Baschet

„Galben-albastrele” rămân stăpâne în „El Classico”: FCC UAV Arad – CSM Târgoviște 68-64







Baschetbalistele de pe malul Mureșului fac o obișnuință din a-și câștiga la limită meciurile. În etapa a patra a Ligii Naționale de Baschet Feminin, FCC UAV Arad s-a întrebuințat cât a trebuit pentru a trece de o formație târgovișteană schimbată în bine față de ultimele sezoane, dar insuficient pentru a răune o echipă aflată și ea în plină formare. Tabela Sălii Sporturilor „Victoria” s-a oprit la 68-64 (25-22, 16-11, 16-9, 11-22), în fața a aproximativ 300 de spectatori.


După două minute în care combatantele și-au luat pulsul, jucăroarele și-au dat drumul la mână. Au venit o serie de puncte reușite de la distanță, în special de gazde, prin Vitulova (2), Voica-Nagy și Mititelu, dar dâmbovițencele au ținut aproape în special prin realizările jucătoarelor străine, așa că diferența după primul sfert a fost de doar plus 3.


Miroslav Popov a jucat și „cartea” Taylor Murray, iar noul fundaș de peste Ocean a adus un plus în jocul „galben-albastrelor”. După două aruncări din căciulă a Terezei Vitullva, ecartul a crescut la peste 10 puncte: 38-26, doar că Popescu și Redmond au avut grijă să țină în joc Târgoviștea la pauza mare: 41-33.

 

A urmat un sfert trei greu de privit, frenetic, dar în sensul rău din partea ambelor echipe. S-a aruncat în special de trei puncte exaxperant de mult și de prost, posesia trecând rapid de la o formație la cealaltă. A rezultat cel mai ineficient sfert, cu doar 27 de puncte marcate, mai multe de partea amfitrioanelor mulțumită aceleași Vitulova, dar și americancelor Easley și Murray.



Așadar, ultima repriză mică a început de la scorul de 57-42, prilej pentru Mirolasv Popov să nu-și mai forțeze atât de mult jucătoarele de bază. Pe acest fond, cu Vîrjoghe sau Popescu printre protagoniste, CSM Târgoviște a recuperat puncte importante, dar nu a pus cu adevărat în pericol succesul FCC UAV Arad. Totuși, a fost nevoie de un coș al lui Ghiță, ca scorul să devină 68-61 cu un minut înainte de final și, oaspetele zbătându-se în zadar să mai împingă meciul în prelungiri.

Urban:  E un scor care începe să ne placă, aș fi cel mai fericit ca fiecare meci să-l câștigăm așa”

Așadar, Aradul se impune cu 68-64 în „El Classico” și bifează al treilea succes din tot atâtea partide în prezenta ediție a LNBF, meciul de la Constanța fiind amânat. „Nu pot să spun decât că am gustat un meci excepțional, de luptă. Pe final echipa din Târgoviște a revenit, dar asta nu face altceva decât să facă și mai frumos acest sport, îndrăgit de foarte mulți arădeni. Le mulțumesc că au venit să ne susțină din nou, într-un meci important. Să avem în Liga Națională trei victorii în trei meciuri nu poate să facă altceva decât să ne bucure, chiar dacă au fost la scoruri mici. Cine încearcă să scoată negativul din aceste întâlniri, înseamnă că nu e realist. Echipa din Târgovişte s-a întărit, și-au adus jucătoare străine, au scăpat de sancțiune și sunt convins că în sezoanele ce urmează poate să redevină marea forță care a fost timp de aproape 20 de ani. Ele au venit în opt jucătoare, a fost o bancă scurtă, ne era și nouă mult mai greu dacă aveau mai multe jucătoare. A fost un meci viu disputat, felicit echipa și staff-ul tehnic pentru o nouă victorie adusă echipei noastre. N-am avut emoții pe final, pentru că nu mai era timpul necesar de întoarcere de scor. Aproape că m-am obișnuit, și celelalte două întâlniri le-am câștigat tot la patru și cinci puncte. E un scor care începe să ne placă, mi-ar plăcea ca fiecare meci să-l câștigăm așa, aș fi cel mai fericit” a declarat președintele clubului arădean, Marcel Urban.

Vitulova: „Nu aș fi putut să înscriu atâtea puncte fără colegele mele”

Încă odată în acest start de sezon, Tereza Vitulova a fost cea mai bună jucătoare a FCC UAV Arad. „Cred că am jucat foarte bine, am venit pregătite să jucăm. Am avut o pregătire lungă, a fost un meci după 4 săptămâni, așa că am fost pregătite să jucăm din primul minut și s-a putut vedea. Am fost foarte încântate să jucăm și să fim din nou împreună pe teren. Cred că antrenorul ne-a făcut să ne antrenăm foarte bine, chiar și în pauza de naționale. Lupta sub coș a fost grea, Ana (n.a. Vîrjoghe) este un pivot foarte bun, a fost un duel bun pentru amândouă și mi-a plăcut. Dar nu aș fi putut să înscriu atâtea puncte fără colegele mele, fără să-mi dea toate acele mingi. Trebuie să muncim la finaluri pentru că nu este prima dată când ni se întâmplă asta, ne așteaptă meciuri grele. Trebuie să muncim și să reparăm câteva detalii, dar vom fi bine”, a spus pivotul din Cehia.

Formații și marcatoare:

FCC UAV Arad: Vitulova 26 (5×3), Easley 9, Voica-Nagy 8 (2×3), Cucu 6 (2×3), Mititelu 6 (2×3), Murray 6, Ghiță 5 (1×3), Biszak 2. Antrenor: Miroslav Popov

CSM Târgoviște: Keltos 14, Vîrjoghe 13, Charles 12 (2×3), Redmond 10, Chivu 8 (2×3), C. Popescu 7, A. Ivan, Badi. Antrenor: Cătălin Tănase

FOTO: FCC UAV Arad (facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button