ACB IneuProgresul Pecica

Ineul speră să profite de moralul scăzut al pecicanilor după eșecul dur din Cupă! Mihuț: „Trebuie să ne trezim” v.s. Stupar: „Meciul cel mai important al săptămânii”





Ca și în runda precedentă, prima a returului, avem parte de două derby-uri arădene în seria a 8-a a Ligii a III-a. La prima vedere, unul dintre el, cel de la Ineu, între „lanterna” ACB și Progresul Pecica, pare puțin dezechlibrat, dar lucrurile s-ar putea să nu stea chiar așa.

Mihuț:Vrem să întoarcem rapid foaia și până la vacanța de iarnă să facem ceva punct

Pecicanii ajung la partida de sâmbătă (ora 14), de pe „Central”, după un eșec dur, 0-6, în Cupa României, cu FC Hermannstadt și 90 de minute în picioare în fața unei prim divizionare. De asta vor încerca să profite ineuanii, care se concentrează pe acest duel încă de sâmbăta trecută, după ultimul fluier al derby-ului suferinței ce a consființit înfrângerea, 2-3, în fața celor din Cermei. „Nici noi nu stăm prea bine cu moralul, probabil, nici Pecica. Chiar dacă au pierdut în fața unei echipe de Liga 1, un 0-6 nu e niciodată un scor ușor de digerat, dar e clar că vor dori să se revanșeze rapid cu un joc bun în fața noastră și trei puncte. Cam asta ne dorim și noi, doar că la noi se dovedește mai mereu că un vrem și alta putem. Trebuie, însă, să ne trezim, să facem rapid puncte, căci deja situația din clasament este destul de proastă. Vrem să întoarcem rapid foaia și până la vacanța de iarnă să facem ceva puncte, începând cu meciul cu Pecica. Pe hârtie, sunt favoriți ei, dar jucăm acasă și trebuie să profităm de asta”, a spus Teodor Mihuț, „secundul” lui Cristian Sculici.

Stupar: „Am declarat tot timpul, obiectivul numărul 1 este o clasare cât mai onorabilă în campionat”

Eliminată deja matematic din Cupa României, Pecica se poate concentra 100% pe campionat, unde, după 10 runde, e în obiectiv, dar la limita limitelor. Împarte locul 4, de play-off, cu Șoimii Lipova, dar Buziașul suflă și ea din ceafă. Dan Stupar a recunoscut că echipa sa a avut de suferit din punct de vedere fizic în urma meciurilor adunate și în Cupa României și se teme de acest aspect și pentru confruntarea de la Ineu. „Pe cum am înaintat în campionat, oboseala poate să apară, cu atât mai mult cu cât suntem angrenați și în Cupa României. Schimbările cu Hermannstadt au fost făcute și pentru a menaja unii jucători cu un anumit grad de oboseală sau au fost expuși având cartonaș galben. În plus, am zis să le mai dau minute și unor jucători mai tineri, care să guste și ei plăcerea de a întâlni o echipă de Liga 1. Este normal ca meciul cel mai important al săptămânii să fie cel de la Ineu. Am declarat tot timpul, obiectivul numărul 1 este o clasare cât mai onorabilă în campionat. Dar și în Cupa României ne-am dorit să luăm puncte, ne-am asumat și am încercat, iar cel puțin contra Petrolului am făcut o figură frumoasă”, a spus tehnicianul Progresului, alături de Bogdan Bozian.

În tur, Ineul a încurcat-o pe Pecica cu o remiză (1-1), dar și atunci meciul a venit pentru Progresul după confruntarea din play-offul Cupei României, 4-1 cu Viitorul Șimian. Fiecare dintre echipe are câte un jucător suspendat, gazdele pe Clipotă, iar oaspeții pe Shiaondo. ACB-ul are și un accidentat, pe Florentin Spătaru.

Formații probabile:

ACB Ineu: Merșca – Voștinar, Șerban, Bekono, Nica – Zdrențan – Miculaiciuc, N. Călin, Susan, Udrescu – Toure.

Pecica: Zamfir – Moraru, Nasiru, Wild, Aldan – Arsene, M. Salka – Răchită, L. Bodri, Adamcsik – Capătă.

Arbitri: Mircea Salomir – Robert Mereș, Bogdan Stoica (toți din Cluj-Napoca)

Observatori: Ciprian Tranca, Gabriel Stoicovici (ambii din Timişoara)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button