Fotbal judetean

Adi Abrudean o preia pe Unirea Sântana: „Nu ascund faptul că ne dorim să realizăm mai mult decât anul trecut, există condiții de performanță”







Așa cum anticipam încă de ieri, Adrian Abrudean a devenit noul antrenor al Unirii Sântana. „Știli” îi ia locul lui Radu Anca, fostul mijlocaș al UTA-ei despărțindu-se amiabil de „roș-negri”.


Abrudean coboară din nou în Liga a 4-a după 5 ani, când a promovat-o pe Crișul Chișineu Criș în eșalonul terț și unde a antrenat până în 2022, când a trecut pentru un sezon la Șoimii Lipova. În vară, revenise la formația de pe Crișul Alb, a disputat și două partide din tururile inaugurale ale Cupei României, după care echipa s-a retras din campionat. Tehnicianul a avut discuții și cu alte grupări, multe dintre ele din afara județului, dar asta ar fi însemnat ca el să plece de la catedra de profesor de educație fizică și sport.


Iar oferta Unirii a venit ca o mănușă. „Am avut discuții în această perioadă și cu unele cluburi de liga a treia, dar nu s-au putut concretiza. Am acceptat oferta celor de la Sântana, le mulțumesc că s-au gândit la mine, pentru că, după discuțiile avute, am realizat că se dorește performanță. Condițiile sunt bune, se pare că se inaugurează în câteva zile și noul stadion, lotul este unul format din câțiva jucători cu experiență și unii mai tineri. Îmi pare rău de accidentarea lui Trabalka și de faptul că Alin Gligor nu va mai continua, dar încercăm ca să terminăm acest an cu rezultate cât mai bune. În paralel, evaluăm lotul pentru ca la iarnă să știm de ce mai este nevoie. Am venit aici cu mult entuziasm, dornic să îmi pun amprenta cât mai repede asupra evoluției echipei”, ne-a declarat Adi Abrudean.

Acesta a și condus primul antrenament al noii sale echipe în această seară, pe terenul din Caporal Alexa. Iar experimentatul tehnician dă de înțeles că va ataca promovarea la Sântana, prin faptul că dorește mai mult de la formația ce a terminat sezonul trecut pe locul 2. „E clar că echipa nu e în cea mai bună perioadă după acest eșec cu Felnacul, dar sper că grupul va avea reacție și vom începe să strângem din nou puncte încă din etapa ce vine. Chiar îmi pare rău de colegul meu Radu Anca, pentru că știu cât suflet pune în această meserie, dar asta este viața antrenorilor și ca atare trebuie să acceptăm și situații de acest gen. Ne dorim să facem o figură frumoasă și nu ascund faptul că ne dorim să realizăm mai mult decât anul trecut. Deocamdată, însă, sunt importante rezultatele din acest final de an calendaristic și putem spera la ele doar prin foarte multă muncă și modestie”, a adăugat „Știli”.

Ca și fotbalist, Adi Abrudean și-a împărțit cariera între Strungul, Aris, FC Arad, Telecom și Tricotaje Ineu. La gruparea ineuană și-a început și cariera de antrenor, pe care și-a continuat-o la Național Sebiș, CS Ineu, Victoria Zăbrani, Crișul Chișineu Criș și Șoimii Lipova.



Ca o ironie a sorții, noul „principal” al Unirii Sântana va debuta la Ineu, vineri după-amiază (ora 15), chiar pe terenul pe care a jucat și a antrenat atâta timp, împotriva „satelitului” celor de la ACB, aflat pe ultimul loc în clasament.

Unirea Sântana e pe locul 5 după 10 etape scurse și doar 9 meciuri jucate, la 7 lungimi de undă de liderul din Păuliș și 6 față de viceliderul din Curtici, care – însă – mai trebuie să stea în stagiunea de toamnă.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button