Rugby

„Studenții” arădeni au pierdut toate meciurile la turneul de rugby în 7 de la București și pe fondul accidentărilor!În weekend a avut loc etapa a doua a Campionatului Național de Rugby 7s, Turneu Elită și Promovare.


După terenul „Banatul” din Sânnicolau Mic, echipele din elită s-au duelat la la București, pe „Parcul Copilului”. Competiția a fost câștigată de CS Rapid, care a trecut în finala rundei de CSU ELBI Cluj cu 17-14, ardelenii rămânând liderii în clasamentul general.


CS Universitatea Arad a făcut parte din grupa B, pierzând pe linie toate meciurile: 7-55 cu Rapid, 7-31 cu Poli Iași și 0-68 cu CSM Constanța. În fine, „studenții” au cedat inclusiv în meciul pentru locul 7, 14-24 cu RC Grivița, meci în care „veteranul” Marian Grindei a reușit un dropgol, execuție rară pentru un jucător de grămadă.

Așadar, arădenii au terminat pe ultimul loc turneul din capitală, la care nu a luat parte antrenorul Cătălin Fercu. Acesta a zburat în Franța, la Campionatului Mondial de Rugby, unde a participat la o gală rezervată jucătorilor cu cel puțin 100 de selecții la echipele naționale. „Din păcate, lipsa jocurilor la rugby în 15, acolo unde participă restul combatantelor se simte. Inclusiv desele accidentări sunt provocate pe acest fond, sperăm ca de la anul Federația să revină din nou la două eșaloane și ne vom înscrie din nou în Divizia A”, ne-a mărturisit Marian Grindei.

La București, CSU Arad s-a bazat pe: Daniel Stoica, Ștefan Postolachi, George Szucs, Alvaro Berchi, Viliami Moala, Bogdan Gîrbovan, Răzvan Gîrbovan Albert Morcan, Răzvan Anton, Denis Delcea, Eugen Argintaru, Maximilian Pintea, Aleodor Sobolu, Marius Iștoc, Alexandru Gîrda și Jack Umaga. La 39 de ani, nou-zeelandezul Umaga a revenit și el pe gazon la echipa din orașul nostru. Rezultatele slabe ale „studenților” de pe Mureș, în special cel cu Grivița, se datorează și accidentărilor din precedentele dispute. Postolachi și Iștoc s-au ales cu entorse la gleznă, Gîrda și-a rupt mâna, lui R. Gîrbovan i-a sărit genunchiul, iar Andrei Farcaș a mai făcut o comoție, iar retragerea e tot mai aproape pentru el.

În clasamentul general CSU Arad se află ăe locul 7, cu 5 puncte, devansând-o pe RC Grivița, care are doar 2 puncte. Sezonul la rugby în 7 se încheie pe 28 octimbrie cu turneul de la Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button