UTA Arad

Marele Iosif Pecsovszky va avea o statuie în fața stadionului Francisc Neuman: Suporter Club UTA are invitați speciali la inaugurarea de sâmbătă!







„De la Dunăre la Sena” e cântecul pe care-l cunoaște orice suporter al „Bătrânei Doamne” a fotbalului românesc, de la mic la mare și care e fredonat în startul și în finalul partidelor pe care „roș-albii” îl dispută acasă sau în deplasare. „E Petschovschi fotbalistul…” spune la un moment dat imnul, iar de la finalul acestei săptămâni fanii vor putea asocia figura marcantă a lui „Csala” cu o statuie ce va fi plasată în fața arenei „Francisc Neuman”.


E sută la sută un proiect al Suporter Club UTA, care va dezveli noua statuie a lui Pecsovszky sâmbătă, la orele amiezii, în prezența autorităților locale, dar și a unor invitați de onoare precum Joe Pecsovszky, nepotul marelui fotbalist, Ioan Igna, fost coleg cu Iosif Pecsovszky sau alte vechi glorii ale grupării de pe Mureș.


”Cel care ne-a încântat inimile revine acasă!

Unul dintre cele mai importante evenimente din viața de utist, din ultimii ani, va avea loc în acest sfârșit de săptămână, pe platoul din fața Arenei „Francisc Neuman”.

Astfel, un nou proiect al Suporter Club UTA va fi finalizat cu succes. Este unul dintre cele mai dragi proiecte ale noastre, deoarece este legat de cel mai mare fotbalist din istoria clubului nostru mult iubit.



Este vorba despre cel care a încântat mii și mii de inimi, de la Dunăre și până la Sena, și al cărui nume îl pomenim cu fiecare prilej.

Așadar, sâmbătă, 4 noiembrie, începând cu ora 12:00, vă invităm să dezvelim împreună statuia marelui Iosif Pecsovszky, o statuie donată orașului de către Suporter Club UTA.

Pentru noi doar UTA contează!” – e anunțul celor de la SCU

6 comentarii

  1. Mai este o statuie a lui Pecsovszky visavis pe partea cealalta de drum , ma insel cumva ? Nu critic initiativa , dimpotriva , dar vom avea doua statui atunci ale aceluiasi mare jucator la stadion ?

    0
    7
    1. Acea statuie nu-l reprezinta pe I.P. Adevarata statuie a lui a fost in spatele fostei Tribune 1 si ultima data stiam ca se afla intr-un depozit alt Recons. Poate stiu altii mai multe despre ea, dar sigur nu este cea vis-a-vis de stadion.

      10
      0
      1. Ai dreptate , m-am documentat si eu acum mai temeinic , aceasta statuie existenta acum e „Statuia Fotbalistului” fara trimitere la nici un jucator anume

        12
        0
  2. Statuia din fața stadionului a fost asociată cu Iosif Pecsovszky, dar nu era o statuie care să-l reprezinte cu adevărat neavând nici măcar o plachetă cu numele lui. În comunism nu prea aveai voie să ridici statui oricui.
    Statuia din spatele tribunei 1 a fost din ciment, făcută de Ioan Tolan, dar care s-a degradat între timp, la fel nu semăna cu marele jucător.
    Statuia de acum e făcută din bronz, de un sculptor arădean. Alte detalii veți afla după dezvelire.
    Din păcate va fi dezvelită când nu avem un meci acasă datorită schimbării gazonului!

    14
    0
    1. E chiar foarte bine ca nu e dezvelita cand e meci, asa e si normal. Felicitari SCU si sepr sa-l invitati si pe Rednic care cica nu a primit o invitatie.

      0
      1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button