Baschet

Popov a apreciat debutul americancei Murray, dar a și remarcat după succesul cu Târgoviște: „Toată lumea a jucat cu inima”





FCC UAV Arad și-a valorificat până acum statutul de favorită în fața formațiilor pe care le-a întâlnit în startul sezonului Ligii Naționale de Baschet. Succesele nu au fost concludente, 71-67, în deplasarea de la Cluj, cu Universitatea și 69-64 și 68-64 cu Rapid, respectiv CSM Târgoviște, pe teren propriu, dar – oarecum – lipsite de emoții.

Cel puțin în „El Classico” de sâmbătă seara, deznodământul era cunoscut după 35 de minute și doar utilizarea mai mare a băncii a dus la un scor strâns. „Cred că am jucat foarte bine trei sferturi în apărare, de fapt cred că tot meciul ne-am apărat bine. La un moment dat, am ratat multe șuturi în atac, mai ales în sfertul patru, când am avut un avantaj bun de 16 puncte. Concentrarea noastră a scăzut, mai ales când am ratat trei aruncări la rând, a apărut frica de rezultat. Am avut momente bune până cu 6, 7 minute înainte de final, asta trebuie să îmbunătățim la antrenamente. Alte lucruri ca apărare sunt ok, când avem concentrare. Am avut și alte probleme, unele jucătoare au fost bolnave. Easley a fost bolnavă săptămâna asta, nici măcar nu a putut să meargă normal, a dat ce a avut mai bun. Una peste alta, am avut și multe greșeli, dar sper că ne vom îmbunătăți schemele la antrenament și echipa și jocul nostru va crește pentru final. Și am mai avut o problemă. Am lucrat o săptămână doar cu 6 jucătoare, pe restul nu le-am avut în pauza de naționale. Și asta e o problemă, am jucat 3 la 3 la antrenament, cu anumite tehnici, și după o săptămână a trebuit să jucăm 5 la 5, este foarte dificil. Trebuie să fiu satisfăcut de dorința arătată de fete, toată lumea a jucat cu inima”, a spus Mirolav Popov la finalul disputei cu dâmbovițencele.

Sosită la începutul săptămânii la Arad, Taylor Murray a debutat în „galben-albastru” cu 6 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive. „Jucătoarea nouă a început foarte bine, a avut situații bune când a organizat ofensiva sau a pătruns. Dar a fost doar 3 zile cu echipa și trebuie să se adapteze, are nevoie de timp, cred că totul va fi ok în următoarea lună”, a adăugat antrenorul sârb al FCC UAV Arad.

Chiar dacă nu a fost o asistență numeroasă sâmbătă după-amiază în Polivalenta arădeană, Popov a fost încântat de aportul publicului în obținerea punctelor cu CSM Târgoviște. „Fanii au fost fantastici, merită medalie. Sunt foarte buni, îi felicit, sper că ne vor susține în toate jocurile ca acum, poate chiar mai bine. Sper că în play-off, când vor fi meciurile mai importante, să avem sala plină. Nu este ușor să joci împotrivă când avem acest tip de susținere. Mulțumesc fanilor, veniți și la meciul următor!”, a încheiat experimentatul tehnician de la sud de Dunăre.
În runda cu numărul 5, FCC UAV va juca la Brașov. Partida cu CSU Olimpia e programat sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 17.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button