UTA Arad

UTA – la răscrucea Oțelul, o ia spre play-off sau rămâne să tremure? Rednic: „Cel mai greu meci al nostru, jucăm cu un Mercedes nemțesc”







În ultima etapă a turului SuperLigii, UTA a bătut-o după 30 de ani pe Dinamo într-un meci considerat acasă și tot atâta a trecut de la precedentul succes de acasă, cu Oțelul Galați. „Tabu-ul” legat de „câinii roșii” a fost încheiat la Oradea, acum Mircea Rednic a decis să-și ducă echipa în „exil”, la Sibiu, pe un teren mai bun. E meciul ce încheie, luni, de la ora 20,30, runda de dinaintea pauzei în care naționala se poate califica la Euro 2024 după partidele cu Israel și Elveția.


Descoperă oferta de pariuri Superbet pentru partida cu Oțelul!


Rednic: „Avem nevoie de suporteri, știu că nu e le ușor”

Ploaia de remize din weekend o ajută pe „Bătrâna Doamnă”, care, dacă leagă al treilea succes la rând în campionat, își poate reconfigura traseul. Arădenii ar ajunge la doar un punct de un loc de play-off, iar experiența lui Rednic ar putea fi decisivă în astfel de momente. Fostul internațional nu s-a ferit să-și urcheze în public jucătorii pentru atitudinea de la ultimul antrenament înainte de plecarea spre orașul de pe Cibin  „E cel mai greu meci al nostru, asta cred eu, dar apoi depinde de noi cum ni-l vom face. Am atras atenția, nu mă ascund. Azi (n.a. sâmbătă) am făcut o pauză forțată în care mi-am apostrofat piesele, pentru că nu mi-a plăcut atitudinea lor. Eu vreau să îi fac să înțeleagă cât e important este acest meci. Și mâine (n.a. dumunică), înainte de plecare, vom avea o ședință cu ei fulger în care le atrag atenția că nu am realizat nimic. Euforia de acum, din jurul echipei, e normală, dar nu trebuie să începem să visăm prea mult și să nu mai fim modești, simpli, ca și până acum. Sunt convins că și publicul ne va da sprijinul de care avem nevoie, chiar și la Sibiu, într-o deplasare mai lungă decât cea de la Oradea. Am văzut că fanii se mobilizează, știu că nu le e ușor nici financiar, nici ca și kilometri parcurși și încă într-o zi de început de săptămână. Dar, avem nevoie de ei, e o perioadă grea, sper să nu mai fim mult timp pe drumuri. După cum văd, la stadion lumea se mișcă bine și am speranțe că ultimele două meciuri din decembrie le vom juca la Arad”, a spus Mircea Rednic la conferința de presă de dinaintea disputei de la Sibiu.



Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

„Oțelul – o  echipă incomodă, disciplinată tactic, așa cum era și antrenorul lor”

Tehnicianul de 61 de ani e conștient cât va fi de greu echipei sale să se ia trântă cu o echipă pe care a bătut-o doar FCSB și Farul în acest sezon și care a luat doar 12 goluri. Pe scurt, formația de pe Dunăre are cea mai bună defensivă din campionat și cele mai multe remize – 11. „Întâlnim o  echipă incomodă, disciplinată tactic, așa cum era și antrenorul lor. Fizic stau foarte bine, nu cedează niciodată, nu poți să zici că acasă joacă într-un fel și în deplasare în alt fel, au aceeași manieră de abordare a jocului de joc. Și rezultatele lor spun aproape tot, au 11 egaluri și mai știm ce am pățit și noi în tur cu ei, au revenit pe tabelă. Oțelul e ca un Mercedes nemțesc condus de un român neamț, care a jucat mult în Germania. Își ține în presiune jucătorii și e un lucru bun. Au avut  multe meciuri în care meritau, dar nu au făcut-o, au fost la limită. Nu vor veni pe vârfuri, își dau și ei seama că UTA e într-un moment bun și am zis, totul depinde doar de noi. Trebuie neapărat să fim concentrați din primul până în ultimul minut, să fim pozitivi și să profităm de această perioadă bună, pentru care meritul îl aujucătorii. Trebuie să joci simplu în fața unei astfel de echipe, să nu îi dai mingea, pentru că sunt periculoși pe contraatac. Au viteză, calitate, experiență și au reușit într-un timp scurt să creeze o echipă, căci au schimbat și ei destul de mult în vară. Trebuie să ne creăm ocazii, să dăm goluri și atunci se vor deschide. Și când ai lucrurile pot deveni mai simple”, a mai afirmat Rednic.

Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

Acesta a identificat în Alexandru Pop principalul pericol pentru poarta lui Iacob. „Mi-a atras atenția încă de când juca la Dej, dar era împrumutat și noi am decis atunci să nu aducem jucători sub împrumut și să îi facem buni pentru altă echipă. E un fotbalist care alterează, joacă ba vârf, ba în bandă și marchează mult”, a mai afirmat „Puriul”, care a pierdut un titular pentru confruntarea de luni seară, pe Aly Abeid, care a avut probleme cu viza și nu a mai revenit în România, din moment ce a fost convocat la naționala Mauritaniei. Benga, Omondi și Stanciu vor lipsi și ei, dar au fost variante de pe bancă pentru Rednic în ultimele runde.

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

D. Munteanu: „O partidă de care pe care, vor ieși scântei”

Tot un jucător de prim „11” are lipsă și Dorinel Munteanu. „Închizătorul” Ariel Lopez e suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, din efectiv mai absentând și Panait și Neacșu. „În fiecare etapă fac schimbări, nu e ușor să fac lotul. Toți ar merita să facă deplasarea, dar nu avem buget pentru 30 de jucători sau 28, câți sunt acum valizi. Îmi pare rău pentru cei pe care îi las acasă, dar ei știu că fiecare joc are istoria lui și formația lui de start a lui”, suține „Neamțul”.

Oțelul a trecut demult de tracul și statutul nou-promovatei cu o serie de rezultate și mai ales prestații pozitive. „Întotdeauna primul meci este cel mai important și UTA este un adversar foarte bun din punctul meu de vedere. Au jucători valoroși, un lot echilibrat, chiar dacă în ultimul joc cu Dinamo au avut puțin noroc. Dar, asta este, noi mergem la Sibiu să ne jucăm șansa și avem șansa noastră, ca în fiecare joc, șa că suntem pregătiți din toate punctele de vedere. Am mai jucat contra echipelor care au fost în cea mai bună formă, am jucat și împotriva echipelor care au marcat cele mai multe goluri, dar nu mă sperie, dimpotrivă. sper ca băieții noștri să fie foarte concentrați, să jucăm mult mai bine decât la ultimul meci, cel de Iași. Va fi o partidă de care pe care, sunt convins că vor ieși și scântei, căci  dorința de puncte va fi foarte mare la ambele echipe”, a mai afirmat Dorinel Munteanu.

Formații probabile:

UTA: Fl. Iacob – Căpușă, Conte, Stolnik, Dumitrașcu – Cr. Mihai, Freitas – Stahl, Fabry, Micovschi – Luckassen.

Oțelul: Dur-Buzoancă – Adăscăliței, Cisse, Lovric, Zhelev – Cisotti, Gaitan, M. Silva – Al. Pop, Fatai, Tănasă.

Arbitri: Radu Petrescu (București) – Radu Ghinguleac (București), Mihai Marinca (Bistrița). Rezervă: Florin Mazilu (Satu Mare).

Camera VAR: Rareș Vidican (Satu Mare) și Doru Lucaciu (Cluj).

Observator FRF: Ioan Onicaș (Zalău)

Delegat LPF: Florin Bătrânu (Timișoara).

18 comentarii

  1. Cu gandul la Dixie,pentru ca nu am avut timp pana acum,incerc un fel de recapitulare ale ultimelor stiri…
    Sa se odihneasca in liniste si pace domnul doctor Zeno Moldovan,@Cosmin,o fac pe numerotare,cam ca si dansul:
    1-Oprirea din antrenamente!Stiati ca primul antrenor al lui Ferry Bacsi Tisza a fost Petchovszki,la juniori,dupa ce a fost refuzat de cateva ori?Leit…Cine nu a prins antrenamente cu Tisza,ca fotbalist in devenire,a trait degeaba…
    Scoala veche…Pai Tisza Bacsi opreste la antrenamente zeci de faze,iar si iar,de la inceput,pana ies asa cum ar dori dansul,macar ca niciodata nu este multumit..Mai degraba mananca un evreu carne de porc….
    Acelasi Tisza,in meciuri amicale sau meciuri intre ei,scoate cate un jucator,chiar si doi,sau joaca fara portar iar amicale nu accepta decat cu grupe valorice mai mari..
    2-Azi nu dai sanse unui jucator,ba dimpotriva….Stiati ca unii dintre cei mai reprezentativi jucatori aradeni cum ar fi Panin,Botis,Todea,erau variantele 2 si 3 pe post?Tisza ii excludea dar tot dansul ii reprimea…
    3-Ori ne place,ori nu ne place,vrem jucatori buni,straini dar acestia pleaca la nationale,automat suntem fara ei,tot la romani ramanem….E bine sau rau?
    4.-UTA are 18 straini din 16 tari,caz unic si iata ca Rednic ii aduna si ii capaciteaza…
    5.-Pana acum,conducerea UTA-ei nu s-a dat cu caramida in piept,nu s-a certat cu nimeni si imi era ciuda…Acum,a rezolvat Rednic problema…Suntem bagati in seama…Si cate un mic scandal sau contra mucalita,tot reclama este….
    Acum va las….Ma pregatesc de plecare la Sibiu….
    Sper sa ne auzim dupa victorie!
    Uite-l pe Hagi,care circar de serviciu,calarea arbitri,cam cum ia rosu….

    15
    9
  2. Da un meci de „rascruce” pentru UTA care se poate desprinde de plutonul „muritorilor de foame de puncte”, sau „revine” in mele-ul ultimelor patru din subsolul clasamentului unde nu este odihna pace sau certitudine.

    Eu unul sper ca Mircea Rednic sa fie inspirat inca odata si sa gaseasca tactica si strategia necesara victoriei si implicit a celor trei puncte necesare ca aerul pentru a avea o vacanta de iarna reconfortabila care sa ne dea atit timpul cit si mintea lipede de a judeca „la rece” de ce mai avem nevoie pentru consolidarea lotului de jucatori prin deductiile si aditiile care se impun.

    Otelul Galati are doar doua jocuri pierdute restul o gramada de egaluri !

    Pentru UTA un meci egal „acasa” cu Otelul ar insemna un status quo pe care multi l-ar definesc ca o situatie stationara, sau o lipsa de progres vizibil daca vreti.

    Inconsistenta in evolutii, poate degenera pe termen mediu-lung intr-un regres necontrolat si chiar ireversibil !

    6
    8
  3. În așteptare, o privire generala, cu argumente pro. Galatiul e oraș de fotbal, cum e de încărcat slepuri. O nota minihazoasa. Nici pe departe nu a fost, și nici nu este egala Iașului, deși aureolata cu un titlu. Am și văzut fotbalul practicat de cei din capitala Moldovei. Poate în timp sa fie egala Bacăului, un Vaslui a fost ambiția omului cu nume de aliment, Porumboiu. Un Botoșani, un strugure de o vara. Ce sa faci dacă Timișoara a ales sa fie reprezentata de Dumbrăvița.? Galatiul a strălucit temporar prin Dănuț Lupu, ,, stâlp de cafenea ” Venise timpul bombelor de presa. Dacă ar fi sa evidențiem pe cineva ca fanion al lor, ne-am opri la Cernat. Talent autentic, modest, fără ieșiri agasant. Nici el nu găsește loc în propria cetate , transfug pe la Voluntari. UTA, de azi nu e cea care era făcută intur. Mister Rednic, considera ca nu sunt la vârf, deși cam era cazul. Teren neutru e și pentru UTA, de aceea Rednic vrea sa ridice gradul de implicare. Exista un procent nu prea mare, de tehnicitate de partea,, textilstilor”. Tocmai acest mic avantaj trebuie valorificat, deși nu e ușor. Merita un sacrificiu, mai ales ca urmează o pauza pentru mers la familii, și se pare nu cu buzunare goale.! Aici ne oprim și noi, cum și antrenorul se oprește în preajma careului De aici ei decid.!! Pronostic 1 fără X. BAFTA !!

    12
    3
  4. Sunt convins că Mister Rednic va găsi cea mai potrivită soluție pentru obținerea celor 3 puncte la finalul unui meci, de ce nu?, frumos .
    Aștept mult mai mult de la Cooper, tinde să devină un nou Keseru.
    In altă ordine de idei nea Feri spunea despre antrenorii lui, de la juniori, cam așa: ,încă o dată să-i enumăr pe Farmati Zoltan, Dan Alexandru, Mercea Andrei, la nivelul juniorilor, ei mi-au fost antrenori.” Dar e posibil să-l fi uitat pe Csala, habar nu am.

    4
    9
  5. Nelămurirea mea, trecând peste intenția de a o duce spre derizoriu, cred că e pertinenta. Cine a fost primul antrenor pe care l-a avut nea Feri Tisza? Cât trăiește omul învață.

    2
    7
      1. Acum cu ce am greșit? Eu aveam o informație, care poate nu e completa și pornind de la un alt comentariu mă întrebam care e adevărul în privința primului antrenor pe care l-a avut domnul Tisza.
        Și cine ne poate lamuri e rugat sa o facă.
        Ce e greșit?

        3
        3
      2. Ce e gresit ?…esti off topic…rau . Ori suferi de ne ( atentie ) , ori asa esti tu…

        4
        3
      3. Am preluat informația dintr-un alt comentariu, ( daca acela nu e off topic, nici eu nu sunt) in care la asta se făcea referire. Și mi se părea o informație foarte interesanta, neștiută de mine. Și aș dori o lămurire.

        1
        5
      4. Am citit, asta știam. Întrebarea era: a fost sau nu Csala antrenorul lui nea Feri Tisza, așa cum apare mai sus?

        3
        2
      5. Giro e academician cu doctorat in UTA … crede-l pe cuvant … eu credeam ca vrei sa stii la seniori la UTA pe cine i-a avut ca mentori … eu stiu ca Nicolae Coco Dumitrescu a fost model pentru multi dintre antrenorii Aradului, le-a dat multe indrumari si sfaturi bune, Bătrânul cum ii spuneau ei …

        4
        1
      6. Am scris ,,In altă ordine de idei nea Feri spunea despre antrenorii lui, de la juniori, cam așa: ,încă o dată să-i enumăr pe Farmati Zoltan, Dan Alexandru, Mercea Andrei, la nivelul juniorilor, ei mi-au fost antrenori.”
        Să-l fi uitat tocmai pe Csala?

        2
        2
  6. As propune celor de la SCU să facă demersurile necesare că pe lângă statuia lui Csala sa se amplaseze și statuia Baronului și a lui Coco! Cred că atunci ar fi completa lucrarea!

    4
    1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button