Baschet

Arădencele Ghiță și Biszak, pe parchet în eșecul României cu SlovaciaEchipa națională feminină de baschet a României a susținut, astăzi, 12 noiembrie 2023, al doilea meci la Constanța din preliminariile Campionatului European din 2025.

După o victorie, 82-70 în prima partidă, pe 9 noiembrie, cu Islanda, tricolorele au întâlnit, în grupa F, selecționata Slovaciei, în fața căreia au cedat cu 77-93. Formație oaspete a condus și la pauză, cu 44-49, iar pe sferturi scorul în duelul România – Slovacia a fost 23-25, 21-24, 12-23 și 21-21.

Ca și în partida cu Islanda, selecționerul Dan Calancea a apelat la doar două jucătoare de la FC UAV Arad. Cea mai folosită a fost, din nou, pivotul Alexandra Ghiță, care a evoluat 12 minute și 14 secunde, timp în care a reușit o recuperare și o pasă decisivă. În schimb, Boglarka Biszak a jucat doar 2 minute și 4 secunde, fără a avea realizări. În fine, Paloma Cucu, a treia jucătoare a „galben-albastrelor” convocată la lot, nu a prins foaia de joc.

Cele mai eficiente „tricolore” au fost Gabriela Irimia (CSM Constanța) și fostul pivot al FCC UAV Arad, Anamaria Vîrjoghe (CSM Târgoviște), care și-a trecut în cont 20 de puncte.

România va disputa următoarele meciuri în grupa de calificare în noiembrie 2024.

FOTO: ziuaconstanta.roLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back to top button