Pariuri sportive, gaming și casino

5 fapte interesante despre superstarul tenisului Carlos Alcaraz

Carlos Alcaraz este steaua în ascensiune pe cerul tenisului. O stea care strălucește deja de câțiva ani. Înainte să împlinească 20 de ani, spaniolul a stabilit deja câteva recorduri, a câștigat deja un turneu de Grand Slam la US Open și a ajuns pe primul loc în clasamentul ATP mondial.

Dar cum este Carlos Alcaraz în viața privată? Ce avere are Alcaraz? Are o prietenă? De unde vine noul erou al tenisului spaniol și ce legătură are el cu Rafael Nadal?

Familia Alcaraz și copilăria starului

Carlos Alcaraz provine din El Palmar, un oraș mic cu aproximativ 25.000 de locuitori, situat la doar 5 kilometri în afara centrului orașului Murcia, în sud-estul Spaniei.

El este copilul lui Carlos și al Virginei. De asemenea, are trei frați – Alvaro, Sergio și Jaime.

Încă de la vârsta de patru ani a fost pasionat de tenis, iar tatăl său, Carlos senior, a povestit odată că a observat de pe când avea cinci sau șase ani că fiul său era ceva special.

Avea să aibă dreptate: De-a lungul anilor, Carlos Alcaraz a stabilit în mod repetat noi recorduri și a obținut succese mari.

În afara terenului de tenis, familia Alcaraz susține Real Madrid. El însuși este un mare fan Real Madrid și a avut chiar ocazia să participe la sărbătorirea titlului de campion al madrilenilor în 2022.

Prietena lui Carlos Alcaraz – are o femeie alături de el?

Ceea ce se întreabă în special fanii de sex feminin ai tânărului spaniol este cine este prietena lui Carlos Alcaraz.

În prezent, se pare că Alcaraz nu are o prietenă și vrea să se concentreze exclusiv pe tenis.

Aruncând o privire pe profilul său de Instagram, se observă puține lucruri personale, spaniolul oferind în principal detalii despre sesiunile sale de antrenament. Aceasta sugerează, de asemenea, că nu există o prietenă în viața lui Alcaraz.

Cariera lui Carlos Alcaraz: drumul spre glorie în tenis

Carlos Alcaraz a fost considerat de timpuriu un supertalent. La doar 14 ani, a obținut primul său punct în clasamentul ATP mondial – un lucru pe care nici idolul său, Rafael Nadal, nu l-a realizat atât de devreme.

După câteva prestații bune la turneele Futures, a devenit campion european U16 în 2018 și a câștigat în același an Cupa Davis cu echipa spaniolă de juniori.

După aceea, tânărul spaniol a făcut un alt pas important în istorie: la vârsta de 15 ani, l-a învins pe Pedro Martinez, clasat pe locul 140, în turneul Challenger de la Murcia. Alcaraz a devenit astfel primul jucător de această vârstă care a învins un jucător din Top 200. Din acest an a ajuns și în ofertele agențiilor de pariuri, la Unibet, ofertele pentru meciurile starului spaniol se înmulțesc an de an.

De atunci, în clasamentul lui Alcaraz a existat doar o direcție: în sus. În sezonul 2021, a avut o ascensiune impresionantă. A câștigat primul său titlu ATP la turneul din Umag, a ajuns în sferturile de finală la US Open și a urcat în Top 50 în clasamentul mondial.

Și în anul următor, 2022, cariera lui Alcaraz în tenis a continuat să capete viteză. Spaniolul a câștigat turneul ATP500 de la Rio de Janeiro, ajungând astfel în top 20 în clasamentul ATP mondial.

Următorul reper major în cariera lui Alcaraz a fost victoria la Mastersul din Miami. De atunci, toți experții au realizat că un titlu de Grand Slam nu va întârzia să apară. Cine sa uitat la acea vreme la ponturi de tenis știa ca se va naște noul star al tenisului.

Experții au avut dreptate: a câștigat US Open 2022 și a încheiat anul 2022 ca numărul 1 mondial.

Anul 2023 a fost, de asemenea, foarte de succes – cu punctul culminant la Wimbledon 2023!

Alcaraz este doar al treilea spaniol care a reușit să câștige clasicul de pe iarbă: Predecesorii săi au fost Manuel Santana (1966) și Rafael Nadal (2008, 2010).

Profilul lui Carlos Alcaraz

NUME: Carlos Alcaraz Garfia
DATA NAȘTERII: 5 mai 2003
LOCUL NAȘTERII: El Palmar (ESP)
ȚARA DE ORIGINE :Spania
ÎNĂLȚIME: 1,83 m
STARE CIVILĂ: necăsătorit
COPII: –
MANA DE JOC: dreapta, rever cu ambele mâini
RACHETĂ: Babolat

Premiile și averea lui Carlos Alcaraz

Faptul că în tenis se câștiga sume mari nu este un secret. Mai ales dacă ești de succes și participi regulat la ultimele runde ale marilor turnee.

Deoarece acest lucru se întâmplă tot mai des cu Alcaraz, există deja sume considerabile pe care lea câștigat Carlos Alcaraz.

La începutul anului 2023, premiile lui Carlos Alcaraz au ajuns deja la aproape 12 milioane de dolari. Doar victoria la US Open 2022 i-a adus un premiu de 2,6 milioane de dolari americani.

Dar asta este doar începutul. Premiile lui Carlos Alcaraz vor crește lunar și anual, dacă continuă în acest fel. Pentru comparație: Rafael Nadal a câștigat în cariera sa până acum, premii în valoare de peste 134 de milioane de dolari americani.

Cât de mare este averea lui Carlos Alcaraz?

Cu premiile câștigate, averea lui Carlos Alcaraz crește, desigur, rapid.

Averea lui Carlos Alcaraz este estimată deja la peste 15 milioane de dolari americani. Pe lângă premiile în bani, veniturile lui Alcaraz provin și din contracte de publicitate și echipament.

Nike îl echipează cu îmbrăcăminte și încălțăminte din 2012, iar primul său contract pentru rachete l-a semnat la vârsta de 10 ani. Și astăzi, marca de rachete a lui Carlos Alcaraz este Babolat.

Încă de la vârsta de 12 ani, Alcaraz a semnat cu firma de marketing IMG, care l-a susținut și pe Nadal în tinerețe. Acolo, tânărul star este perfect promovat.

Asta este aproape o garanție că averea lui Carlos Alcaraz va continua să crească. Presupunând succesuri sportive.

Juan Carlos Ferrero: antrenorul lui Carlos Alcaraz

Carlos Alcaraz a atras atenția de la o vârstă fragedă cu mari succese. Astfel, a devenit campion european U-16 și a câștigat Cupa Davis în 2018 cu echipa spaniolă de juniori. De atunci, antrenorul lui Carlos Alcaraz este Juan Carlos Ferrero.

Ferrero a fost el însuși numărul 1 mondial în cariera sa activă de tenis și a câștigat French Open în 2003.

Ferrero l-a antrenat înainte pe un alt jucător de clasă mondială – Alexander Zverev. Colaborarea a fost însă de scurtă durată. De atunci, Ferrero este alături de Carlos Alcaraz. Până acum, colaborarea a fost încununată de succes și spaniolul are în planuri multe.

Rafael Nadal: marele idol al lui Carlos Alcaraz

Fiind spaniol, e natural ca Rafael Nadal să fie marele său idol. Între Alcaraz și Nadal există o diferență de vârstă de 17 ani, așa că probabil nu va exista o mare rivalitate între ei – poate doar la French Open.

Pe de altă parte, Nadal se vede mai degrabă ca un mentor pentru tânărul star. Totuși, Alcaraz nu vrea să fie văzut ca noul Nadal.

El însuși pune accent pe dezvoltarea propriului său joc:

„Sincer, nu copiez stilul altor jucători, ci joc propriul meu tenis, dar dacă ar trebui să numesc un jucător care joacă similar cu mine, aș spune că este Roger Federer. Și el încearcă să fie agresiv tot timpul.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button