Fotbal judetean

Derby-ul nou promovatelor, decis în ultimele minute: Athletico Vinga – Național Sebiș 2-0

În trei săptămâni, Vinga a făcut mai multe puncte decât în primele două luni de la promovarea pe scena primului eșalon județean. După victoria cu Macea, a venit și cea cu Sebișul, tot pe teren propriu și nu fără emoții. Sau cel puțin golurile echipei din Banat au căzut târziu, la capătul unei partide în care echipa vizitatoare a părut clar mulțumită cu remiza.

Pe o vreme câinească, Vinga a fost vioara întâi. A impus ritmul meciului și și-a creat destule ocazii încă din primele minute. Doar că Ghergar și Mateucă au ratat din poziții bune, o „vină” în acest sens având și portarul Drăgoi. Dincolo, D. Florea a avut mingea pe stângul, la o lovitură liberă de pe 18 metri, dar a tras pe centru unde P. Gherghel nu putea avea probleme.

Gurban, I. Gherghel și mai ales Cîșslaru, care a nimerit bara, au avut ocazii importante și la reluare, în timp ce Naționalul a jucat la 0-0, dar avea să fie taxat pe final. În minuul 82, Roșus a primit în adâncime a tras spre poartă, Drăgoi a respins și Vasile Topac a urmărit și a marcat. După alte 5 minute, Mateucă a căzut în careu după duelul cu Karmanoczky și Coroban a pus mingea pe var. Sergiu Roșus a luat încrezător balonul și a executat cu sânge rece pentru 2-0.

Vinga și-a atins ținta pși o bagă pe Sebiș sub ea în clasament, acolo unde se mai află Macea și ACB Ineu II. „Ar fi fost păcat să nu câștigăm acest meci la câte ocazii clare ne-am creat. Am ratat mult și am tremurat pentru victorie până în ultimele minute. Mă bucur că ne-am ținut mereu sub presiune adversarul, nu au ajuns mai deloc la poarta noastră, cred că au avut un singur șut. Noi, în schimb, păcătuim la finalizare, am pierdut destule puncte așa, plus cadourile pe care le-am făcut în apărare. Îmi felicit echipa, astăzi sunt mulțumit, sper să mai scoatem ceva din meciurile cu Pîncota și mai ales cu Ineul”, a spus Vasi Topac, antrenorul-jucător al vinganilor.

Așadar, sebișenii mai pierd un loc în clasament, dar mai au speranțe de puncte în acest an. „Un meci dificil pe ploaie și vânt, pe cel mai greu teren pe care am jucat până acum. Din păpate, am și făcut și cel mai slab meci al nostru, nu am avut atitudine, nu am avut determinare și am cedat după minutul 80 pe greșeli grave în apărare. Mi-au lipsit Deliman și Vențel, pentru noi e mult să ne lipsească doi fundași. Nu am avut ocazii, doar câteva situații, foarte puțin la ce ne-am fi dorit de la această deplasare. A fost un meci de așteptare, dar ei și-au dorit mai mult, s-au bătut pentru fiecare minge iar nouă nu ne-a ieșit nimic. Mai avem două meciuri acasă, cu Macea și Glogovăț, sper să ne revenim ca să mai salvăm ceva la linia de clasament și apoi conducerea să tragă linie în iarnă, să vedem ce avem de făcut anul viitor”, a spus Flavius Raț, antrenorul Naționalului.

Formații:

Vinga: P. Gherghel – Al. Crișan (78 I. Negru), Zlătar, Cohuț, Topac, I. Gherghel (84 Otiș), Cislaru, Gurban, Mateucă, Ghergar (56 Roșus), Drăgulescu. Antrenor: Vasile Topac.

Sebiș: Drăgoi – Tamaș, Karmanoczky, Cl. Feieș, G. Onoc (89 Bucur), Puriece, Buia (87 Indreica), Farău, Surda (78 R. Florea), D. Florea, Muntean. Antrenor: Flavius Raț

Arbitri: Cristian Coroban – Emil Cristea, Nicoleta Şuşca. Observatori AJF: Dan Ologeanu, Marian Nedelea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button