UTA Arad

Iacob a bifat meciul cu numărul 100 în SuperLigă la UTA, Țapoș încă așteaptă al treilea portar după ce Micu a plecat de la Arad!




Meciul cu numărul 100 în SuperLigă în tricoul UTA-ei nu a fost unul de bun augur pentru Florin Iacob, care a încasat patru goluri la Sibiu, de la Oțelul Galați, fără – însă – a avea vreo responsabilitate directă la vreunul dintre ele. Clubul arădean i-a dăruit un tricou special căpitanului UTA-ei, care a dorit să împartă bucuria cu antrenorul de portari, Dan Țapoș. Iacob a încheiat turul cu 50 de parade, fiind pe locul 2 în prima ligă, după Sava (CFR Cluj) și la egalitate cu Moldovan (Rapid).


Rezerva „Pensionarului” este ucraineanul Danylo Kucher, dar portarul al treilea încă le lipsește arădenilor. Sebastian Micu (22 de ani) s-a pregătit timp de o lună sub comanda lui Țapoș, dar s-a renunțat la serviciile sale pentru că UTA semnase deja cu Denis Lungu Bocean (20 de ani). Doar că fotbalistul cu dublă cetățenie româno-spaniolă se recuperează după o accidentare la genunchi în Germania și încă nu a participat la niciun antrenament al UTA-ei și nici nu se știe exact când va fi apt.

Arădenii s-au interesat și de Patric Toderean (16 ani), de la Unirea Dej, dar mutarea nu s-a mai făcut. Așadar, după despărțirea de Micu, Țapoș nu are al treilea portar și apelează pe rând la goal-keeperii de la echipele de juniori ale clubului, cel mai des la Lucas Roșu (16 ani).

10 comentarii

  1. Spre deosebire de juniorii, jucători de câmp, cum se zicea, nici un portar ieșit din academie nu arata de echipa mare. Uimire, regret, încercări , fără explicații. Postul atrage puțin și asta nu de ieri de azi. Portar devii prin credință unui antrenor, și portar mare te naști. !! UTA, la nume mari contracandidata. doar cu IAȘIUL. Costaș, Iordache, la contrapartida Lovasz,, Duckadam, Papp, Sinescu, Iorgulescu și uluitorul nume…. BĂTRANA. !! UTA cauta acum portarul 3, de fapt un băiat, arădean sau nu, de 1,90 trebuie și va fi titularul. Tapos pe drept cuvânt, ar putea prin promovarea lui, sa fie mândru !!

    16
    0
    1. Alex Rosca a aparat sezonul trecut foarte bine la Pecica iar sezonul asta suprinde foarte placut in poarta liderului L2, Selimbar. Doar 6 goluri primite in 13 meciuri si daca un ma insel, jumatate dintre ele sunt luat din penalty. In mod normal, sezonul viitor, Alex ar trebui sa fie titularul de drept la UTA, mai vedem daca se si intampla.

      Recomand informarea corecta inainte sa va apucati de scris.

      15
      0
      1. Aveți dreptate, pe jumătate. Roșca promite într-o categorie inferioara. Ați înțeles greșit mesajul. Mesaj care mergea spre portarul aproape imbatabil, siguranță de puncte de la el. Ce te faci cu încercare eșuată la prima liga unde, face cu greu chiar rutinatul IACOB. Asa ca multă circumspecție , chiar și în concluziile D-stra. Respect.

        10
        7
      2. Nea Gavrila….daca nu le dai tinerilor portari proprii,macar ca varianta a 3-a sanse,le dau altii si noi tot testam pe ai altora…Si ce daca ar avea 16-17 ani,din academia proprie?
        Fotbalul romanesc este la cote inimaginabile de mici,cu o singura exceptie(parca):portari tineri in Liga I-i si nu numai…Or fi rasarit doar asa?Toti s-au nascut Lev Iasin sau Arconada?
        Niciodata,de cand exista UTA,nu a avut o asemenea criza de portari,poate cu exceptia exilului de la Siria,de era sa retrogradam in L3…
        Gornea,Vidac,Jivan,Iorgulescu,Duckadam,Lovasz,Papp,Crisan,Sinescu,Hutan,sa ma ierte altii pe care nu i-am amintit….dar…..sa fiu iertat…
        In momentul de fata,pe langa Iacob pot creste si cu ajutorul lui Dan Tapos…Poate nu din primul an prind minute prea multe dar incet,incet…pensionarii se retrag si atunci,sansa manjilor…

        11
        5
  2. La comentariu o mica adendda, adăugire. Portar în ziua de azi înseamnă nu omul care repune mingea în joc, ci procentul de reușită la scoaterea din situații imposibile, limita.!!

    11
    2
  3. Aveți dreptate, pe jumătate. Roșca promite într-o categorie inferioara. Ați înțeles greșit mesajul. Mesaj care mergea spre portarul aproape imbatabil, siguranță de puncte de la el. Ce te faci cu încercare eșuată la prima liga unde, face cu greu chiar rutinatul IACOB. Asa ca multă circumspecție , chiar și în concluziile D-stra. Respect.

    5
    4
  4. In opinia mea, Iacob e de departe la cel mai bun sezon al lui la UTA. Ma bucur pentru el! Este peste asteptarile mele si am mai scris anterior ca mi-a demonstrat, cel putin mie, ca am gresit atunci cand m-am indoit de calitatile lui. Pe langa faptul ca e mic de statura, compenseaza enorm cu celelalte calitati, reflexe, pozitionare, anticiparea fazelor si nu in ultimul rand este un lider. Bravo lui! Sa fie inca 100, tot la UTA.

    6
    4
    1. Subscriu tie….Talie mica dar compenseaza cu altele…Reflexe,joc de picior,vede imediat pe cei demarcati,stie si putin teatru…Un portar nu poate fi evidentiat fara o linie de apare buna,NICIODATA!
      Din ce cauza a ales si a ramas la UTA?
      Sa ne spuna Florin Iacob..LA MULTI ANI!
      Parca este copie sablon al lui Marian Sinescu,bunul meu prieten…
      Venit din neant,placut si totodata contestat…
      Din ce cauza ii dau un maxim plus?
      Poate ca voi intra in amanunte…Momentan,inca nu…

      11
      6
  5. În materie de juniori, nu sunt nici 10% din gândirea lui nea GIRO. !! Luptam amândoi sa nu scriem pe cruce UTA. O,, limbarita ” excesiva la mine, cum aveam la 16 ani la prima întâlnire de dragoste, în care repetam de emoție,, 11” UTA, și astăzi îl repet, ca.mangaiere la pierderea soției. Pe timpuri, Moneasa, cu soție și soacra, și finalitate pe vechiul Neuman. Suntem făcuți pentru aduceri aminte.!! „. Trăim pentru generații care construiesc. !!

    14
    2
    1. Cu un ochi la nationala contra Elvetia,cu gandul doar la UTA….
      Imi pare rau sa citesc despre pierderea dvs..Condoleante maxime!
      Se pare ca ne leaga mai multe decat UTA…Si eu ma trag de pe acolo,nu chiar departe de Moneasa…
      Stiu ca nu ii place lui @Lucian sa deviem de la subiectul articolului dar nu pot sa nu reamintesc ca Moneasa a fost zeci si zeci de ani, centrul de incarcare fizica,sute de cantonamente acolo,mii de penti la Ranusa sau spre Izoi,pe vremurile cand zapada cadea la inceputul lui noiembrie si se mai topea pe la sfarsitul lui martie..
      Nea Gavrila…Acum este pustiu acolo,la Moneasa…Credeti-ma…
      Uraniul extras de catre rusi a fost inlocuit cu aurul jucatorilor UTA-ei care au calcat pe acolo acolo…Si ce jucatori….
      Eram copil,pedalam pe o bicicleta improvizata,sau daca aveam noroc,prindeam o cursa autobuz Sebis- Moneasa,sofer era un vecin,doar sa-i vad antrenandu-se…Nu imi era nici foame,nici frig…Mai zbura cate o lopta peste gard si cea mai mare bucurie era sa o arunc inapoi,satisfactia de o atinge…Erau niste mingi din piele,imbibate cu apa,foate grele,de parca erau mingi medicinale…
      Zile si vremuri apuse…

      7
      2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button