatea și pe tabela de marcaj. Sunt mulțumit de rezultatele de până acum, am făcut jocuri bune cu toate că arbitrii ne-au mai ciugulit pe ici pe colo, dar asta e. Avem 10 puncte din șase meciuri, stăm bine”, susține Jany Ruska.

Din nou, măcenii pierd un meci spre final și rămân la cota 4 puncte. „Știam că fără cei trei-patru titulari nu avem șanse să scoatem ceva dacă nu ne vom apăra atent, supranumeric, în fața unei echipe bune în toate compartimentele și omogene. Iar băieții au respectat bine planul tactic mare parte din meci, am și condus, dar golul de 1-1 ne-a tăiat puțin elanul. S-a mai găsit și Măgulean să ne dea gol, știam că nu trebuia să-l lăsăm să plece, ne lipsește clar atacantul în acest tur și până la iarnă nu avem ce face. Deocamdată, trec punctele pe lângă noi, continuăm să luăm goluri decisive pe final, e clar că avem o problemă din acest punct de vedere. Să vedem, încercăm să producem surpriza cu liderul”, a menționat Ruben Pâncotan, tehnicianul măcenilor.



Formații:

Șimand: Mureșan – D. Varga, Engelhardt, Peia, Onaca (60 Ciupuligă) – Roza, Apostol (89 Cheta), Cordoș – Don (46 Sechel), P. Măgulean (83 Ujoc), Mandache (46 I. Rus). Antrenor: Jany Ruska

Macea: Stănilă – I. Botaș, Edu, Gyebnar, Kiss – Veliciu (88 Lazăr), Șt. Șiclovan, Șt. Ardelean (88 Ciceu), Trif, Brandabur (75 Tiron) – R. Fritea (75 Gavrilaș). Antrenor: Ruben Pâncotan

Arbitri:  Ionuț Nicoraș – Emil Arsa, Vlăduț Stanciu.

Observatori AJF: Corneliu Tiulea, Bogdan Pește

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button