Fotbal judetean

Remiză în 8 oameni pentru gazde, în derby-ul zonal: CS Beliu – Național Sebiș 2-2 + FOTO







CS Beliu și Național Sebiș își doreau să făcă o figură frumoasă în derby-ul zonal din această dimineață și până la urmă și-au împărțit punctele. Meciul a fost, însă, plin de evenimente, provocate aproape în întregime de jucătorii echipei gazdă. Aceștia au încasat două cartonașe roșii în primele 16 minute, iar pe al treilea cu 9 minute înainte de final. Iar regrete au ambele echipe, pentru că cea a lui Filipaș a fost egalată de la 2-0, iar cea a lui Flavius Raț nu a putut lua cele trei puncte jucând pe final și cu trei oameni în plus.


Practic, partida a început cu prima eliminare a partidei. Băd a intrat tare, fără minge, în tușă, la Purice și Leah l-a eliminat de pe teren la insistența asistentului de pe partea opusă. Denis Mâneran, care a stat deja 6 etape în acest sezon pentru un gest golănesc, a reușit să ia două „galbene” în câteva secunde, al doilea pentru injurii la adresa arbitrilor. Era minutul 16 și echipa gazdă era deja în 9 oameni. Dar, asta nu a descurajat-o și chiar a trecut în avantaj pe tabelă după 34 de minute. Purtan a fost agățat în careu de Karmanoczky și P. Cotoc a transformat penalty-ul dictat de Deac. Dar, belenii nu s-au mulțumit cu atâta, au continuat să atace și au intrat la cabine cu 2-0. În chiar ultimul minut al primei părți, Purtan a luat o acțiune pe cont propriu, a driblat trei adversari pe zonă centrală și l-a executat pe Creța cu o „scăriță” de efect.


La adăpostul dublului avantaj, belenii au preferat să se apere mai mult în partea a doua, dar au avut o mare șansă pe contraatac, prin Bărdan, să facă 3-0. Timpul a trecut, dar – până la urmă – posesia prelungită a oaspeților a dat roade. Bărdan l-a faultat pe Surda în careu și David Florea l-a bătut pe Șoltesz de la punctul cu var. Era minutul 74, iar după alte 4 minute scorul devenea 2-2. Purice a centrat șutat spre poartă și Ruben Florea, fratele lui David, a marcat din apropiere. Când fundașul Călăceanu a luat și el „roșu” pentru două avertismente, era clar că sebișenii vor căuta și golul 3. Au tras mult de la distanță și au centrat mult în careu, dar fără efect pe tabelă. Mai mult, în ultimul minut de joc, Purtan a cerut din nou penalty în duelul cu Karmanoczky, dar de această dată nu a obținut nimic.

Purtan: „Nu pun desfășurarea meciului pe seama arbitrajului”



Punctul o urcă pe CS Beliu pe locul 7, dar o nouă evoluție plină de nervi, proteste și patru cartonașe roșii (a fost eliminat de pe bancă și portarul Filimon) îi poate compromite etapele ce urmează. „Toate cartonașele roșii au acoperire regulamentară, e vina noastră. Ceva nu înțeleg, însă. Și anume cum asistentul de la 75 de metri distanță și nu cel care era lângă fază, i-a spus centralului să-l elimine pe Băd. Iar la ultima fază a meciului, am mai fi meritat un penalty, dar nu pun desfășurarea meciului pe seama arbitrajului. E păcat că am muncit pentru acel 2-0 în 9 contra 11 și nu am putut ține de el încă 15 minute. Iar când a fost eliminat și Călăceanu și scorul era 2-2 chiar am riscat să pierdem meciul. Ne lipsește încă și Hulbăr și asta se vede în jocul nostru, dar și în vestiar. Una peste alta, a fost un derby frumos, în fața a aproximativ 200 de spectatori”, spune Octavian Purtan, omul meciului de la Beliu.

Florea: „Nu ne convine deloc remiza”

În vară, David Florea a cochetat cu Beliu după despărțirea de Ineu, dar a dat curs ofertei celor de la Sebiș, unde e liderul echipei. „Nu știu ce spun ei, au fost foarte nemulțumiți de arbitraj, dar au zic că acesta a fost corect. Problema a fost la noi, ar fi trebuit să profităm de avantajul numeric, dar am creat prea puține ocazii clare nici măcar când au rămas în 8 oameni. Am tras mult de la distanță, dar e greu să-l bați pe Șoltez cu astfel de mingi. Chiar dacă am revenit de la 2-0 pentru ei, nu ne convine deloc remiza, sper să ne concentrăm mai mult cu Viitorul și, de ce nu, să luăm toate punctele”, afirmă Florea.

Formații:

Beliu: Șoltesz – P. Cotoc (77 R. Ruja), Călăceanu, F. Bogdan, B. Rusu – Cohan (77 Jurcă), Purtan (90+3 S. Moisă) – Zamă (77 R. Popovici), Bărdan, D. Mâneran – Băd. Antrenor: Costel Filipaș

Sebiș: Creța – Cl. Feieș, Karmanoczky, Deliman, G. Onoc – Purice, I. Buia (51 R. Florea) – Fărău, D. Florea, Surda – D. Muntean (51. Lingurar). Antrenor: Flavius Raț

Arbitri: Darius Leah – Sebastian Pantea, Patrick Dehelean.  Observatori AJF: Romulus Tănăsescu, Andras Mako

4 comentarii

  1. Oriunde a antrenat Filipas a creat o stare de tensiune si agresivitate in jurul lui. Pur si simplu , el si echipa intra intr o stare de nervozitate, frustrare. Echipa asta vrea sa joace fotbal exact cum se facea pe la sate acum 30 de ani, jucam acasa rupem tot, iar cand jucam in deplasare mielusei si victimizati mereu arbitrii pentru orice nereusita.

    7
    4
  2. Ai dreptate Claudiu acuma 30 de ani eram câștigători de Cupa Campionilor și calificați la mondiale 90,94,98 . Acuma am ajuns bine cu oameni care gândesc ca și tine.

    5
    2
    1. Nu vad absolut nicio legatura! Vorbim e un om care prin tot ceea ce face da un imbold agresivitatii! Atentie maestre, nu vorbesc de agresivitate pozitiva(determinare) in joc. S ajungi sa compari mere cu pere , nu stiu, e greu se pare!

      0
      3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button