Gloria LT Cermei

Cermeiul vrea să oprească elanul nou promovatei din Peciu Nou! Șiel: „Acasă mergem la victorie, indiferent de adversar”





Gloria Lunca Teuz Cermei a avut parte de trei derby-uri arădene la rând din care a ieșit cu 6 puncte, luate chiar în fața colegelor de suferință din Ineu și Socodor. Etapa trecută, însă, la Pecica, lucrurile s-au complicat și formația din Țara Sămădăilor s-a întors cu mâna goală. Replica dată Progresului nu a fost rea și a fost luat pulsul unei echipe din zona play-off chiar înaintea vizitei celor de la CSC Peciu Nou, de sâmbătă, de la ora 14.

Echipa timișană e surpriza seriei a 8-a având exact punctele mult mai galonatei Poli și doar golaverajul inferior o plasează pe ultima treaptă a podiumului. Dar, cursa „alb-verzilor” e împotriva formațiilor ce ar mai putea atenta la locul său din „careul de ași”, iar un rezultat bun la Cermei ar fi important în acest sens. Doar că dau peste o formație ce are și ea mare nevoie de puncte în lupta pentru salvarea de la retrogradare.

Lucian Șiel e unul dintre cei doi timișoreni la care a apelat Cermeiul în această vară, pe lângă portarul Balica și ar putea avea o ambiție în plus în fața celor din Peciu Nou. Mai ales că acolo evoluează foști colegi de la LPS Banatul, precum Ureche, Ștefan sau Buză. „Am trei-patru foști colegi de echipă din Liga de Tineret a LPS-ului la Peciu, le cunosc calitățile, dar îi știu bine și pe jucătorii mai experimentați. Vom avea în față o echipă solidă din punct de vedere defensiv, dar și fotbaliști ofensivi cu calitate, va fi un meci foarte greu. Dar, acasă mergem la victorie indiferent de adversar. Locul din clasament nu e cel pe care ni l-am dorit, se putea mult mai bine, meritam mai multe puncte. Ne pregătim bine și am avut jocuri bune. Chiar etapa trecută, la Pecica, am început foarte bine și părea că mai putem marca. Dar, a venit penalty-ul pentru ei, ne-am băgat într-un joc de luptă echilibrat, iar după al doilea gol ei au gestionat foarte bine. Păcat, am avut un joc bun în deplasare, puteam scoate ceva”, spune mijlocașul lateral de 18 ani al celor de la Gloria Lunca Teuz, care speră să se deblocheze chiar sâmbătă: Îmi doresc să și marchez, am nevoie de un gol pentru moral, căci șanse am primit destule. Dar, până la urmă, important este să câștigăm, nu cine marchează și să facem punctele necesare îndeplinirii obiectivului, salvarea de la retrogradare”.

În tur, formația lui Gheju s-a impus cu 1-0 în fața celei a lui Radu Popa, dar oaspeții au acuzat probleme de arbitraj, considerând – printre altele – că Mera merita eliminat la scorul de 0-0.

Formații probabile:

Cermei: Balica – Balasz, Ssemakula, Piț, Siminic – Hațegan, D. Lazăr – Vasilcin, Sîntean, Șiel – Țurcanu.

Peciu Nou: Brașoveanu – Bud, Mera, Scutaru, Ureche – Giuricici, Ignea – O. Radu, Dobie, Făndel – M. Enciu.

Arbitri: Florin Mazilu (Satu Mare) – Zsolt Kopriva (Carei – Satu Mare), Krisztian Toth (Petreşti – Satu Mare)

Observatori: Paul Unimătan (Zalău), Marius Ştefan (Orăştie)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button