Progresul Pecica

Pecica a bătut-o pe Cermei în derby și urcă pe locul 2! Bozian: „Nu de fiecare dată reușim să facem meciuri bune, importante sunt punctele”





Progresul Pecica și Gloria Lunca Teuz Cermei ajungeau la derby-ul de azi, ce a deschis runda a 12-a a Ligii a III-a, după două victorii la rând în seria a 8-a. Ambele au bătut „lanterna” din Ineu, iar „galben-albaștrii” au plusat cu Periam, iar „sămădăii”, cu Socodorul. Prima repriză a fost destul de echilibrată, cu un început spectaculos, cu golurile lui Vasilcin (pentru 0-1) și Arsene, pentru 1-1, după care Progresul a valorificat o repriză secundă mai bună cu reușita de trei puncte a lui Borcea. 2-1, rezultat final.

Exceptându-l pe Nasiru, Pecica și-a recuperat toți jucătorii cu probleme (suspendați sau accidentați) și a făcut un meci suficient de bun pentru a trece de conjudețeana în roșu și alb. Mai mult, cel puțin până mâine, Progresul a urcat până pe locul secund în clasament, cu 22 de puncte. „Am știut că o să avem un meci greu, ca de fiecare dată când jucăm cu Cermeiul. Cel puțin la noi acasă, avem meciuri grele, e un derby local până la urmă. Am revenit de la 0-1 în urma unui joc mai slab și asta e cel mai important, până la urmă. Băieții au crezut în potențialul lor și până la urmă victoria e cea mai importantă, punctele. Nu de fiecare dată reușim să facem meciuri bune, dar important e că adunăm puncte și le punem acolo în clasament, pentru obiectivul nostru, calificarea în play-off”, a spus Bogdan Bozian, co-tehnicianul pecicanilor, alături de Dan Stupar.

Absența lui Nasiru îi determină pe cei de la Progresul să schimbe „cărțile” în defensivă. Juniorul Gomboș a rămas pe bancă, iar fundaș central lângă Wild a jucat Aldan. Iar în defensivă, în bandă, a apărut Mario Salka, mezinul echipei la 16 ani. „Suferim acolo, la juniori, nu au fost foarte constanți și atunci a trebuit să schimbăm. Salka a primit șansă să joace, chiar dacă e un mijlocaș central. Am încercat să îl reprofilat puțin fundaș lateral, pentru că e foarte greu să îi scoatem din echipă pe David (n.a. Shiaondo), pe Mirel (n.a. Arsene) și a treia soluție ar fi Moraru. Acolo ar fi foarte greu să jucăm fără unul dintre ei, pentru că putem să construim foarte bine prin ei, să ducem mingea de la fundași și atunci am încercat să-l jucăm dreapta, stânga și eu zic că pentru un copil născut 2007, care nu joacă nici pe postul său de bază, își face treaba destul de bine. Iar Aldan a evoluat și el bine ca fundaș central, în cazul său experiența își spune deja cuvântul”, a adăugat Bozian.

După ce le-a înfruntat pe prim divizionarele Petrolul și Hermannstadt la Pecica, Progresul e nevoită să o găzduiască pe formația de Liga 2-a Corvinul pe un stadion cu nocturnă și cel mai la îndemână este „Iuliu Bodola”, din Oradea. „Chiar dacă nu am fi avut un public numeros, așa cum s-a întâmplat și cu Petrolul și Hermannstadt, datorită orei de disputare, într-o zi de lucru, ar fi fost important să o întâlnim pe Corvinul pe terenul nostru, unde ne simțim cel mai bine. Dar, trebuie să mergem la Oradea, iar pentru mulți dintre băieți e primul meci în nocturnă, pentru unii poate ultimul. Vom vedea ce va fi, vom încerca să scoatem maxim, cu toate că ei cu o victorie se califică în sferturile de finală și – probabil – vor da totul. E o performanță frumoasă pentru ce se face acolo și o să fie foarte greu pentru noi”, a mai punctat Bozian, care a îmbrăcat și tricoul Corvinului în Liga a 3-a.

Progresul Pecica – Gloria Lunca Teuz Cermei  2-1

Cum s-au marcat golurile:

0-1 (min. 5): Toma Bodri pasează greșit în centru până la Daniel Vasilcin care își face o minge la 18 metri și marcheză cu un șut plasat

1-1 (min. 10): Penalty pentru Progresul Pecica, Luca Bodri a fost faultat în careu de către Botaș. Mirel Arsene marchează de la punctul cu var

2-1 (min. 51): Pasă lungă spre Samir Borcea, care câștigă foarte ușor duelul fizic cu Ssemakula, pătrunde până în 9 metri și trimite pe sub Balica

Formații:

Pecica: Zamfir – M. Salka, Wild, Aldan, T. Bodri (74 Moraru) – Arsene, Shiaondo – Răchită (93 Bănățan), L. Bodri (78 Bozian), Adamcsik (46 Bălașa) – Borcea (78 Capătă). Rezerve neutilizate: Burtic – F. Nortey, Gomboș, Matyus. Antrenori: Dan Stupar și Bogdan Bozian.

Cermei: Balica – Balasz, Ssemakula (56 SIminiceanu), Piț, Botaș (77 Siminic) – Hațegan (65 Perenyi), D. Lazăr – Vasilcin, Sîntean, Șiel (77 Bunea) – Țurcanu (56 Gruiescu). Rezerve neutilizate: Rădulescu -Stamorean, Andrieș, Hrincescu. Antrenor: Radu Popa

Arbitri: Alexandru Manea (Timişoara) – Cristian Gozman Pop, Stelian Belenesi (ambii din Oradea)

Observatori: Dan Miholcea (Bocşa), Ion Lupșa Ion (Timişoara)

FOTO: Sorin Dan Cârstea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button