Fotbal femininGlorii arădene

Sala de sport „Iosif Unterweger” – inaugurată la Săvârșin în zi de sărbătoare și cu vechile glorii ale UTA-ei la „catedră”! + FOTO





În ziua în care creștinii îi sărbătoresc pe Sfinții Mihail și Gavril, comuna Săvârșin s-a gătit frumos și pentru îndeplinirea unui vis. Visul profesorului de sport, Iosif Unterweger, care și-ar dorit mereu o sală modernă pentru elevii săi. Dedicatul dascăl a ieșit la pensie de mai bine de două decenii, dar astăzi sufletul i s-a umplut de bucurie pentru singura sală modernă de sport de pe Valea Mureșului, între Lipova și Ilia, care-i poartă și numele.

O viață dedicată sportului și elevilor săi

În tinerețe, Iosif Unterweger a precticat mai multe sporturi (semifond, suliță, ciocan, baschet, fotbal, rugby, gimnastică acrobatică, lupte greco-romane și canotaj), unele la nivel de performanță, și a avut onoarea să poarte Flacăra Olimpică la trecerea ei prin județ în 1972, în drumul ei spre München. La cei 86 de ani și două proteze la genunchi și una la șold  încă aleargă aproape zilnic, iar iarna se antrenează pe schiuri de fond. Fiul său, maratonistul Roli Unterweger i-a călcat pe urme, iar fiica Adela Cristea a primit, la rându-i o educație aleasă, fiind – printre altele – creatoarea, alături de soțul său, Claudiu Cristea, a Mișcării Arădene. ”A fost pentru el o mare onoare și o mare emoție. Și e minunat și rar să vezi cum cineva primește o astfel de recunoaștere cât timp încă e în viață. Pentru că, din păcate, cel mai adesea ne arătăm aprecierea doar după ce oameni care înseamnă ceva pentru noi ne părăsesc” – a punctat Adela Cristea pe Facebook, după ce a împărțit emoțiile de astăzi cu tatăl său.

Noua sală de sport „Iosif Unterweger” are o tribună cu o capacitate de 102 de locuri și este o investiție a Companiei Naționale de Investiții și a Primăriei Săvâșin. Este un proiect  de suflet al primarului Ioan Vodicean, care a avut oaspeți de seamă azi, la tăierea panglicii, cum ar fi Iustin Cionca și Răzvan Cadar, președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Ionel Berari, primarul vecinilor din Petriș, Doru Sinaci, directorul Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Anamaria Popa și Anca Korponai de la Cetatea Voluntarilor sau deputatul Sergiu Bîlcea.

Old Boys UTA a dat greutate inaugurării

Acesta din urmă a fost și printre protagoniștii primelor jocuri din noua sală din Săvârșin, în tricoul celor de la Old Boys UTA. Aceștia au câștigat meciuri demonstrative în fața a două echipe locale: 9-4 cu Old Boys Savârșin  (marcatori Toderaș 4, Chiș 2, Husa, Mitu și Barta, respectiv Neamț, Iștoc 2, Matei) și 5-3 cu Old Boys Cetate Savârșin ( Toderaș 2, Grad, Barta și Mitu, respectiv Iștoc, Ciuculiță și Poenariu). Corvinul Hunedoara nu și-a mai strâns veteranii, însă din rândurile acestora a venit Romulus Gabor. Laureat cu gheata de bronz și balonul de aur pentru cel mai bun jucător la Campionatul Mondial de tineret din Australia 1981, cu echipa națională a României, a primit o distincție din partea autorităților locale din Săvârșin.

Apoi mingea a „alergat” pentru copiii din comună, cei care vor folosi de acum noua sală de sport, ”Iosif Unterweger”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button