Gloria LT CermeiSocodor

Colege de suferință, Cermei și Socodor se bat pentru trei puncte mari! Țurcanu: „Fără o victorie, am câștigat degeaba cu Ineul” v.s. Ciornei: „E care pe care”





Raporturile de forță s-au cam decantat în seria a 8-a a Ligii a III-a. Șase formații se vor bate pentru locurile de play-off, iar restul de patru vor lupta din răsputeri să evite locurile retrogradabile. Trei dintre aceste formații sunt din județul nostru, iar două dintre ele se vor duela în meci direct sâmbătă, la ora 14. Gloria Lunca Teuz Cermei o găzduiește pe CS Socodor, ambele echipe acumulând câte 8 puncte și împărțind poziția a 8-a. Nou promovata are un golaveraj sensibil mai bun (-9), față de -10 a gazdelor de mâine.

Țurcanu: „Ar trebui să plecăm ușor favoriți și pentru că avem un moral ceva mai bun decât ei”

„Sămădăii” tocmai au predat „lanterna roșie”, după golul din ultimul minut al antrenorului-jucător Radu Popa al derby-ului suferinței, cu ACB Ineu. A fost 3-2, iar primele două goluri ale cermeianilor i-au aparținut lui Raul Țurcanu. Mijlocașul de 20 de ani crescut de UTA a fost utilizat vârf și a dat randament maxim cu primele sale reușite stagionale. „După o perioadă grea pentru mine, cu o accidentare gravă, aceste două goluri sunt un adevărat boost de moral. Am rămas surprins când am aflat că voi juca vârf, nu credeam că o să mă descurc, dar, dacă am marcat de două ori, cine m-a trimis acolo are dreptate. Eu mă bucur că mi-am ajutat echipa, punctele cu Ineul sunt importante, ca să nu zic, vitale și cred că și meritate. Am făcut o primă repriză foarte bună, apoi așa și așa, dar am avut acea sclipire pe final și ne-am bucurat și noi în sfârșit după 8 meciuri fără victorie”, afirmă Țurcanu, care a fost la al treilea tricou de titular al sezonului, după cele cu Lipova și Bihor.

Tânărul fotbalist susține, însă, valoarea victoriei cu Ineul se pierde dacă nu va fi legată de alta. „Dacă nu câștigăm și cu Socodorul, am cam bătut degeaba Ineul. Jucăm din nou acasă, eu zic că ar trebui să plecăm ușor favoriți și pentru că avem un moral ceva mai bun decât ei, care ne-a unit mai mult ca și grup. Trebuie, însă, să dăm totul pe teren în fața unei echipe bătăioase, arțăgoase, cu destui jucători experimentați, cu execuții bune, care pot decide oricând o fază și chiar un meci. Știu că au fundași puternici, fizici, dar nu știu dacă stau atât de bine pe viteză, poate îi surprindem cu acțiuni rapide”, mai afirmă Țurcanu.

Ciornei: „În tur i-am bătut, e clar că vor revanșa, va fi un meci de care pe care”

Unul dintre puținii fundași care nu se încadrează în descrierea făcută de fotbalistul Cermeiului este Alin Ciornei. Fundașul dreapta al celor din Socodor aduce plusul de viteză de care are nevoie defensiva lui Tibi Darazs și Gigi Cameniță. „Meciul cu Lipova a trecut, a fost un 0-3 la pauză ce ne-a băgat plumb în picioare. Am reușit – totuși – să dăm două goluri prin Câmpan, am reintrat în joc, dar golul cu numărul 4 ne-a tăiat defintiv elanul. Asta a fost, mergem mai departe, urmează Cermeiul. În tur i-am bătut, e clar că vor revanșa, va fi un meci de care pe care, dată fiind și situația din clasament. Au câțiva jucători experimentați, nu-i subestimăm, dar trebuie să câștigăm. Au moral bun, au bătut Ineul și au urcat un pic în clasament, deci trebuie să ne mobilizăm. Atmosfera este bună la antrenamente, ne uităm tot timpul înainte. Nu avem probleme de lot, sperăm să stăm bine și fizic și tactic, se simte un pic oboseala de sfârșit de an”, afirmă fotbalistul de 30 de ani din Chișineu Criș, care acum vrea să-și ajute vecinii să evite retrogradarea la primul lor sezon din istorie la nivelul eșalonului terț: „Chiar dacă și lucrez, încerc să mă pregătesc serios ca să-mi pot ajuta echipa în îndeplinirea obiectivului, rămânerea în Liga a 3-a”.

Formații probabile:

Cermei: Balica – Stamorean, Ssemakula, Piț, Botaș – Hațegan, D. Lazăr – Gruiescu, Sîntean, Șiel – Țurcanu.

Socodor: Mucha – Ciornei, Pele, Gherheș, Țoca – Șerengău, Turcuș – Copil, Lezeu, Pirtea – Câmpan.

Arbitri: Krisztina Szabo (Crişeni – Sălaj) – Daniel Nistor (Zlatna – Alba), Daniel Popa (Câmpeni – Alba)

Observatori: Iulian Spătaru, Ionel Poclid (ambii din Timişoara)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button