Fotbal judetean

Calculele „roș-negrilor” – încurcate de trupa lui Ruska, accidentare gravă pentru Peia: Șoimii Șimand – Unirea Sântana 1-1


Seria grea a Unirii Sântana din finalul anului 2023 începea la Șimand, în fața ocupantei locului 6, care a făcut destule meciuri bune în acest sezon, în special pe teren propriu. Iar „șoimii” au confirmat că sunt o „nucă tare” și i-au promovat lui Adi Abrudean prima semi-eșec de când a preluat formația în roșu și negru.

Prima repriză a fost destul de cuminte. „Uniriștii” au avut mai mult mingea, dar și două-trei situații bune de a înscrie. Stanciu a fost imprecis, apoi nimeni nu a urmărit o minge respinsă în față de Mureșan după lovitura liberă a lui Filimon și același portar al gazdelor a respins o „liberă” a lui Burlă.

A fost cartonaș roșu la intrarea lui Filimon la Peia? 

Vlad Filimon a fost și în centru unui evemiment total nefericit, la care Șimandul a cerut eliminarea jucătorului celor de la Sântana. „În minutul 21, Filimon a intrat dur la Peia, care a fost luat de ambulanță. Centralul a arătat doar un cartonaș galben, dar piciorul lui Peia sângera abundent, nu știm încă ce are, dar cred că anul ăsta nu va mai juca”, a spus Jany Ruska. La ce am văzut eu de la distanță, a fost o ciocnire, nu cred că Filimon a fost rău intenționat. Peia și-a dat drumul la alunecare parcă și efectiv s-a produs un clinci, din care a rezultat acea lovitură destul de urâtă, iar arbitrul a considerat că e suficient cartonașul galben. Și eu cred că nu merita roșu, pentru că nu a fost rău intenționat. Dar m-aș bucra să nu fie ceva foarte grav și Peia să-și reia repede activitatea, pentru că asta este cel mai important. L-am văzut după meci că umbla, șchiopăta, a fost și ambulanța, dar mă gândesc că nu s-a impus transportul lui la spital”,a comentat și Adrian Abrudean episodul accidentării lui Peia.

Măgulean i-a răspuns lui Ursoi

Sântana părea să-și facă ușor meciul în startul reprizei secunde. În minutul 47, Robert Ursoi a recuperat o minge în jumătatea adversă, a avansat până în 20 de metri, de unde a șutat plasat pentru 0-1. Nemaiavând ce pierde, Șimandul a început să iasă mai mult la joc și a pus destule probleme. Nistor a respins din fața porții un șut al lui Apostol, jucător care a mai avut execuție de puțin pe lângîă poartă. Egalarea a venit în minutul 79, când Roza a centrat în careu, Apostol a așezat cu pieptul pentru Petru Măgulean, care a trimis cu interiorul la colțul lung. La 1-1, meciul a luat foc și mai mult, căci Burlă a avut două șuturi de puțin peste transversală, unul din lovitură liberă, iar în ultimul minut de joc, Sechel a scăpat singur cu portarul, dar Csurka și-a salvat echipa cu vârful bocancului.

Ruska: „Până la urmă, este un rezultat echitabil”

Până la urmă, pentru Șimand e un rezultat de palmares în fața echipei considerate favorită la promovare. „Terenul s-a prezentat bine chiar dacă a plouat. În prima repriză, Sântana a avut o dominare teritorială accentuată, noi ne-am apărat cât de cât bine. A urmat episodul cu accidentarea lui Peia, poate se putea da mai mult decât un cartonaș galben. În a doua repriză, am luat gol dar, din minutul 60, i-am dominat noi, am jucat bine și am reușit ocazii bune, vreo trei-patru chiar mari, una chiar la ultima fază. Până la urmă, este un rezultat echitabil. Sântana este o echipă foarte puternică, le doresc succes, merită să promoveze pentru toate eforturile pe care le-a făcut comunitatea de acolo, dar și pentru că au unul dintre cei mai valoroși antrenori din județul Arad”, susține Jany Ruska, antrenorul Șimandului.

Abrudean: „Nu avem încă maturitatea și pragmatismul suficient pentru o echipă ce-și dorește locul 1”

După remiza de astăzi, Sântana e la 9 puncte distanță de liderul din Păuliș, cu un meci în minus, însă mai are în față alte trei echipe, inclusiv Felnacul duă runda a 13-a. „Din punctul meu de vedere, condițiile climaterice le-a pus în dificultate pe ambele combatante, rezultând în cea mai mare parte un joc de luptă, de angajament. La ceea ce s-a jucat, probabil scorul este echitabil, cu toate că am avut două oportunități imenese de a marca pe final de meci. Îmi pare rău, pentru că în contextul în care noi am condus cu 1-0, din minutul 50, nu am reușit să conservăm rezultatul. Am avut și vântul în spate, care ne împingea spre poarta adversă, iar la o neglijență, un jucător al nostru a făcut un fault care nu-și avea rostul, iar din acea fază fixă a ieșit golul egalizator. Una peste alta, am obținut un punct în deplasare împortiva unei echipe bune pentru acest nivel, zic eu, iar noi, la ceea ce observ, de la meci la meci nu avem încă maturitatea și pragmatismul suficient pentru ceea ce-și dorește o echipă ca să obțină primul loc.  Și din punct de vedere numeric  suntem foarte subțiri în acest moment și nu ne rămâne decât să ne focusăm pe ceea ce mai este până la iarnă. În primul rând, trebuie să câștigăm acest prim joc, cu Păulișul, care devine, din punctul meu de vedere capital. Apoi, dacă se va juca și acea restanță, vom juca la Curtici, din nou împortiva unui adversar foarte bun pentru nivelul Ligii a 4-a. Am de lucru la toate aspectele, moral, mentalitate, unii au experiență, alții au evoluat doar la acest nivel. Iar când îți propui obiectiv promovarea, lucrurile nu sunt deloc simple. Ne antrenăm foarte bine, ar trebui cât de cât să existe și o minimă concurență în cadrul lotului, din păcate ce la ora actuală nu există”, a  precizat Adrian Abrudean, antrenorul Unirii.

Formații:

Șimand: Mureșan – R. Varga, Engelhardt, Peia (21 I. Rus), Onaca – Dolga, Apostol, Cordoș (59 Mandache) – Sechel, Ciupuligă (59 Roza), D. Don (59 Măgulean). Antrenor: Iani Ruska.

Sântana: Csurka – Savin, Calvin, Politic (85 Bortiș), Nistor – Simion, R. Ursoi – Filimon, A. Pașca (85 Marc), V/ Stanciu – Burlă. Antrenor: Adrian Abrudean.

Arbitri: Tudor Jurcă – Cristian Căşuţ, Zoltan Nagy. Observatori AJF: Mihai Jivan, Marcel Vida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button