Progresul PecicaSocodor

Pecica – Socodor, derby arădean pentru obiective diferite! Wild: „Sunt abordabili, dar prevăd un meci de luptă” v.s. Mintaș: „Nevoiți să luăm puncte”





Mai sunt trei etape până la vacanța de iarnă în Liga a 3-a, iar în seria a 8-a lucrurile devin tot mai limpezi. Bihorul e virtual calificată în play-off, în timp ce Poli, Peciu Nou și Pecica au un avans bunicel față de urmăritoarele din Buziaș și Lipova și mai ales par să aibă pasul necesar să-și continue seria pozitivă.

Wild: „Jucăm acasă și vrem să ducem și mai departe seria de victorii, chiar până la pauza competițională”

Cel puțin formația lui Dan Stupar și Bogdan Bozian pleacă favorită în runda din runda din weekend, în care o găzduiește pe CS Socodor. Adică trece de la o formație arădeană cu probleme (Cermeiul) la alta, care stă și mai rău în clasament, pe penultimul loc, cu doar 8 puncte. „Nu a fost un meci reușit din toate punctele de vedere cu Cermeiul, dar e important că am avut forța și ștința să revenim de la 0-1 și la final contează punctele. Sâmbătă, ne vizitează Socodorul, îi respectăm, dar mai cred că este o echipă abordabilă. Jucăm acasă și vrem să continuăm seria de victorii și chiar să o ducem și mai departe, până la pauza competițională. Socodorul s-au ținut destul de bine cu Poli, îi cunoaștem bine, sunt mulți jucători din Arad, foști colegi sau adversari, nu va fi ușor prin prisma faptului că și ei au mare nevoie de puncte. În plus, au jucători de valoare și experimentați. Îi cunoaștem bine pe Pirtea, Copil, Ciornei, Turcuș sau Mucha, fotbaliști care pot decide oricând un meci. Dar, dacă ne facem treaba și punem în practică ceea ce lucrăm la antrenamente cred că vom lua toate punctele. Doar că prevăd un meci de mare luptă, pe care personal sunt pregătit să-l duc bine acum, mi-am revenit după desele accidentări, plus cele două suspendări. Am trecut peste toate, acum îmi doresc să fiu sănătos și să mă pot bucura de fotbal, pe lângă serviciu, cred să pot face fața meciurilor de Liga a treia”, spune Ewald Wild, fundașul de 30 de ani al Progresului, crescut de UTA.

Mintaș: „Situația din clasament este dificilă și nu este oglinda valorii echipei”

Una dintre achizițiile verii la Socodor a fost Florin Mintaș, un mijlocaș central de 20 de ani din Salonta, care în etapa trecută și-a înfruntat fosta echipă. „Am dominat meciul cu Poli, am avut ocazii mai mari prin Câmpan și Ciornei, dar apoi am greșit în apărare și căutând să egalăm ne-am descoperit și am luat și golul doi. Acum mergem la Pecica, îi cunoaștem, am jucat și eu în meciul tur, ne-au surprins în benzi, pe viteză și din două greșeli personale practic am pierdut. Acum suntem nevoiți să luăm puncte, situația din clasament este dificilă și nu este oglinda valorii echipei, eu cred că meritam mai mult. Pecica e în formă bună, au jucat și în Cupă și au mai câștigat experiență în compania unor echipe de Liga 1. Au jucători experimentați și valoroși, luptă pentru play-off și se pare că au șanse mari de tot să ajungă acolo. Personal sper să primesc mai multă încredere și să joc mai mult, să ajut mai mult acest colectiv frumos și să rămânem în Liga a 3-a”, spune Mintaș. Socodorul este echipa din seria a 8-a ce nu a mai câștigat un meci de cel mai mult timp și mai precis din etapa a doua, de pe 2 septembrie, când o bătea acasă pe Cermei cu 2-0.

Confruntarea de sâmbătă, de la ora 14, care va fi transmisă în direct și de colegii de la Radio Zestrea, se va juca fără trei titulari. De la Pecica vor absenta Nasiru (accidentat) și Răchită (suspendat), iar de la Socodor, Țoca și el cu cumul de „galbene”.

Formații probabile:

Pecica: Zamfir – T. Bodri, Wild, Aldan, F. Nortey – Arsene, Shiaondo – M. Salka, L. Bodri, Adamcsik – Borcea.

Socodor: Mucha – Clej, Pele, Gherheș, C. Covaci – Mintaș, Turcuș – Ciornei, Lezeu, Pirtea – Câmpan.

Arbitri: Andrei Fodor (Deva) – Ioan Corb (Satu Mare), Cristian Bumb (Băcia – Hunedoara)

Observatori: Octavian Șovre Octavian (Satu Mare), Ionel Poclid (Timişoara)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button