Stranieri aradeni

Arădeanul Vulturar a vorbit despre „tricolor” și Lecce: „Mereu mă simt mândru când vin la națională, să debutez în Serie A e tot ce-mi doresc acum”






Fiindcă Dennis Man s-a accidentat, Aradul nu e reprezentat la naționala mare, care dispută meciurile decisive pentru calificarea la Euro 2024, cu Israel și Elveția, dar are doi fotbaliști convocați la tineret.

Ambii fac parte din generația 2004 crescută de Dinu Donca la CSȘ Gloria, Atletico Arad și apoi UTA și sunt mijlocași centrali. Cristian Mihai, care joacă și astăzi pentru „Bătrâna Doamnă”, e la prima selecție, în timp ce Cătălin Vulturar, fotbalistul de la Lecce Primavera, a jucat deja două partide din prezenta campanie de calificare la EURO U21 din 2025.

În a doua dintre ele, Vulturar a și marcat pentru „tricolorii” lui Daniel Pancu, în succesul cu 2-0 contra Armeniei. „Am avut un sentiment extraordinar, de mândrie, pentru că mi-am ajutat echipa să câștige primele trei puncte din această grupă. Îmbrac de la 14 ani tricoul naționalei și acesta a fost primul gol. Avem un grup foarte frumos, minunat, mereu mă simt mândru când vin la națională. Avem toate șansele să câștigăm cu Albania și Elveția”, spune Cătălin Vulturar într-un interviu pentru FRF.tv.

Arădeanul își amintește că a început fotbalul la vârsta de 5 ani, iar când a mai crescut puțin tatăl său i-a cumpărat o pereche de ghete cu două numere mai mare. Pe 8 decembrie 2018, când a fost băgat pe teren de regretatul Ionuț Popa, într-un Farul – UTA 1-1 (în liga secundă), Vulturar a devenit cel mai tânăr debutant din istoria primelor două ligi. I-a depășit în top pe Nicolae Dobrin, Florin Răducioiu sau Marius Niculae. „Un sentiment pe care nu o să-l uit niciodată. M-am încălzit toată repriza secundă, simțeam că o se întâmple ceva. După meci, domnul Ionuț Popa a fost prima persoană care m-a felicitat și era foarte bucuros pentru mine”, a adăugat tânărul fotbalist.

Vulturar a câștigat din postura căpitanului celor de la Lecce Campionatul Primavera. „Tactic am învățat și cele mai multe lucruri în Italia, dar și maturizarea mea s-a produs acolo, căci am plecat la vârsta de 16 ani de la Arad. Să debutez la prima echipă (n.a. Lecce joacă în Serie A) e tot ce-mi doresc în momentul de față pe plan personal. Mai am și alte obiective, dar acesta e cel mai important acum”, a mai afirmat fotbalistul pentru care UTA a încasat 300 de mii de euro în vara lui 2020.

Primul joc al naționalei U21 va fi cu Albania, în Giulești (ora 20,30), după care tricolorii vor întâlni Elveția, în deplasare, marți, 21 noiembrie, de la ora 19,30. Ambele partide sunt transmise în direct pe PRO Arena.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button