Fotbal juniori

Florin Lazea a ajuns la cota 7 goluri stagionale după „dubla” din derby-ul Macea – Curtici: „Să vedem cât ne putem întinde la primăvară…”De la promovarea din vara anului 2022, Voința Macea nu a contat deloc în „derby-ul părădicilor“ cu Frontiera Curtici. După 1-4 și 0-5 în stagiunea precedentă, a urmat un 1-5 pe terenul măcenilor, în runda de ieri, cea cu numărul 14 în Liga a IV-a Arad.


A fost meciul mijlocașilor lui Norbert Jozsa, care au marcat patru dintre golurile „grănicerilor”. Două prin Florin Lazea și alte două prin Remus Avrămuțiu, cu mențiunea că acesta din urmă obținuse și două penalty-uri, transformate chiar de Lazea și Lolea, al treilea marcator al Curticiului la Macea. Echipa lui Ruben Pîncotan înscrisese la 0-2, în debutul reprizei secunde, prin Rudi Lakatos, care a mai avut o situație pentru gazde în prima parte.


Cert este că Frontiera s-a impus fără mari probleme în fața a aproximativ 150 de spectatori din Macea și Curtici, care au îndurat frigul și ploaia de la ora partidei. „A fost important că am marcat repede două goluri, cu toate că cei de la Macea ne-au pus ceva probleme și puteau reintra în joc. Însă, cred că nu se poate pune în discuția victoria noastră, am fost echipa mai bună, nu puteam rata cele trei puncte ce ne ține în cărți pentru locul 1 la finalul anului, cu toate că Viitorul e, din punctul meu de vedere, marea favorită să fie prima până la primăvară. Noi și Păuliș mai stăm și ambele jucăm cu Sântana. Este clar că cei de la Unirea se vor mobiliza exemplar, cred că sunt ultimele lor șanse să mai atace locul 1, mai ales după rezultatul de ieri. Știu că mai este un retur întreg în față, dar mai sunt și Viitorul și Felnacul în ecuație și sunt destule puncte de recuperat”, consideră Florin Lazea.

Mijlocașul de 30 de ani crescut de UTA a ajuns la cota 7 goluri în această stagiune în tricoul curticenilor și o consideră și pe echipa sa candidată la câștigarea titlului. „Eu zic că am făcut o primă parte de sezon peste așteptări, suntem acolo, mai departe conducerea va decide – probabil în iarnă – cât ne putem întinde la primăvară. E clar că noi vom juca la victorie fiecare meci, apoi vom vedea. Ne simțim bine și cu Norbi (n.a Jozsa) la timonă, e un antrenor tânăr, entuziast, care s-a pliat foarte bine pe stilul și calitățile noastre”,mai afirmă Lazea.

Curticiul ocupă locul 2 în clasamentul Ligii a IV-a Arad, are etapă liberă și ar putea fi trecută în weekendul ce vine de Viitorul Arad, care joacă la Nădlac. Iar echipa patronată de Giovanni Catanzariti are o partidă abordabilă și în restanță, pe teren propriu, cu Zăbraniul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button