ACB IneuGloria LT Cermei

Cermei – Ineu, derby al suferinței în startul returului din C8! Botaș: „Trei puncte ar fi ideale” v.s. Voștinar: „Egalul nu este bun pentru nici una dintre echipe”





Returul seriei a 8-a a Ligii a III-a începe, sâmbătă, la ora 15 cu derby-ul suferinței, copie la indigo cu cel din sezonul trecut. De altfel, Gloria Lunca Teuz Cermei și ACB Ineu au fost sub linie la finalul stagiunii, însă ambele au acceptat invitația Federației Române de Fotbal să o ia de la capăt, iar rezultatele sunt cam aceleași.

„Sămădăii” sunt ultimii în seria a 8-a, iar după eșecul de acum o săptămână, 1-2 cu Periam, antrenorul Radu Popa anunțându-și demisia. După o discuție cu președintele clubului, dar și cu vestiarul, Popa a decis să continue și obiectivul imediat e victoria cu Ineul, în a doua partidă la rând acasă. Pe teren se va afla probabil și Călin Botaș, fost fotbalist al ineuanilor în urmă cu 7 sezoane. „Ca și în fiecare meci, prima repriză jucăm bine, acum am luat daor gol de  la Periam în rest am fost noi la butoane. Din păcate, în ultimele 15 minute parcă nu am mai avut vlagă, iar ei, cu mingi lungi și cu noroc, ne-au luat 3 puncte din două faze fixe. Urmează Ineul, cred că dacă ne vom prezenta bine și mai ales după această săptămână în care s-a discutat mult și s-a socializat, ne-am liniștit și ne pregătim serios pentru meciul cu ei. Trei puncte ar fi ideale, am avea moral bun pentru următorul meci, cu Socodorul și poate evadăm un pic din subsolul clasamentului”, afirmă fotbalistul de 29 de ani, care a fost reeprofilat fundaș stânga la Cermei. „Sunt foarte bine, am deja un an de când am revenit în țară, mă bucur că m-a chemat nea Petre, e casa mea aici. Toate sunt bune după ce am fost plecat șase ani în Germania. mai am puțin până ajung la 100%, dar și așa sper să-mi ajut echipa sa mai și câștigăm câteva meciuri”, a adăugat Botaș.

Plecat din țară a fost și fundașul dreapta al ACB-ului, Florin Voștinar, care s-a impus imediat în primul „11” de la revenirea acasă. „Socodorul era de bătut, dar nu am putut să dăm gol. La antrenamente parcă avem vână, la meciuri ne înmuiem și nu știm de ce. A ieșit un egal de care nu suntem deloc mulțumiți. Am putea să luăm puncte la Cermei, sunt și ei ca și noi, e clar că va fi un meci greu, între două echipe rănite care vor puncte. Suntem tot lotul, mai puțin Spătaru care s-a operat de menisc. A revenit și Zdrențan, putem să pregătim serios această partidă, mergem după puncte. Egalul nu este bun pentru nici una dintre echipe, va fi greu de tot, mai ales că sunt echipe destul de bune în seria noastră. Dar, deocamdată, urmează Cermeiul, apoi Pecica, acasă, aș vrea să scoatem un pic capul în clasament pănă la pauza de iarnă, apoi vom vedea ce va mai fi”, a punctat Voștinar.

Cermeiul a câștigat singurul său meci din acest campionat tocmai la Ineu, în prima rundă, așa că există – oarecum – și o dorință de revanșă din partea oaspeților, în timp ce gazdele de sâmbătă au un mic ascendent moral.

Formații probabile:

Cermei: Balica – Balazs, Ssemakula, Piț, Botș  – Hațegan, D. Lazăr – Gruiescu, Vasilcin, Șiel – Sîntean.

Ineu: Merșca – Voștinar, Clipotă, Șerban, Bekono – Kone – Banam, N. Călin, Susan, Udrescu – Toure.

Arbitri: Răzvan Lădar – Ioan Cozorici, Alexandru Turian (toți din Zalău)

Observator: Dan Miholcea (Bocşa), Ion Lupșa (Timişoara)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button