Stranieri aradeni

Arădeanul Vlad Bădău răspunde comenzilor marelui Filippo Inzaghi

Salernitana a început slab noul sezon de Serie A , iar portughezul Paulo Sousa a fost înlocuit pe banca de tehnică de unul dintre mai buni fotbaliști din istoria Italiei. Filippo Inzaghi are 521 de prezențe pe scena primului eșalon italian, în care a bifat 244 goluri marcate și deține recordul de hattrick-uri în Serie A, 10 la număr. Actualul antrenor al formației din sudul Italiei e cel mai bun marcator al clubului AC Milan în cupele europene, cu 43 de goluri, fiind și autorul „dublei” din finala Champions League din 2007, când „diavolul” câștiga trofeul în fața celor de la Liverpool. Pentru „squadra azzurra”, Inzaghi are 57 de prezențe și 25 de goluri marcate.

Iar „Pippo” a decis să-l cheme la antrenamentele primei echipe pe Vlad Bădău, fotbalist de 17 ani plecat de la UTA în Italia în această vară. ”Salt spectaculos pentru Vlad Bădau, jucătorul Salernitanei transferat de la UTA Arad. În urmă cu patru luni era antrenat de Sandu Gaica, azi s-a pregătit sub comanda lui Filippo Inzaghi, la prima echipă a clubului de Serie A. Mult succes Vlad, tot înainte cu multă încredere!” – anunță impresarul fotbalistului, Cătălin Sărmășan pe contul de Facebook.

Promovarea lui Bădău surprinde puțin, căci el nu a fost unul dintre titularii echipei Primavera a grupării „vișinii”. De altfel, mijlocașul ofensiv are doar 5 apariții (din 8 posibile), niciuna ca titular. Salernitana U19 joacă în campionatul Primavera 2 și e pe penultimul loc în clasamentul Seriei B.

Salernitana i-a plătit 10 mii de euro UTA-ei pentru împrumutul lui Bădău și-l poate cumpăra pentru alți 20 de mii de euro. Fotbalistul este născut pe 1 ianuarie 2006, în comuna Gurahonț și la Academia UTA a fost antrenat de Sandu Gaica, Marius Ciubăncan și Sorin Botiș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button