Cluburi polivalente

Avem viitorul asigurat în gimnastica ritmică: Mara Cercel a câștigat Cupa României, iar Elena Tătar s-a ales cu bronzul! (FOTO)





Sala Olimpia din Ploiești a găzduit în weekendul trecut două din ultimele competiții ale anului în gimnastica ritmică românească. După ce recent a sărbătorit 20 de ani de activitate, cu performanțe pe bandă rulantă de-a lungul timpului, secția de la CSM Arad, coordonată de antrenoarea Daniela Chiriac, a participat și la Campionatul Național al junioarelor IV, dar și la Cupa României. Astfel, la Naționalele junioarelor IV, în concursul individual compus la categoria 8 ani (2015), Elena Tătar s-a clasat pe locul 5, din 23 de participante, plus un loc 4 la coardă și încă un loc 5 la cerc.

La Cupa României, Elena Tătar s-a revanșat și a reușit să ia medalia de bronz în concursul all round al junioarelor IV – 8 ani (2015), adică la individual. O figură și mai frumoasă a făcut Mara Cercel (foto principal), câștigătoare detașată a Cupei României la categoria junioare III, 9 ani (2014). La junioare II, 12 ani (2011), Kaitlyn Varga și Anca Toma au fost și ele aproape de podium, clasându-se pe locurile 4 și 6. Gimnastele sunt pregătite de antrenoarele Daniela Chiriac, Tatiana Novikova și Flavia Micula.

Iată, așadar, că gimnastica ritmică arădeană are un viitor frumos, după ce sportive precum Ștefania Chiriac, Sonia Ichim sau Alenia Biringer, retrasă și ea recent din activitate și cu gândul de a urma calea antrenoratului, au adus Aradul pe harta performanței la cel mai înalt nivel în acest frumos sport olimpic. Sezonul intern se încheie cu Campionatul Național de Ansambluri și Festivalul Național de gimnastică ritmică, ambele programate în perioada 24-26 noiembrie, la Sfântu Gheorghe.

csmarad.ro

Credit foto: Mihail Oprescu, Asociația Sportivilor de Performanță (facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button